Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Aktuális

Festő Ridovicsok

Két nemzedék kiállítása a Józsefvárosi Galériában

Példaértékű a több évtizedes házasság

Aranylakodalmát ünnepli a Tasnádi házaspár

A kerek évfordulójukat ünneplő kerületi házaspároknak ajándékcsomaggal kedveskedik az idei évtől Józsefvárosi önkormányzata. A Tasnádi házaspár közelmúltban ünnepelte házasságkötésük ötvenedik évfordulóját, július 25-én Egry Attila alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője látogatta meg őket Baross utcai otthonukban.

K&H gyógyvarázs program

Új dialízisgépet kapott az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika

Magyarországon körülbelül 1 millió vesebeteg van, akik közül több ezren gyermekek. A nem megfelelő veseműködés miatt a szervezetben felhalmozódhatnak az életveszélyes méreganyagok, ezért dialízis kezelésre van szükség. A K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatnak köszönhetően az ország 13 mentőállomása és 10 kórházi osztálya gazdagodik új orvosi műszerekkel, köztük új dialízisgépet kapott a kerületünkben működő Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Vese és Művese Osztálya.

Videotár

Pályázati felhívás

Fővárosi Környezetvédelmi Alap 2017

A Budapest Főváros Közgyűlésének Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottsága kiírta a Fővárosi Környezetvédelmi Alap 2017. évi pályázatát Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése körében.

Látványos rendőrségi bemutatók a FiDo téren

Újabb izgalmas programon vehettek részt a Kesztyűgyárban táborozók

Egy veszélyessé váló utcai igazoltatás és egy fegyveres elfogás bemutatóját tekinthették meg július 24-én a Kesztyűgyárban táborozó gyerekek a FiDo téren. A kerületi rendőrkapitányság akciócsoportjának látványos bemutatói után a táborozók fegyvereket is megnézhettek, illetve kérdéseiket is feltehették a rendőröknek.

"Találkozunk a csőszkunyhónál!"

Nyári kalandok a II. János Pál pápa téren

A Népszínház Kör a Polgári Értékekért számos eseményt szervez kerületünkben, amelyek közül talán – gyermekes családok körében bizonyára – a legnépszerűbbek a vasárnap délelőtt, a II. János Pál pápa téri játszótéren található csőszkunyhónál megrendezett gyermekprogramok. A "Nyári kalandok" a tomboló hőség ideje alatt is folytatódnak a hűsítő lombok árnyékában, július 23-án, 10 és 13 óra között is színes, vidám foglalkozások várták a kilátogató kicsiket és a nagyobbakat.

Laptopot lopott egy parkoló autóból

A józsefvárosi rendőrök keresik a férfit

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Egy férfi 2017. július 24-én 18 óra 40 perc körül a Csepreghy utcában betörte egy parkoló autó ablakát és ellopta a járműben lévő laptopot.

 

Köztér.

A lakosság segítségét kérik

Csoportosan elkövetett garázdaság miatt keresnek három férfit

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt ismeretlen tettesek ellen. Három férfi a Keleti pályaudvarnál megfenyegetett egy buszsofőrt és megrongálta a járművet – olvasható a police.hu-n.

Pénzt és ékszereket loptak egy lakásból

Tolvajokat keres a rendőrség

A tulajdonos figyelmét elterelve készpénzt és ékszereket lopott egy férfi és egy nő július 16-án egy Szentkirályi utcai lakásból. A gyanúsítottakról egy biztonsági kamera felvételt készített. A rendőrség azt kéri, hogy aki felismeri a képen látható személyeket, tegyen bejelentést.

Lopás miatt keresnek egy férfit

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

Ékszereket, műszaki cikkeket és pénzt lopott egy férfi július 14-én egy Futó utcai lakásból. Az elkövetőről a biztonsági kamera felvételt készített. A rendőrök azt kérik, aki felismeri a képen látható személyt, tegyen bejelentést.

72 órán belül ítélet született

A NAV munkatársait ejtette foglyul a taxis

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) négy adóellenőre július 12-én szervezett akció keretében a nyugta- és számla kibocsátási kötelezettség teljesítését ellenőrizte egy Józsefvárosban várakozó taxisnál. A sofőr az utasokat az általuk megadott IX. úti céljukhoz szállította, ahol a viteldíjat átvette, azonban arról sem számlát nem adott, sem a visszajáró pénzt nem adta át, majd elhajtott az utasokkal. A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség az 54 éves férfit négy rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség. A fotó illusztráció.

A rovat további hírei

 

Közélet.

Fókuszban a drogellenes bűncselekményekkel szembeni harc

Beszélgetés Molnár Gáborral, Józsefváros rendőrkapitányával

A kábítószerrel szemben folytatott harc elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet adományoztak a VIII. kerületi rendőrkaptányságnak a közelmúltban. Molnár Gábor alezredessel a józsefvárosi rendőrkapitányság drogellenes munkájáról beszélgettünk.

Felhívás

Szerver karbantartási munkálatok a Hivatalban

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a Polgármesteri Hivatalban 2017.07.24-től 2017.07.28-ig szerver karbantartási munkálatot végeznek, ezalatt a hivatali levelezés nem lesz elérhető. A folyamatos ügyintézés érdekében erre az időszakra ideiglenes e-mail címet hoztak létre.

A hét aktualitásai

Hírlevél Józsefváros legfontosabb híreiről

Elindult a Józsefvárosi Hírlevél, amely hetente egyszer érkezik a legfontosabb, legérdekesebb Józsefvárost érintő hírekkel.

Tájékoztatás

A közigazgatási szünet alatt a Polgármesteri Hivatal ügyeletet tart

A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete 2017. július 24. és augusztus 4. között igazgatási szünetet rendelt el – tájékoztatott Danada-Rimán Edina jegyző. A szünet ideje alatt a Polgármesteri Hivatal ügyeletet tart.

A rovat további hírei

 

Oktatás.

Nemzetközi versenyt nyertek Washingtonban

A Fazekas gimnázium robotépítő csapatát fogadták a Fehér Házban

A Fehér Házban fogadták a józsefvárosi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapatát, amely elnyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját július 18-án Washingtonban.

Fókuszban az egészségünk

A szakrendelőben jártak a táborozó gyerekek

Az egészség témája, az egészségügyi ellátás volt a középpontban a Kesztyűgyár nyári táborának szerda délelőtti programján. A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum „Ne nézzük el” című prevenciós programsorozatának aktuális állomásán a Szent Kozma Egészségügyi Központba is ellátogattak a gyerekek.

A Baptista gyülekezet látta vendégül a kicsiket a Teleki téren

Játszótéri gyermekhét Józsefvárosban

Izgalmas programokkal várták ezen a héten a józsefvárosi fiatalokat a Teleki téren a József Utcai Baptista Gyülekezet tagjai. Minden nap 17-19 óráig bibliai történetekkel, játékos feladatokkal, közös énekléssel kedveskedtek a szervezők a gyermekeknek. A programokat számos kerületünkben élő család meglátogatta, akik maradandó élményt szereztek a kiváló hangulat révén.

„Ne nézzük el” programsorozat a Kesztyűgyárban

„Vigyázz környezetedre, saját és társaid egészségére!”

A környezet- és egészségvédelemről szóló előadást szerveztek szerdán délelőtt a Kesztyűgyár nyári táborában résztvevő 6-9 éves gyermekeknek. A Dankó utcai sportudvarban Bajusz Ferenc, a Józsefvárosi Közterület-felügyelet vezetője tartott játékos foglalkozást a gyerekeknek. Eközben a nagyobbak a Józsefvárosi Polgárőrség tevékenységével ismerkedtek meg.

A rovat további hírei

 

Józsefváros újság.

Józsefváros újság archívuma

2017/21

Lovagi tornán a józsefvárosi fiatalok

Visegrádra kirándultak a Kesztyűgyárban táborozó gyerekek

Visegrádra kirándultak a Kesztyűgyár Közösségi Házban táborozó józsefvárosi fiatalok július 20-án. Több mint hatvan fiatal indult útnak, és élvezhették a várban megrendezésre kerülő játékokat és bemutatókat, majd kipróbálhatták azokat a fegyvereket, amelyeket a várvédők használtak. A kirándulás végén a gyermekek meglepetésben is részesültek.

Szeptemberben nyithatja meg kapuit az Orczy úti épület

Mentőállomás nyílik Józsefvárosban

Józsefvárosi mentőállomás létrehozásáról írt alá együttműködési megállapodást az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány. Budapest tizenötödik mentőállomása szeptemberben nyithatja meg kapuit az Orczy úton.

„Dolgozni és becsületesen élni”

95 éves lett Ica néni

Vajda Lászlóné július 23-án ünnepelte 95. születésnapját. A csaknem negyven esztendeje a kerületünkben élő szépkorú hölgyet ebből az alkalomból Sántha Péterné alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte egy szép virágcsokorral és a miniszterelnök által aláírt oklevéllel.

A rovat további hírei

 .