Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Aktuális

Újabb lépés a közbiztonság javításáért

Tovább bővül a józsefvárosi térfigyelő kamerahálózat

Nyolc új díszpolgárt avattak Budapesten

Tarlós István: A kitüntetettek közösséget teremtettek

Átadta Budapest díszpolgári címeit Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés június 21-i ünnepi ülésén. Az elismerő címben nyolcan részesültek, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek. Díszpolgári címet vehetett át – mások mellett – Bereményi Géza Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező, Józsefváros díszpolgára, valamint Fenyvesi Máté, volt válogatott labdarúgó és országgyűlési képviselő, aki kerületünkben végezte középiskolai tanulmányait.

Felhívás

Nyári diákmunkában való részvétel

A Nemzetgazdasági Minisztérium a fővárosi/megyei kormányhivatalok munkaügyi központjai és a járási/kerületi hivatalok munkaügyi kirendeltségei idén is meghirdetik a nyári diákmunka programot nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére.

Videotár

A lakosok segítségét kérik

Verekedő tolvajt keres a rendőrség

Megpróbálta ellopni egy járókelő mobiltelefonját, majd miután ez nem sikerült a tolvaj bántalmazta a 39 éves férfit. A józsefvárosi rendőrök keresik felvételen látható elkövetőt. Azt kérik, hogy aki felismeri, tegyen bejelentést.

Hajnalig tartó hangzavar, nyílt kábítószer-fogyasztás

Továbbra is sok a lakossági panasz az Auróra Klub miatt

Bár a rendőrség június 10-én egy razzia során több embert is előállított kábítószer-birtoklás miatt az Auróra utca 11. szám alatt található Auróra Klubban, a problémák továbbra sem oldódtak meg. Dudás Istvánné, a körzet önkormányzati képviselője a Józsefváros újságnak elmondta, hogy a mai napig sok panasz érkezik a környéken élők részéről.

Nyári játékok az egész családnak

Játékos vasárnap délelőtt a II. János Pál pápa téren

Ismét gyermekprogramokkal, játékokkal készült a Népszínház Kör a Polgári Értékekért a II. János Pál pápa téren. A programon ezúttal ötpróba vetélkedőn és kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyermekek. A legkisebbek körében most is az arcfestés volt a legnépszerűbb, míg a nagyobbak kézműves foglalkozáson vehettek részt. A családi programot a cukorkákkal teli „pinata” legyőzése zárta.

Válogató az országos bajnokságra

Szenior sakkverseny a Reménysugár Klubban

Szenior Rapid Sakkversenyt rendezett a Reménysugár Idősek Klubja június 20-án a Józsefvárosi Önkormányzat felkérésére. Az első három helyezett indulhat az Országos Szenior Sakkbajnokságon, a részvételi költségeket az önkormányzat állja. A versenyzőket Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte.

 

Köztér.

Előzetesben az elkövető

Halált okozó testi sértés egy józsefvárosi hostelben

Egy nő védelmére kelve vert meg egy görög férfit egy józsefvárosi hostel kanadai vendége úgy, hogy az később belehalt a sérüléseibe. A józsefvárosi rendőrök hely és személyismerete sokat jelentett az adatgyűjtés során, a nyomozók 12 órán belül elfogták a tettest. A fotó illusztráció.

A lakosok segítségét kérik

Táskatolvajokat keres a rendőrség

Egy felügyelet nélkül hagyott gurulós táskát lopott el két férfi június 19-én a Práter utcában. A józsefvárosi rendőrök kérik, hogy aki felismeri a felvételen látható férfiakat, tegyen bejelentést.

Állampolgári bejelentés segített a rendőröknek

Elfogták a kifosztókat

Kifosztottak egy alvó férfit a Baross utcában péntek este, ám a rendőrök még a helyszín közelében elfogták az elkövetőket és előállították őket a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra – olvasható a police.hu-n.

Benzinkútnak ütközött egy autó

Baleset a Kálvária térnél

Egy előzést követően nagy sebességgel a Kálvária téri benzinkútnak csapódott egy autó csütörtökön kora este. A Diószegi utca felől érkező autó betörte a benzinkút üvegfalát. Személyi sérülés nem történt, azonban a Baross utcában kisebb torlódás alakult ki. Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek!

A rovat további hírei

 

Közélet.

Évértékelés és elismerések

Óvodapedagógusok ünnepsége a Kesztyűgyárban

Immár második alakommal rendezték meg Józsefvárosban az óvodapedagógusok napját június 16-án. Az esemény célja, hogy minden év végén összejöjjenek a tagóvodák dolgozói és értékeljék az elmúlt esztendőt. Az idei találkozón a gyermekek és nevelőik is készültek műsorral a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A rendezvényen jelen volt Sántha Péterné alpolgármester is, aki kiemelte: „külön elismerés a józsefvárosi óvodáknak, hogy más kerületekből is bennünket választanak a szülők”.

Újjászületik a főváros egyik legforgalmasabb csomópontja

Megújul a Blaha Lujza tér és környéke

A Blaha Lujza tér felújításáról döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés: a tervek szerint a 1,8 milliárd forintból megvalósuló rekonstrukció kivitelezése a jövő év végén kezdődhet meg és 2019 végére fejeződhet be. A megújítás a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca vonalától az Osváth utca vonaláig terjed, rendezik a zöldfelületeket, kiterjesztik a gyalogosfelületeket és új átkelőket is kialakítanak a Rákóczi úton, az aluljárót is felújítják.

Elismerés az odaadó munkáért

Kerületünk pedagógusait köszöntötték

„A kerület vezetése kiemelt feladatának tekinti, hogy a Józsefvárosban dolgozó pedagógusok jól érezzék magukat és szívesen végezzék fontos és áldozatos munkájukat”– fogalmazott Sántha Péterné a Pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepségen június 13-án a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ dísztermében. Az eseményen átadták a kiváló munkát végző pedagógusoknak járó józsefvárosi elismeréseket: a Józsefvárosi Gyermekekért kitüntetéseket, a Polgármesteri Dicséretet, a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket, valamint a Jubileumi Diplomát.

Józsefvárosi idősek találkozója

Juniális a Napraforgó Idősek Klubjában

A kerületi idősek nappali ellátását biztosító öt klub, valamint az értelmi fogyatékosok és a szenvedélybetegek nappali ellátását biztosító klubok ellátottjai részére juniálist rendeztek június 9-én délután a Delej utcai Napraforgó Idősek Klubjában. A zenés-táncos rendezvény célja az volt, hogy a különböző klubok tagjai megismerhessék egymást és maradandó élménnyel gazdagodhassanak.

A rovat további hírei

 

Oktatás.

Segítség az iskolának

Harminc darab laptop a Fazekas sulinak

Harminc darab használt laptopot vehetett át a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója a napokban a PWC Magyarország képviselőitől. Mint Pásztor Attila, az iskola vezetője elmondta: nagy segítség ez számukra, elsősorban matematika-, informatika-, történelem- és idegennyelv-órákon használják majd a gépeket.

Véget ért a tanév, kezdődik a nyári szünet

Elballagtak a kerület nyolcadikosai

Ma kicsöngettek a józsefvárosi iskolákban, befejeződött a 2016/17-es tanév és kezdetét vette a két és fél hónapos nyári szünet, az általános iskolákban pedig felcsendültek a jól ismert ballagó dalok. A végzős diákok elbúcsúztak iskolájuktól, tanáraiktól, fiatalabb társaiktól. A Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnáziumban is együtt ünnepelték a tanév végét és a ballagást, a Németh László Általános Iskolában pedig a tanév zárásaként átadták a hollandiai Szent István Alapítvány tanulmányi ösztöndíjait, az ünnepségen részt vett Sántha Péterné, kerületünk alpolgármestere is.

Fél évszázados évforduló a Szűz utcában

Jubileumi gálaműsorral ünnepelt a Százszorszép Tagóvoda

Ötvenéves lett a Százszorszép Tagóvoda. Fennállásának fél évszázados jubileumát vidám műsorral tette színessé – fellépett a dolgozókból álló vegyeskórus és táncegyüttes, a kicsik verseket, mondókákat adtak elő – június 12-én a Szűz utcai intézmény, amelyen részt vett Sántha Péterné alpolgármester is.

Új utak a bölcsődei nevelésben

Irodalmi program a józsefvárosi bölcsődékben

„Fontos, hogy minél kisebb korban megszerettessük gyermekeinkkel a magyar nyelv és az irodalom szépségeit” – fejtette ki Sántha Péterné az Országgyűlés Kulturális Bizottságának Női Méltóságért Albizottságának június 7-ei ülésén. Józsefváros alpolgármestere kiemelte: a kerületi bölcsődékben 2016-ban indult irodalmi nevelési programnak a gyermekek és a bölcsődei szakemberek mellett a szülők is aktív részesei.

A rovat további hírei

 

Józsefváros újság.

Józsefváros újság archívuma

2017/19

Tízezer józsefvárosi iskolás hallásvizsgálata egyszerűsödik

Eszköztámogatás a Szent Kozma Egészségügyi Központnak

Húszéves, elavult audiométerét cserélhette le a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK) a K&H gyógyvarázs program jóvoltából. Az új eszközzel a védőnők évente 23 oktatási intézményben mintegy tízezer diák hallásvizsgálatát végezhetik könnyedebben Józsefvárosban. A hétfői átadóünnepségen Sára Botond alpolgármester hangsúlyozta: a Józsefvárosi Önkormányzat folyamatosan végzi az egészségügyi ellátások fejlesztését és a háziorvosi rendelők korszerűsítését, emellett üdvözölnek minden olyan egyéb támogatást is, ami a kerületiek egészségbiztonságát szolgálja.

Kínai orvoslással bővül a Semmelweis Egyetem

Letették az új egyetemi épület alapkövét Józsefvárosban

Letették a Semmelweis Egyetem (SE) Egészségtudományi Kar új épületszárnyának alapkövét június 18-án a Szentkirályi utcában. Az épületben kap majd helyet a hagyományos kínai orvoslási részleg is. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a rendezvényen arról beszélt, hogy az új beruházás fontos lépés mind a magyar oktatásnak, mind a magyar egészségügynek, és fontos a magyar-kínai orvostudományi együttműködésének, amelynek több évre visszanyúló hagyományai vannak.

Támogatás

Pályázatok a fogyatékossággal élőket segítő szervezeteknek

Három pályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az otthonukban fogyatékossággal élő embereket segítő civil szervezeteknek 150 millió forint értékben – közölte Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken, a józsefvárosi Nem Adom Fel Cafe & Barban tartott sajtótájékoztatón.

A rovat további hírei

 .