Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Aktuális

Időközi polgármester-választás

Letette hivatali esküjét Sára Botond, Józsefváros polgármestere

A Fővároshoz pályázik a kerület

Közterület-fejlesztések, társasház-felújítások és közösségi programok a Csarnok negyedben

Pályázatot nyújtott be a Józsefvárosi Önkormányzat a Csarnok negyed rehabilitációjára a Fővárosi Önkormányzathoz. A negyed főutcájának, a Déri Miksa utcának a teljes hosszában történő felújításáról, átépítéséről már korábban döntött a kerület vezetése, pozitív elbírálás esetén a pályázati forrás bevonásával az útrekonstrukció mellett társasházak is megújulnának, valamint közösségépítő programokat valósítanának meg. A programelemek véglegesítéséről július 16-án döntött a képviselő-testület.

Beruházás

Törvényjavaslat a kiemelt budapesti fejlesztésekről

Kiemelt budapesti fejlesztésekről szóló törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek hétfőn a kormány. A javaslat célja a kiemelt fővárosi beruházásokkal kapcsolatos egyes állami feladatok kereteinek meghatározása.

Videotár

Összesen 35 gramm drog került elő

Kábítószer-kereskedő párost fogtak el a rendőrök

A józsefvárosi rendőrök kábítószergyanús-anyagot találtak két személynél. A nő lakásán, valamint a férfi otthonában és autójában összesen 35 gramm kábítószert rejtett el. A dílereket őrizetbe vették.

Közlemény

A hatóság elrendelte az Auróra Kert, az Auróra Kioszk és a Corvin Club bezárását

A mai napon a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását is.

Felhívás

Nyári korrepetálás az Egyszülős Központban

A Józsefvárosban működő Egyszülős Központ szeretné összehozni az önkéntes segítőket, tanárokat leendő tanítványaikkal. A közös ismétlés és gyakorlás célja, hogy a rászoruló egyszülős családok tanulási nehézségekkel küzdő vagy egyszerűen tanulni, gyakorolni vágyó gyerekei, felnőtt segítséggel hátrányaikat leküzdjék, ezáltal az új tanévet nagyobb magabiztossággal kezdhessék meg.

Visszaeső tolvaj

Józsefvárosban akadt horogra a tarnabodi nyaklánckitépő

Kitépte egy nő nyakából a láncot egy 23 éves férfi június 30-án a IX. kerületben. A tolvaj már 2017-ben is több alkalommal lopott ékszereket ezzel a módszerrel. A rendőrök Józsefvárosban fogták el az elkövetőt.

 

Köztér.

Élmény és elrettentés

Rendőrmúzeum a Mosonyi utcában

A rendőrség elmúlt másfél évszázados történetét, illetve híres magyarországi bűncselekményeket, bűnelkövetőket, rendőrségi relikviákat, nyomozási eszközöket mutat be a Mosonyi utcában található Rendőrmúzeum. Az intézmény 1963 óta működik Józsefvárosban, ám hosszú ideig csak meghatározott személyek látogathatták. 1999-től megújult tartalommal várja a nagyközönséget.

Ölben vitték orvoshoz az eszméletlen nőt

Életmentő rendőrök

Rosszul lett egy járókelő hétfőn délután Józsefvárosban, ezért a környéken járőröző rendőröktől kért segítséget, majd eszméletét vesztette. A rendőrök nem haboztak, azonnal a legközelebbi kórházhoz vitték a nőt.

IDŐSZAKOSAN TILOS A PARKOLÁS

Ezen a hétvégén is takarítják az utcákat

Július 7-én (szombaton) a Leonardo da Vinci, a Korányi Sándor és a Bláthy Ottó utca, valamint a Magyarok Nagyasszonya tér egy-egy szakaszán, illetve a Leonardo da Vinci közben, július 8-án (vasárnap) pedig a Bláthy Ottó, a Diószegi Sámuel, a Korányi Sándor utca egyes szakaszain és a Ludovika tér előtt út- és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos a parkolás.

Krétát és kristályt árult egy férfi

A rács sem védte meg a dílert attól, hogy elfogják a rendőrök

Egy iskola környékén árulta az új pszichoaktív szernek minősülő, kréta, illetve kristály néven ismert drogot egy férfi június elején. A józsefvárosi akciócsoport lecsapott a díler otthonára, ahol egy hifitoronyba volt elrejtve 20 adag kábítószer. A bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

A rovat további hírei

 

Közélet.

Tájékoztatás

Új telefonszámok a Kálvária téri háziorvosi rendelőben

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Kálvária tér 18. szám alatti háziorvosi rendelőben az alábbi, megváltozott telefonszámokon érhetőek el a háziorvosok.

Egy évszázadnyi emlék

Beszélgetés Patay Pállal, Józsefváros kitüntetettjével

Patay Pál – aki márciusban Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetésben részesült –, több, mint hatvan éve kerületünk lakója, és nem csak otthona, de egykori munkahelye, a Nemzeti Múzeum is városrészünkben található. Az idén 104. életévét betöltő neves régésszel, szakmájának doyenjével hivatásról, családról, hobbiról beszélgettünk – egy páratlanul hosszú és termékeny életút állomásairól.

Időközi polgármester-választás

Sára Botond: a józsefvárosiak a rendre és a fejlődésre szavaztak

Józsefvárosban Sára Botond eddigi alpolgármestert, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották meg a kerület vezetőjévé. Kocsis Máté országgyűlési képviselő, korábbi polgármester szerint a választók az egész ellenzékről nyilvánítottak véleményt a vasárnapi józsefvárosi időközi polgármester-választáson, jelezték, hogy „ebből a bevándorláspárti ellenzékből sem külön-külön, sem együtt, összefogva nem kérnek”.

Hatalmas Fidesz-győzelem

Sára Botond Józsefváros új polgármestere

Sára Botond nyerte meg a józsefvárosi időközi polgármester-választást. A Fidesz-KDNP jelöltje a leadott szavazatok mintegy 63 százalékát kapta. Az időközi önkormányzati választáson még ketten indultak; a baloldali és liberális pártok által támogatott, hivatalosan független Győri Péter, valamint Fehérvári Zsolt István a Magyar Munkáspárt színeiben. Az Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Sára Botondra 8269-en szavaztak (62,85 százalék), Győri Péterre 4787-en (36,39 százalék), míg Fehérvári Zsolt Istvánra 100-an (0,76 százalék) 100 százalékos feldolgozottság alapján. A józsefvárosi időközi választáson 57,5 ezer polgár adhatta le voksát, a részvételi arány 23,05 százalékos volt.

A rovat további hírei

 

Oktatás.

Folytatódik a Ne nézzük el programsorozat

Prevenciós foglalkozások a kesztyűgyári táborozóknak

A függőségekről és azok kialakulásának megelőzéséről tartottak foglalkozásokat, illetve drogprevenciós előadást a Kesztyűgyár nyári táborába járó mintegy 120 fiatalnak. A július 9-ei rendezvény a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportjának a Kesztyűgyárral együttműködésben létrejött Ne nézzük el című programsorozat harmadik állomása.

Folytatódik a „Ne nézzük el” drogprevenciós programsorozat

A rendőrkapitányságra látogattak a kesztyűgyári táborozók

Mintegy százhúsz kesztyűgyári nyári táborozó gyermek látogatott el a józsefvárosi rendőrkapitányságra szerda délelőtt azzal a céllal, hogy megismerkedjenek a rendőrökkel és feladataikkal. Az izgalmas program a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportja és a Kesztyűgyár Közösségi Ház együttműködésében valósult meg.

Mozgással a bűn ellen

Sportnapon vettek részt a Kesztyűgyárban táborozó gyerekek

A Kábítószer-ellenes Világnaphoz kapcsolódóan, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) és a Kesztyűgyár Közösségi Ház együttműködésével immár harmadik alkalommal rendezik meg a „Ne nézzük el” című rendezvénysorozatot, amelynek keretében június 29-e és augusztus elseje között a szervezők hetente drog-, bűn- és balesetmegelőző célú játékos foglalkozásokkal és beszélgetésekkel várják a Kesztyűgyárban táborozó gyermekeket.

Rendvédelmi bemutató gyerekeknek

Bűnmegelőzési nap a FiDo téren

Izgalmas, a bűnmegelőzést fókuszba helyező programot szervezett a kerületi gyerekeknek a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSzSzGyK) a VIII. kerületi Rendőrkapitánysággal közösen június 27-én a FiDo téren. A bemutatók mellett a rendőrök szívesen játszottak is a gyerekekkel, kártyáztak, labdáztak és lufit is hajtogattak együtt.

A rovat további hírei

 

Józsefváros újság.

Józsefváros újság archívuma

2018/24

Baleset

Felborult egy autó a József körúton

Rászaladt a járda padkájára és felborult egy autó a József körúton a Krúdy Gyula utcánál a Boráros tér irányában haladó sávon. Az eset során senki nem sérült meg. A rendőrök megkezdték a helyszínelést, valamint a fővárosi hivatásos tűzoltók is a helyszínen dolgoznak. Szemtanúk szerint a sofőr felhajtott a járdapadkára és felborult. Az autóban ülő két személy sérülés nélkül hagyta el a járművet. A környéken torlódás várható, aki teheti, kerülje el az útszakaszt.

Legyenek körültekintőek!

Forgalomkorlátozás a Nagyvárad tér környékén

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint július 14-től, szombattól előre láthatóan egy hónapon keresztül forgalomkorlátozások várhatóak az Üllői út és a Könyves Kálmán körút csomópontjában.

IDŐSZAKOSAN TILOS A PARKOLÁS

A hétvégén is takarítják az utcákat

Július 14-én (szombaton) a Szigony és a Diószegi Sámuel utca egy-egy szakaszán, valamint a Ciprus utcában, július 15-én (vasárnap) pedig a Szigony, a Gaál Mózes utca és a Százados út egy szakaszán, valamint a Magyarok Nagyasszonya és a Szenes Iván tér egyes szakaszain út- és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos a parkolás.

A rovat további hírei

 .