Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Aktuális

Közösségi tervezéssel valósulna meg

A Déri Miksa utca felújításával indul a Csarnok negyed rehabilitációja

Csaknem kétezer program országszerte

Józsefvárosi helyszínek a Múzeumok éjszakáján

Országszerte mintegy 400 intézmény csaknem kétezer programmal várja a közönséget június 23-án, a 16. Múzeumok éjszakáján. Budapesten belül, így Józsefvárosban is számos izgalmas lehetőség közül választhatunk ezen a különleges szombati napon.

Adathordozó a betegek biztonságáért

Változatlanul elérhető a „Józsefváros a demensekért” szolgáltatás

Továbbra is elérhető a „Józsefváros a demensekért” szolgáltatás, amelyet egy évvel ezelőtt indított el az önkormányzat annak érdekében, hogy a betegségben érintettek nagyobb biztonságban legyenek. A demenciában szenvedőknek ezért egy ingyenes karszalagot biztosítanak, amely vészhelyzet esetén segít a betegek beazonosításában.

Videotár

Sport, közönségtalálkozó, játék, Vb-meccsek

16 csapat indul a Józsefvárosi Focibajnokságon

Kispályás focibajnokságot rendez Józsefváros önkormányzata az Orczy-parkban június 23-án, szombaton. A tornára a nevezés lezárult, a maximális 16 csapat indul. A bajnokságon résztvevők találkozhatnak a Budapest Honvéd öregfiúk csapatával és az FTC labdarúgóival, illetve kivetítőn követhetik a világbajnokság meccseit is.

Időszakosan tilos a parkolás

Ezeket az utcákat takarítják a hétvégén

Június 23-án (szombaton) a Szilágyi és a Salétrom utcában, az Illés utca és a Kis Salétrom utca egy-egy szakaszán, június 24-én (vasárnap) pedig a Golgota utcában, az Illés utca másik részén, a Futó és a Bláthy Ottó utca egyes szakaszain út- és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos a parkolás.

A biztonságos közlekedés menő

A Molnárosok is részt vettek a Mobil Suli Programban

Az Országos Közúti Közlekedésbiztonsági akcióprogram részeként meghirdetett „Mobil Suli” Program keretében a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai részt vettek egy biztonságos közlekedésre tanító, interaktív foglakozáson, és elindultak egy országos alkotói pályázaton is, melyen második helyezést értek el.

FELHÍVÁS

Nyári diákmunka nappali tagozatos tanulóknak

A Pénzügyminisztérium, a fővárosi/megyei kormányhivatalok munkaügyi központjai és a járási/kerületi hivatalok munkaügyi kirendeltségei idén is meghirdetik a nyári diákmunka programot nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére.

 

Köztér.

Aznap felvett nyugdíját vették el

Egy idős bácsit rabolt ki három fiú

A fiatalkorú elkövetők és gyermekkorú társuk egy 95 éves férfitól az aznap felvett nyugdíját vették el a Kálvin tér közelében. Az ügyészség a két idősebb srácot fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, a harmadik fiúval szemben a nyomozást – gyermekkor, mint büntethetőséget kizáró ok miatt – megszüntette.

Egyik irányítója volt a budaörsi raktártűz oltásának

Józsefvárosi rajparancsnok lett az Év fővárosi tűzoltója

Minden évben május 4-én Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje napja alkalmából kitüntetéseket adnak át a kiemelkedő szakmai munkát végzett tűzoltóknak. Az idei évben az Év fővárosi tűzoltója elismerést Dienes Dániel hadnagy, a VIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság rajparancsnoka vehette át Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagytól, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójától és Varga Ferenc tűzoltó dandártábornoktól, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától. A kitüntetettel a Dologház utcai tűzoltólaktanyában beszélgettünk.

Megalakult a józsefvárosi körzeti rendészet

Bemutatkozott a Tisztviselőtelep és a Százados negyed körzeti rendésze

A helyi lakóközösségek közös képviselői, az önkormányzati intézmények vezetői, a rendőrség képviselői, valamint egyházi személyek és vállalkozók részvételével szervezték meg az I. Körzeti Rendész Cafét a Százados negyedben. A június 6-án megtartott eseményen bemutatták a Józsefvárosi Közterület-felügyelet hatáskörében június elsejével életre hívott körzeti rendészetet, valamint bemutatkozott Zsohár Attila, a Százados negyed és a Tisztviselőtelep körzeti rendésze is. A kerületben dolgozó hat körzeti rendésznek a fő feladata a lakosokkal való kapcsolattartás annak érdekében, hogy az önkormányzat feltérképezze Józsefvárosban a megoldásra váró feladatokat és mielőbb választ is adjon rájuk.

Az idén 800 millió forint jut közbiztonságra

Folyamatos lépések a közbiztonság és köztisztaság javítása érdekében

Az elmúlt években a Józsefvárosi Önkormányzat állami segítséggel több mint 5 milliárd forintot fordított a kerület közbiztonságának javítására. Ennek is köszönhetően az elmúlt 8 évben felére csökkent az elkövetett bűncselekmények száma, a lakosság szubjektív biztonságérzete pedig jelentősen javult. „A munka folyamatos, az idei évben a 3,3 milliárd forintos pénzmaradványból további 100 millió forintot fordítunk a rend megőrzésére, ami azt jelenti, hogy az idén mintegy 800 millió forint jut a kerületben erre a területre” – mondja Sára Botond alpolgármester, hozzátéve, hogy az idei év fő feladata a közbiztonság mellett a köztisztaság javítása.

A rovat további hírei

 

Közélet.

Boldog gyermekkorom volt a kerületben

Interjú a Józsefvárosi Becsületkereszttel kitüntetett Sárközi Gyulával

Sárközi Gyula Budapesten született 1962-ben, gyermekkorát Józsefvárosban töltötte. Szegény sorsú roma családban nevelkedett, ám a családi háttér és a sok munka hozzásegítette ahhoz, hogy kiemelkedő pályát járjon be balettművészként. Lapunknak életútjáról mesélt.

VII. Budapesti Bűnügyi Technikai Verseny

Harmadik lett a józsefvárosi helyszínelők csapata

Hetedik alkalommal tartották meg a Budapesti Bűnügyi Technikai Versenyt, amelyen a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság csapata a harmadik helyezést érte el. A versenyzőknek különböző feladatokat kellett teljesíteniük, például helyszíni szemle, nyomrögzítés.

Egészségügyi fejlesztések Józsefvárosban

A biztonság nemcsak köz, de egészségbiztonságot is jelent

Az elmúlt három évben Józsefváros önkormányzata 3 milliárd forintot fordított a kerületben élők egészségbiztonságára: az Auróra utcai szakrendelő, azaz Szent Kozma Egészségügyi Központ teljes megújítása, eszközeinek modernizálása mellett folyamatosan halad a kerületi háziorvosi rendelők rekonstrukciója. Növeli a helyiek egészségbiztonságát a szeptemberben megnyílt mentőállomás és a lakosok részére rendszeresen szervezett szűrőszombatok is. A további fejlesztésekről, egészségügyi beruházásokról Sára Botond alpolgármester beszélt lapunknak.

MAGYAR ÚSZÁS NAPJA

Nyílt nap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában

A Magyar Úszás Napja programsorozathoz Józsefváros önkormányzata is csatlakozott. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve június 16-án a józsefvárosi lakosok ingyenesen használhatták az Orczy-parkban épült új uszodát, amely ezen a napon 10 és 16 óra között várta a látogatóit. A jeles alkalomból 10 órától a Ferencvárosi Torna Club Szinkronúszó szakosztálya tartott látványos bemutatót.

A rovat további hírei

 

Oktatás.

Bankkártyával éltek vissza

Csalás miatt keresnek két férfit

A józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfiak azonosításához, akik több alkalommal vásároltak egy jogosulatlanul megszerzett bankkártyával.

Paul Harris Fellow-díjat kapott az iskola igazgatója

A Losi negyedik éve alkalmazza sikeresen a KIP-módszert

A Losonci Téri Általános iskola 2008 óta, immár tíz éve működik együtt a Rotary Club Margitsziget szervezettel. Közös munkájuk gyümölcse a Losi pedagógiai megújulása is, negyedik éve alkalmazzák sikeresen a Komplex Instrukciós Programot.

Gyere velem táborba!

A zsidó hagyományokkal ismerkedhetnek a táborozók

A „Gyere velem zsinagógába!” projekt öt-öt napos nyári napközis tábort szervez 8-11 éves, valamint 12-14 éves gyermekek számára.

Holokauszt túlélőkkel készítettek interjút

Kiállítás a Trefort diákjainak munkájából

A Józsefvárosban található ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium és az ózdi Van helyed! Alapítvány közös projektjeként nyílt meg június 11-én a romák és zsidók XX. századi sorsát feldolgozó tárlat a középiskola épületében. Az eseményen részt vett Czingel Szilvia, a Centropa Alapítvány és Szántó Judit, a Van helyed! Alapítvány képviseletében, valamint Sólyom Olga holokauszt-túlélő.

A rovat további hírei

 

Józsefváros újság.

Józsefváros újság archívuma

2018/21

Az épület felújítására gyűjtenek

Jótékonysági hangverseny a Kőris utcai református templomban

Második alkalommal szerveznek jótékonysági hangversenyt a Kőris utcai református templom felújítására. A június 21-ei koncertet a második Magyar Nemzetközi Harsonás Tábor részeként rendezik és több nemzetközileg is elismert művész is fellépni. A felajánlott adományokat a templom felújítására fordítják.

Egy Baross utcai lakásból loptak

Besurranó tolvajokat keresnek

A józsefvárosi rendőrök keresik azt a két ismeretlen férfit, akik egy lakásból többek között festményeket, műszaki cikkeket, valutát, készpénzt és személyes iratot loptak el.

43 éve hunyt el a bíboros

Mindszenty József hite ma is élő példa

Mindszenty Józsefre emlékeztek a vasárnap 9 órai szentmisén a Szent József-plébániatemplomban, amelynek keretében a bíboros boldoggá avatási ügyének kedvező alakulásáról is beszámoltak. A szentmise után a hívek kivonultak a róla elnevezett téren álló szobrához és mielőbbi boldoggá avatásáért imádkoztak. Józsefváros képviseletében Sára Botond alpolgármester helyezte el az emlékezés virágait.

A rovat további hírei

 .