Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt fejlesztések

Kelet-Európa első szociális városrehabilitációja

Magdolna Negyed Program III.

3,8 milliárd forint támogatást nyert Józsefváros Önkormányzata az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Uniótól a Magdolna negyed megújításához. A Magdolna Negyed Program III. üteme 12 ezer embert érint közvetve. A 2013 februárjában indult program megkoronázza az első két ütemet. Az elnyert támogatással Józsefváros önkormányzata a ciklus legeredményesebben pályázó kerülete lett. A projektindító sajtótájékoztatón az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán példaértékűnek nevezte a beruházást. Azt mondta, Józsefváros jó úton halad az újjáépülés felé.

A Palotanegyed mára a Belváros szerves folytatása

Európa Belvárosa Program I-II.

Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb városrehabilitációs programja Józsefvárosban az Európa Belvárosa Program, amely során 1600 négyzetméter sétálóutcát és mintegy 11 ezer négyzetméter csillapított forgalmú utcát alakítottak ki. A közel kétmilliárd forint összköltségű projektből négy utca újult meg, így a Gyulai Pál, a Kőfaragó, a Mária és a Horánszky utca, illetve a Gutenberg tér. Elkészült a korábban lakóépületként funkcionált Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ, a H13 is, amely inkubátorházként működik a fiatal pályakezdők és a kisvállalkozások számára. A program második ütemében az önkormányzat folytatja az első időszak közterületi fejlesztéseit, 24 társasház, több utca és tér is megújul, 622 millió forintos beruházással.

Újabb tabu dőlt meg

Megújult a Teleki téri piac

Egy újabb tabu dőlt meg Józsefvárosban a Teleki téri piac újjáépítésével. A közel félmilliárd forintos beruházást az önkormányzat hitel felvétele nélkül, saját forrásból biztosította. Az előzetes terveknek megfelelően 2014 tavaszától már igényes környezetben és megfizethető árakon vásárolhatnak a lakosok az új piacon. A környező épületek, utak mellett teljesen megszépült a Teleki tér is.

Teljes rekonstrukció az Aurórában

Másfél milliárd forintból újul meg a rendelőintézet

Csaknem 1 milliárd forintot nyert Józsefváros önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán az Auróra utcai szakrendelő felújítására. A másfél milliárd forintos beruházás során az intézmény nemcsak fizikailag újul meg, de a szolgáltatások minősége is színvonalasabb lesz.

Az újjáépülés zászlóshajója

Corvin Sétány

Ha van politikai kurzusokon átívelő városrehabilitációs projektje Józsefvárosnak, akkor a Corvin Sétány az – mondta Kocsis Máté a promenád második ütemének átadásán. Futó Péter, a Futureal Csoport elnöke hozzátette, az elmúlt 7 évben 280 ezer négyzetméter újult meg a negyedben, ezzel párhuzamosan pedig a tágabb környéken is homlokzat-felújítások, közműcserék voltak, utak újultak meg.

 

Orczy Negyed - Hírek .

Jövőre indul a Magdolna-Orczy negyed városrehabilitációs programja

Szabad az út a fejlesztések előtt

Józsefváros december 19-én megtartott képviselő-testületi ülésén a képviselők egyhangúlag elfogadták a Magdolna-Orczy negyed szociális városrehabilitációs programjára vonatkozó előterjesztést, így az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy kerületünk önkormányzata aláírhassa a kétmilliárd forint összegű támogatói szerződést a Nemzetgazdasági Minisztériummal, és 2018-ban elkezdődjön a projekt előkészítő szakasza.

A főváros jóváhagyta a városrehabilitációs programot

Kétmilliárd forint az Orczy negyed fejlesztésére

Kétmilliárd forintos pályázati forrást hagyott jóvá a Fővárosi Közgyűlés az Orczy negyed rehabilitációjára – jelentette be Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere a közösségi oldalán. Kerületünk vezetése elkötelezett az Orczy negyed fejlesztésében ezért pályázatot nyújtott be uniós támogatás elnyerése érdekében. A városrehabilitációs program a társadalmi, a foglalkoztatási és a bűnmegelőzési, valamint a lakhatási problémák megoldására fordít kiemelt figyelmet. Egyes elemeinek tervezésébe az önkormányzat a helyi lakókat, egyházakat, civileket és intézményeket is bevonta.

Társadalmi, bűnmegelőzési és lakhatási programok

Kétmilliárdos fejlesztés valósulhat meg az Orczy negyedben

Józsefváros önkormányzata kiemelt feladatának tekinti az Orczy negyed rehabilitációját, ezért döntött úgy, hogy pályázatot nyújt be a városrész hosszú távú fejlesztésének érdekében. A kétmilliárd forintos pályázat pontos tartalmáról augusztus 25-i ülésén határozott a képviselő-testület. A társadalmi, foglalkoztatási, bűnmegelőzési és lakhatási problémák megoldására fókuszáló fejlesztési programokat a helyi lakókkal, intézményekkel, civilekkel, egyházakkal együtt tervezte meg az önkormányzat a nyár folyamán.

A lakosság véleményére volt kíváncsi az önkormányzat

Megindult az Orczy Negyed Program előkészítése

„Milyen legyen az Orczy negyed?” címmel családias hangulatú rendezvényt tartott a Józsefvárosi Önkormányzat pénteken a Kálvária téren. A kerület vezetése pályázatot nyújt be 2 milliárd forint uniós támogatás elnyerése érdekében, amelyet a városrész rehabilitációjára kíván fordítani. Az önkormányzatnak ehhez egy projekt-előkészítő tanulmányt is el kell készítenie, amelyhez a lakosság véleményét is kikérték.

A rovat további hírei

 

Európa Belvárosa - Hírek .

Köztér-megújítási és közösségépítő programok

A harmadik ütemmel folytatódhat az Európa Belvárosa Program

A Fővárosi Közgyűlés tavasszal írta ki a TÉR_KÖZ Közterületek komplex megújítása („A” program) elnevezésű pályázatot, amelyre kerületünk a képviselő-testület döntésének köszönhetően mintegy 870 millió forintos összköltségű programmal pályázik. Ebből sikeres elbírálás esetén 500 millió forintos támogatás nyerhető el, amelyet közterek megújítására és közösségi célú városrehabilitációs programokra fordíthat az önkormányzat: ennek eredményeképpen újabb utcák, terek és társasházak szépülhetnek meg a Palotanegyedben.

Lezárult az Európa Belvárosa Program II. üteme

Újabb forrásokra pályázik a Palotanegyed

Mintegy 622 millió forintból újult meg a Palotanegyed az Európa Belvárosa Program II. ütemének keretében az elmúlt évben. A Józsefvárosi Önkormányzat célja a beruházással az volt, hogy a városrész Budapest egyik legvonzóbb, pezsgő kulturális életű helyszínévé váljon. A program második ütemében folytatódtak az első időszak közterületi fejlesztései, 22 társasház, több utca és tér is megújult.

Felújított udvar és belső terek

Önkormányzati segítséggel újult meg a Gyulai Pál utca 1-es számú ház

Régóta készülnek a felújítási munkákra a Rákóczi út és a Gyulai Pál utca sarkán található ötemeletes társasház lakói. A megújuláshoz pályázat útján az önkormányzat 22 millió forinttal járult hozzá, ami a költségek felét fedezte.

Megújult a Lőrinc pap tér 3.

A lakók tervei alapján alakították ki a belső udvart

Újabb társasház újult meg az Európa Belváros Program II. ütemének a keretében. A Lőrinc pap tér 3. szám alatti háznak nemcsak a kapualja, de a belső udvara is új külsőt kapott. A beruházást a környék önkormányzati képviselője, Egry Attila alpolgármester és Szilágyi Demeter képviselő adta át a lakóknak.

A rovat további hírei

 

Magdolna Negyed - Hírek .

Szociális Városrehabilitációs Projekt

Magdolna Negyed Program II.

Szociális Városrehabilitációs Projekt

Magdolna Negyed Program III.

Házak, terek születtek újjá, közösségek erősödtek meg

Folytatódik a Magdolna negyed fejlesztése

A lakók és az önkormányzat közös sikertörténete a Magdolna Negyed Program III. A szociális városrehabilitációs fejlesztés részeként bér- és társasházak újultak meg, közterületek épültek újjá, sokrétű társadalmi, szociális és foglalkoztatási programok indultak. A program eredményeit és tapasztalatait az önkormányzat képviselői, kivitelezők és szakemberek jelenlétében ismertették pénteken a Kesztyűgyár Közösségi Házban. Az eseményen részt vett Sára Botond alpolgármester és a helyi civil szervezetek tagjai. Józsefváros alpolgármestere kiemelte: a program egyes elemei önkormányzati forrásból folytatódnak.

Középpontban a család

Folytatódik a Magdolna negyed program

A jövő évben is folytatódik a Magdolna Negyed Program III., a társadalmi, szociális projektekkel. Balogh István Szilveszter, a környék önkormányzati képviselője lapunknak hangsúlyozta: a Magdolna negyed rehabilitációja kapcsán a lakók és az önkormányzat közös sikeréről, a jövőt illetően pedig közös felelősségről beszélhetünk. Hozzátette: a városrész felzárkóztatása egész Józsefváros érdeke.

A rovat további hírei

 

Teleki téri piac - Hírek .

Nyakunkon a dinnyeszezon

Bővülő szolgáltatás a Telekin

Már javában tart az idénygyümölcsök árusítása az Új Teleki téri Piacon. Ideiglenes kitelepüléssel dinnyeárusok kínálják portékájukat a nyár folyamán a piac Karácsony Sándor utca felé eső bejáratánál.

A Teleki téri piac egyik nagy kedvence

Tizenhét éve sütik a lángost Józsefvárosban

Már a piacon kívül is lehet érezni a frissen sült lángos illatát, amelyet szinte minden józsefvárosi jól ismer. Borsosné Tenki Lívia és családja tizenhét éve süti a lángost kerületünkben. A régi és a most már megújult piacon is fáradhatatlanul készítik a különböző ízesítésű forró finomságot.

Józsefvárosban is érzékelhető az áfacsökkentés

A Teleki téri piacon is olcsóbb lett a sertéshús

A Teleki téri piacon is kedvező irányba változtak az árak, átlagosan 150-200 forinttal csökkent kilóként a sertéshús ára. A januártól életbe lépő áfacsökkentés a tőkehúsokra vonatkozik, a szalonnafélék, a belsőségek, valamint a fej, a láb és a farok továbbra is a 27 százalékos áfakörbe tartozik.

Igényes környezet, megfizethető árak

Ahol érdemes vásárolni: Teleki téri piac

Talán nincs olyan kerületi lakos, aki ne járt volna már az új Teleki téri piacon. A friss áru mindig garantált, és az árak is a földön járnak. A kereskedők és az őstermelők egyaránt igyekeznek figyelembe venni a kerületben élők igényeit, ezáltal vonzóbbá tenni az eddig is panaszmentes kiszolgálást.

A rovat további hírei

 

Auróra rendelő - Hírek .

Népszerűek a józsefvárosi szűrőszombatok

Továbbra is lesznek ingyenes szűrések a szakrendelőben

Immár nyolc éve rendeznek úgynevezett szűrőszombatokat a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban az önkormányzat támogatásával. Ezeken az alkalmakon rendelési időn kívül ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt a kerületi lakosok. A program töretlen népszerűségnek örvend, így az önkormányzat a jövőben is fenntartja és támogatja ezt a szolgáltatást.

Szűrővizsgálatok és gyerekprogramok az Auróra utcai szakrendelőben

Az egészség világnapja Józsefvárosban

1948. április 7-én az ENSZ szakosított intézményeként megkezdte működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Erre az eseményre emlékezünk az egészség világnapján. A világszervezet célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása. Kerületünkben játékos feladatokkal és szűrővizsgálatokkal várták a kicsiket és nagyokat szombaton az újjáépült Szent Kozma Egészségügyi Központban.

Modern környezet, bővülő szolgáltatások

Átadták a 1,5 milliárd forintból felújított Auróra utcai szakrendelőt

Befejeződött a józsefvárosi, Auróra utcai szakrendelő 1,5 milliárdos teljes körű, külső-belső felújítása. A rekonstrukciónak köszönhetően a rendelőintézet egy modern kivitelű, korszerű műszerekkel felszerelt, komplex egészségügyi központtá vált. A januártól a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ nevet viselő intézményt szombaton ünnepélyes keretek között adta át Kocsis Máté, kerületünk polgármestere és Rétvári Bence parlamenti államtitkár. Kocsis Máté beszédében hangsúlyozta, hogy a felújított intézmény Budapest egyik legjobb szakrendelője lett: szimbóluma, zászlóshajója a Józsefváros újjáépül program elemeinek.

Megváltozik a szakrendelések helye

Újabb szakaszába lépett a felújítás

Az Auróra utcai szakrendelő újjáépítése alatt a betegellátás folyamatos, a szakrendelések az alábbi emeleteken találhatók.

A rovat további hírei

 

Corvin Sétány - Hírek .

261 új lakás épül

Folytatódik a Corvin sétány fejlesztése

Újabb lakóingatlan-fejlesztés indult a Corvin sétányon. A beruházás első ütemében 261 lakást épít a Futureal Csoporthoz tartozó Cordia Magyarország Zrt. A társasház a Leonardo da Vinci és a Bókay János utca közötti telken várhatóan 1,5-2 év múlva készül el.

Újabb lépés a javuló közbiztonságért

Körzeti megbízotti iroda nyílt a Corvin Sétányon

Az önkormányzat, a józsefvárosi rendőrkapitányság és a Futureal összefogásának köszönhetően új körzeti megbízotti iroda nyílt a Corvin Sétányon a környéken élők és dolgozók nagyobb biztonsága érdekében. Az iroda ünnepélyes átadóján Kocsis Máté polgármester kiemelte: a kerület az elmúlt években rengeteget tett a közbiztonság javításáért, amelyben a Futureal mostani példamutató segítsége egy újabb lépést jelent.

Józsefvárosba költözik a Nokia

Már épül az ország legnagyobb kutatás-fejlesztési központja

Két éven belül megépül Magyarország legnagyobb kutatás-fejlesztési központja Józsefvárosban, amellyel új dimenzió nyílik az infokommunikációs és távközlési (IKT) szektor fejlődése előtt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Nokia Networks épülő székházának bemutatóján.

Átadták a Sétány második ütemét

A Corvin Sétány a kerület megújulásának zászlóshajója

Ha van politikai kurzusokon átívelő városrehabilitációs projektje a kerületnek, akkor a Corvin Sétány az – mondta Kocsis Máté a promenád második ütemének átadásán. Futó Péter, a Futureal Csoport elnöke hozzátette, az elmúlt 7 évben 280 ezer négyzetméteren építkeztek, ezzel párhuzamosan pedig a tágabb környéken is homlokzat-felújítások, közműcserék voltak, utak újultak meg.

A rovat további hírei

 

További fejlesztések - Hírek .

Jószefváros Újjáépül

Az Orczy negyed rehabilitációja

Energiaracionalizálás

Csaknem 100 millió jut energetikai fejlesztésekre

Csaknem 100 millió forintos támogatást nyert Józsefváros önkormányzata az Új Széchenyi Terv „Épületenergetikai fejlesztések és a közvilágítás energiatakarékos átalakítása” című pályázati felhívásának keretén belül. A támogatott kerületi beruházások összköltsége meghaladja a 115 millió forintot, amelyből három kerületi óvoda és a polgármesteri hivatal újulhat meg.

Bűnmegelőzés és áldozatvédelem

Kocsis: Több tennivalónk van, mint más kerületeknek

Közös bűnmegelőzési és áldozatsegítési projektet indított Józsefváros Önkormányzata Budapest Főváros Kormányhivatalának Igazságügyi Szolgálatával és a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal. A projektnyitó sajtótájékoztatón Kocsis Máté polgármester kiemelte, Józsefvárosban közel 35 ezer idős ember él, akik potenciális áldozatai lehetnek egyes bűnözői csoportoknak.

Virágosabb lett a Népszínház utca

Már a Vay Ádám utcáig tart a virágtartó oszlopok sora

Újabb virágtartó kandelábereket helyezett ki Józsefváros önkormányzata a Népszínház utcába. A 23 új, muskátlikkal teli oszlop a II. János Pál pápa téri villamosmegálló és a Vay Ádám utca közötti járdaszakaszt díszíti. Az önkormányzat célja, hogy a virágtartó kandeláberek sora egészen a Teleki térig szegélyezze a Népszínház utcát.

A rovat további hírei