Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Aktuális

Nemzetközi Polgárőr Konferencia Józsefvárosban

Megalakul a Fővárosi Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Tanács

Több mint ezer betöltetlen állást kínáltak

Tavaszi állásbörze a Kesztyűgyárban

Immár 14. alkalommal rendeztek állásbörzét a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A börze célja, hogy elősegítse a munkaadók és munkavállalók közötti kapcsolatfelvételt, alkalmat biztosítson a közvetlen és személyes találkozásra. Az április 27-ei rendezvényen 35 munkáltató több mint ezer állást kínált az érdeklődőknek, valamint az Út a munkaerőpiacra elnevezésű uniós projektet is megismerhették az álláskeresők.

Trágár zenével fenyegetett az MSZP-s politikus

A fideszes győztest gyalázta az MSZP józsefvárosi elnökhelyettese közösségi oldalán

A hétvégi józsefvárosi időközi választások után az MSZP józsefvárosi elnökhelyettese Dopeman trágár dalát küldte egy Facebook-posztban a győztes, Sántha Péterné (Fidesz-KDNP) alpolgármesternek.

Videotár

Kitüntetések A bölcsődék napja alkalmából

A kisgyermekek nevelőit köszöntötték

A legelső magyar bölcsőde 1852. évi megnyitására emlékezve immár nyolcadik éve ünnepeljük A bölcsődék napját kerületünkben. Józsefváros vezetése április 26-án a H13 központban fejezte ki köszönetét és elismerését a legkisebb gyermekek gondozóinak: Sántha Péterné alpolgármester és Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke adta át a Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért és a Polgármesteri Dicséret kitüntetéseket, valamint a kerületi Törzsgárda okleveleket.

A cél a gyermekek védelme

Kibervédelmi előadások Józsefvárosban

Pedagógusoknak tartottak előadásokat a kibervédelemről Józsefvárosban. Az április 27-én megtartott workshopon a Budapesti Polgárőrség Magyarországon egyedülálló cyber-megfélemlítés elleni mintaprogramját ismertették. A „Behálózva” program célkitűzése, hogy ráirányítsa a figyelmet a hazánkban minden harmadik gyermeket érintő probléma jelentőségére, és segítséget nyújtson ahhoz, hogy a cyber-megfélemlítés a diákok, a szülők és a pedagógusok együttes bevonásával váljon megelőzhetővé és kezelhetővé. A workshop egy kétnapos nemzetközi polgárőr konferencia kísérőrendezvénye volt, amelyet április 28-án és 29-én rendeznek kerületünkben.

Fontos az iskola korai elhagyásának megelőzése

Nemzetközi konferencia a Losiban

Hatnapos nemzetközi konferencia zajlik Budapesten az Erasmus+ program keretében, amelyen a Losonci Téri Általános Iskola is képviselteti magát. A hároméves nemzetközi együttműködés célja, hogy az iskola korai elhagyásának okait feltérképezzék, majd megfelelőképpen kezelni tudják a pedagógusok. Öt országból kilenc oktatási intézmény működik együtt az európai iskolaelhagyás kihívásaival szemben.

Előkelő versenyeredmények a kerületben

Eredményesek a józsefvárosi zeneiskolások

A tanév során idén is sok szép eredményt értek el a kerületi zeneiskolások, országos versenyekről tértek haza értékes helyezésekkel. A diákok mellett az intézmény tanárai közül is többen kaptak elismerést kiváló munkájukért.

 

Köztér.

Pénzt, iratokat és telefont vittek el

Elfogták a rabló házaspárt

A józsefvárosi rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták azt a párost, akik a II. János Pál pápa téren kiraboltak egy nőt.

Számítástechnikai üzletből lopott

A rendőrség keresi az elkövetőt

Egy férfi 2017. április 20-án 14 óra 30 perc körül egy józsefvárosi számítástechnikai üzletből ellopott egy fekete hangszórót. Nem sokkal később visszament az üzletbe, majd ellopott egy kék színű hangszórót is. A rendőrség kéri, hogy aki információval rendelkezik a képen látható férfiról, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ”Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Verekedés volt egy Fiumei úti presszóban

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást indított súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. Aki információval rendelkezik a képen látható férfiakról tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ”Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Pár órán belül elfogták az elkövetőket

Tárolókat törtek fel

A rendőrök elfogták azt a három nőt, akik több tárolót és egy lakást is feltörtek Józsefvárosban. Ellenük lopás, valamint más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak.

A rovat további hírei

 

Közélet.

IGE-IDŐK

A reformáció 500 évéről nyílt kiállítás a Nemzeti Múzeumban

Több mint 400 kiállított tárggyal nyílt meg az Ige-idők című tárlat április 26-án a Magyar Nemzeti Múzeumban, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi kiállítása. Az ünnepi programon Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mellett köszöntőt mondott Gáncs Péter evangélikus püspök és Bogárdi Szabó István református püspök. A programon Józsefvárost Sántha Péterné alpolgármester képviselte.

Józsefváros folyamatosan fejleszti bölcsődéit

Kiállításmegnyitóval ünnepelt a 15 éves Bölcsődei Múzeum

Fennállásának 15 esztendejét ünnepelte a Nagy Templom utcai Gyermekkert Bölcsődében működő Bölcsődei Múzeum. Ebből az alkalomból megnyílt a „15 évesek lettünk” című időszaki kiállítás is, amely az elmúlt másfél évtized alatt összegyűjtött játékokat, valamint a kisgyermeknevelés eszközeit mutatja be. A programon a megjelent bölcsődei dolgozók mellett részt vett Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, köszöntőt mondott Fűrész Tünde bölcsődei átalakításért felelős miniszteri biztos, valamint Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere.

Óriási fölénnyel nyert a fideszes jelölt

Sántha Péterné a Magdolna negyed új képviselője

Sántha Péterné, a Fidesz-KDNP jelöltje hatalmas fölénnyel nyerte a Magdolna negyedi időközi önkormányzati választást. Sántha Péterné, aki kerületünk alpolgármestere, is a 6. számú egyéni választókerületben a szavazatok 46 százalékát szerezte meg. A választás eredményéről tartott sajtótájékoztatón Kocsis Máté polgármester úgy fogalmazott: „ez az eredmény megerősíti az önkormányzat vezetését abban, hogy jó az irány, helyes úton járunk”.

Családi programokkal és koncertekkel ünnepeltek

Újranyitásának harmadik évfordulóját ünnepli a Teleki téri piac

A Teleki téri piac újranyitásának harmadik évfordulóját ünnepelhetik idén a kerületiek. Józsefváros önkormányzata kizárólag saját forrásból építette fel az új Teleki téri piacot, ahol 2014 óta igényes környezetben és megfizethető árakon vásárolhatnak a kerület polgárai és az idelátogatók. Az újranyitás harmadik évfordulója alkalmából vidám családi programok és koncertek várták a piacra látogató vásárlókat április 22-én.

A rovat további hírei

 

Oktatás.

Csalafintaságok a csalitosban

Színházi élmény józsefvárosi diákoknak a Kesztyűgyárban

Az Óperenciás Bábszínház járt április 20-án a Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Házban, ahol a „Csalafintaságok a csalitosban” című darabot mutatták be a Deák Diák Általános Iskola alsó tagozatos diákjainak, valamint a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium egyik napközis csoportjának. Az előadott francia, középkori mesékből készült vidám, zenés mesejáték látványos erdei környezetben játszódik.

Családi programok várták az érdeklődőket

A Föld napja a Mátyás téren

A Kesztyűgyár Közösségi Ház szervezői izgalmas programokkal várták a családokat a Mátyás téren április 21-én. A Föld napja alkalmából rendezett eseményen Sántha Péterné alpolgármester egy platánfa palántát is elültetett.

Az önkormányzat átvállalja a költségeket

Ingyenes lesz az erdei iskola a józsefvárosi gyermekeknek

Szeptember 1-től minden józsefvárosi lakcímmel rendelkező általános iskolás számára ingyenes lenne az erdei iskolában való részvétel, a költségeket az önkormányzat vállalná át. A javaslatról – amelyet Sántha Péterné alpolgármester kezdeményezett – májusban dönthet a képviselő-testület – közölte a Józsefvárosi Önkormányzat sajtóirodája.

Rendhagyó iskolai program

Könyvtárak éjszakája a Grundsuliban

Először rendezték meg a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában április 6-án a Könyvtárak éjszakáját. A programok részint a húsvéti ünnepekre épültek: volt tojásfestés, valamint néhány, manapság már alig ismert húsvéti népszokást is felelevenítettek.

A rovat további hírei

 

Józsefváros újság.

Józsefváros újság archívuma

2017/13

Egy csaló és egy zsaroló került rendőrkézre

Két körözött férfit fogtak el Józsefvárosban

A csaló öt éve bujkált a rendőrök elől, a másik férfit zsarolás miatt körözték. Mindkét férfit április 25-én fogták el és vették őrizetbe – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Lövés a Magdolna utcában

Elfogták a gáz-riasztó fegyveres férfit

Egy korábbi nézeteltérés miatt két lövést adott le haragosaira egy férfi szerda este a Magdolna utcában. A lövések következtében senki sem sérült meg. A gáz-riasztó fegyveres férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, elszámoltatása folyamatban van – közölte a Budapesti-rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Út a munkaerőpiacra

Április 27-én állásbörze a Kesztyűgyárban

Április 27-én ismét állásbörzét tartanak a Kesztyűgyár Közösségi Házban. Az állásbörze célja, hogy elősegítse a munkaadók és munkavállalók közötti kapcsolatfelvételt, alkalmat biztosítson a közvetlen és személyes találkozásra. Az állásbörzén az érdeklődő álláskeresőknek bemutatják az Út a munkaerőpiacra projekt által nyújtott lehetőségeket is.

A rovat további hírei

 .