Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Aktuális

Vidám programok a Horváth Mihály téren

Koncert, mese, interaktív játékok a józsefvárosi gyermeknapon

Felhívás

Újabb 10 ezer tő virágot vehetnek át a lakosok

Nagy népszerűségnek örvendett a lakosok körében az áprilisban rendezett virágosztás. A Józsefvárosi Önkormányzat a nagy érdeklődésre való tekintettel újabb akciót szervez: 10 ezer tő egynyári virágot osztanak ki a kerületieknek.

Júniusban útjára indulhat a Digitális Jólét Program 2.0

Okosfejlesztések a kerületben

Okos Város Konferenciát rendezett az Informatika a Társadalomért Egyesület május 25-én az intelligens városok témájáról. Az eseményen Deutsch Tamás miniszteri biztos bejelentette: júniusban útjára indulhat a Digitális Jólét Program (DJP) 2.0, és még idén az okosváros-fejlesztéshez (Smart City) kapcsolódóan legalább öt-hat kísérleti, úgynevezett pilotprojektet kívánnak elindítani. A Kormány fejlesztési szándékairól és annak financiális támogatásáról beszélt Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, aki elmondta, hogy csak szakmailag megalapozott, a lakosság valódi igényeit a szakmai szervezetek támogatásával megvalósító programokat kívánnak támogatni, azokra azonban komoly forrásokat szán a kormányzat. Ferencz Orsolya, a Józsefvárosi Smart City bizottság elnöke és Lakos Lambert István, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Informatikai Igazgatóságának igazgatója a józsefvárosi egyetemi és kerületi okos fejlesztésekről tartott témavezető, meghívott előadást.

Videotár

Közönség előtt is bemutatkozhattak a gyerekek

Vers- és prózamondó gála a Józsefvárosi Galériában

Különleges eseménynek adott otthont a Józsefvárosi Galéria május 26-án. Vers- és prózamondó gálán vehettek részt az érdeklődők, amelyen a kerület kisdiákjai mutatták meg tehetségüket. A gyerekek ajándékkönyvet és emléklapot vettek át a sikeres szereplésért.

Családi délután a Pollack Mihály téren

Bródy-piknik harmadszor

Május utolsó hétvégéje mindig a legkisebbekről szól, ennek apropóján rendezik meg évek óta a Palotanegyedben a Bródy-piknik elnevezésű családi- és gyermeknapot is. Május 27-én a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) ismét kitett magáért: egészen este tíz óráig változatos programokkal várták a városrész apraja-nagyját, emellett kiosztották a Francois Fiedler rajzpályázat díjait és megválasztották a Palotanegyed tortáját is.

Kétezer tő virágot téptek ki

Vandálok rongálták meg a növényzetet a Magyarok Nagyasszonya téren

Pénteken éjjel vandálok tették tönkre a növényzetet a Magyarok Nagyasszonya téren. A kár jelentős: mintegy kétezer tő virágot téptek ki az elkövetők és teleszemetelték a tiszta, rendezett teret. Az anyagi kár csaknem 300 ezer forint.

Sikerült megfékezni a lángokat

Tűz volt egy józsefvárosi büfében

Május 28-án tűz ütött ki egy józsefvárosi büfében a József körúton a katasztrófavédelem információi szerint. A dolgozók még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a lángokat. A fotó illusztráció.

 

Köztér.

Súlyos testi sértés miatt keresnek egy férfit

A rendőrök a lakosság segítségét kérik

A férfi május 22-én délelőtt bement egy József körúton lévő étterembe és a tulajdonossal dulakodni kezdett, majd egy konyhai késsel, két alkalommal megszúrta a nő karját és elhagyta az üzletet – olvasható a police.hu oldalon. A rendőrség azt kéri, hogy aki felismeri a képen látható férfit, tegyen bejelentést.

A rendőrök a lakosok segítségét kérik

Lopás miatt keresik

A józsefvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki egy fehérneműbolt raktárából lopott. A rendőrség kéri, hogy aki információval rendelkezik a képen látható elkövetőről, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ”Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Magukra nyitották a rácsot

Rendőrkézen a drogárusok

Két kábítószer-kereskedőt fogtak el május első napjaiban a józsefvárosi rendőrök. A súlyos vasrács és a nagy testű kutya sem védte meg a dílereket, mindketten előzetes letartóztatásba kerültek.

Három férfit fogtak el a józsefvárosi rendőrök

Hamis telefonokat találtak

Harminc darab hamis telefont találtak a VIII. kerületi rendőrök három román állampolgárságú férfinél május 16-án a reggeli órákban.

A rovat további hírei

 

Közélet.

Figyelemfelkeltő akció környezetünk megóvásáért

Összefogtak a kerületiek a tisztább Józsefvárosért

Számos segíteni vágyó kerületi lakos csatlakozott a Józsefvárosi Önkormányzat által május 26-ára szervezett tavaszi szemétszedési akcióhoz. A kerülettakarításon idősek és fiatalok, civilek, önkormányzati képviselők és a városüzemeltetés munkatársai közösen szemeteszsákot ragadtak, hogy együttes erővel tisztítsák meg a kerületet. Az akcióról Sántha Péterné alpolgármester azt mondta: az ilyen programokkal is szeretnék felhívni a figyelmet a közterek megóvására.

Családok támogatása és a biztonság erősítése

A munkából élőket segíti a jövő évi költségvetés

A jövő évi költségvetés azokat segíti, akik munkával szeretnének egyről a kettőre jutni Magyarországon: a büdzsé a munkahelyteremtésre, a családok támogatására és a biztonságra fordít kiemelt figyelmet. A kormány ezen felül újabb lépéseket tesz a teljes foglalkoztatottság érdekében, a béremelési programokkal szeretnék elérni, hogy mindenkinek megérje dolgozni. A parlamentben még folyik a költségvetés vitája, az alábbiakban a kormány 2018-as költségvetés tervezetének főbb területeit foglaljuk össze.

Játékok, koncertek a Mátyás és a Horváth Mihály téren

Gyermeknap Józsefvárosban

Május 26-án, pénteken vidám gyermekprogramokkal készül kicsiknek és nagyoknak a Kesztyűgyár Közösségi Ház és a Biztos Kezdet Gyerekház, május utolsó vasárnapján Józsefváros önkormányzata szintén színes programokkal várja a családokat a kerület főterére. Pénteken a Mátyás téren délután 14 órától Némó csúszdát állítanak fel, labdazsonglőr és gólyalábasok szórakoztatják a közönséget. A program csúcspontjaként fellép a HandaBanda zenekar is. Május 28-án a Horváth Mihály téren a gyerekek kipróbálhatják többek közt az óriás sakkot és kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek.

Újabb kedvezmények a családoknak

Orbán Viktor: 2018 a családok éve lesz

A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek „középpontjába a kétgyermekes családokat állítják” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, a gyermekvállalást ösztönző akciótervet.

A rovat további hírei

 

Oktatás.

Vidám játékok a kesztyűgyári programon

Gyermeknap a Mátyás téren

Ugrálóvár, lufihajtogatás, kézműves foglalkozások, arcfestés, gólyalábas mulatság és a Handabanda együttes koncertje várta a kicsiket és nagyokat pénteken délelőtt és délután a józsefvárosi Mátyás téren. A Biztos Kezdet Gyerekház és a Kesztyűgyár Közösségi Ház közös programjával a gyereknapi mulatságok a kerületben azonban korántsem értek még véget: vasárnap a Horváth Mihály tér telik meg színes, vidám programokkal.

Süteményverseny, futás, kerékpározás

Egészségnap a Vajda iskolában

Több mint 10 éves hagyománya van annak a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában, hogy a tanévben egy napot az egészséges életmód fontosságának szenteljenek. A Magyar Vöröskereszt bázisiskolájaként idén május 25-én rendeztek egészségnapot, amely során változatos programokon vehettek részt a gyerekek. A nap csúcspontja a Vajda-futás volt, amelyen csaknem minden diák indult.

Izgalmas és játékos feladatok a Mátyás téren

Lovagi tornát tartottak a Kesztyűgyárban

Péntek délután ismét gyermekzsivajtól volt hangos a Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Ház. A lovagi torna és az ahhoz kapcsolódó játékok, feladatok sok családot vonzottak a programra. Lehetett pajzsot és kardot készíteni, a gyerekek kipróbálhatták az íjászatot, valamint a kisebbek körében nagyon népszerű volt a pónisimogatás.

Világbajnokságon jártak az egykori józsefvárosi diákok

Versenysikerek a Vajdában

Az idén, Svédországban megrendezett U19-es floorball-világbajnokság magyar szempontból sikeres volt. A B divízióban 5., a világbajnokságon 13. helyezést elért magyar csapat azonban nemcsak Magyarországnak, hanem Józsefvárosnak és a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolának is dicsőséget hozott.

A rovat további hírei

 

Józsefváros újság.

Józsefváros újság archívuma

2017/16

Megemlékezés a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben

Hősök Napja Józsefvárosban

Kerületünk hagyományos helyszínen, a Fiumei úti Nemzeti Sírkert 15-ös parcellájában található Józsefvárosi Hősi Halottak emlékkövénél tartott koszorúzással egybekötött megemlékezést május 26-án pénteken, a Hősök Napja alkalmából. Az ünnepségen Sántha Péterné alpolgármester idézte meg a hazájukért életüket áldozó katonák és civil lakosok emlékét és helyezett el koszorút jelképes sírjuknál.

Kedvezménnyel az Erkel Színházba

Jegyek és bérletek józsefvárosi lakosoknak

Jelentős kedvezménnyel válthatnak jegyet és vásárolhatnak 3 vagy 4 előadásra szóló bérleteket a kerületi lakosok az Erkel Színház következő idényének előadásaira. A jogosultságot – lakcímkártya bemutatásával – vásárláskor kell igazolni a színház jegypénztárnál, bérlet vásárlása esetén pedig az Opera Értékesítési Centrum Hajós utcai irodájában.

Úti Boldogasszony oltalmában az altemplom

Liturgia a Jézus Szíve Jezsuita Templom urnatemetőjében

A „Madonna della Strada” májusi emléknapja alkalmából, hagyományteremtő szándékkal az altemplomban mutatott be szentmisét május 22-én Horváth Árpád SJ templomigazgató. Az urnatemetőben tartott misével az eucharisztiát a földalatti katakombákban, elhunyt szeretteik maradványai mellett ünneplő őskeresztények hagyományait eleveníti fel a Jézus Szíve Jezsuita Templom – mutatott rá Horváth Árpád SJ ünnepi prédikációjában.

A rovat további hírei

 .