Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Aktuális

További beruházások a Semmelweis klinikákon és a Heim Pál Gyermekkórházban

Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik

Kerékpáros bemutató és biztonságos közlekedés

Autómentes Nap Józsefvárosban

A Józsefvárosi Önkormányzat idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, amelynek zárónapján, szeptember 22-én Autómentes Napot rendeztek a Tavaszmező utcában. A programon résztvevők látványos kerékpáros bemutatót tekinthettek meg, a gyerekek kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt, a biciklivel érkező kerületi lakosok pedig ingyenesen regisztráltathatták kerékpárjukat a rendőrség kitelepülésén. A programra Sára Botond Józsefváros alpolgármestere is ellátogatott.

Sikeres péntek esti akció

Tíz kilogrammos drogfogás Józsefvárosban

Összesen mintegy 80 kilogramm, megközelítőleg nyolcvanezer adag kábítószert foglalt le és vont ki Budapest feketepiacáról a BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya.

Videotár

Közlemény

A hivatal minden józsefvárosi üzlettől törvényes működést követel meg

A Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal hatósága az elmúlt időszakban a társszervekkel közösen fokozott ellenőrzéseket folytatott a VIII. kerületi üzletekben, kiemelt figyelmet fordítva azon helyekre, amelyek működése miatt nagy számú lakossági bejelentés érkezett.

Fokozott rendőri jelenlét

Rendőrségi kontaktpont nyílt a Népszínház utcában

Június végétől a Népszínház utcában megerősített rendőri jelenléttel találkozhatnak a józsefvárosi lakosok Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és a Budapesti Rendőrfőkapitányság egyeztetése nyomán. A közbiztonság további javítása érdekében az önkormányzat és a rendőrség összefogásának köszönhetően a Népszínház utca 38. szám alatt szeptemberben rendőrségi kontaktpont létesült, a környéken szolgálatot teljesítő járőrök reagálási idejének csökkentése érdekében. Szeptember 20-án Kocsis Máté polgármester, Sára Botond alpolgármester és Molnár Gábor VIII. kerületi rendőrkapitány látogatott el a helyszínre.

Hat hónapos tesztüzemről döntött a kerület vezetése

Okos parkolás Józsefvárosban

Hat hónapos időszakra – a rendszer tesztelésének okán – okos parkolási rendszer bevezetését szavazta meg a józsefvárosi képviselő-testület szeptemberi ülésén. A tesztüzem a Horánszky utca, a Bókay János utca, a Mária utca és a Kis Stáció utca 20-20 férőhelyét érinti majd.

Már két ükunokája is van

A 90 éves Erzsike nénit köszöntötték

Ács László Györgynét 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Sántha Péterné alpolgármester. Az alpolgármester a Reménysugár Idősek Klubjában, a szüreti mulatságon lepte meg Erzsike nénit.

 

Köztér.

Tetten érték a dílert

Tetoválószalonban árult kábítószert

Nem ússzák meg büntetlenül a Józsefvárosban tevékenykedő kábítószer-kereskedők: egymás után buknak le és kerülnek rendőrkézre. Szeptember 19-én a józsefvárosi rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki rendszeresen marihuánát és speedet árult egy tetoválószalonban. A látványos elfogásról egy videót is közzétett a rendőrség a honlapján.

VI. Budapesti Bűnügyi Technikai Verseny

Első lett a józsefvárosi helyszínelők csapata

A józsefvárosi helyszínelők állhattak a dobogó legfelső fokára a hatodik alkalommal megtartott Budapesti Bűnügyi Technikai Verseny eredményhirdetését követően. A szeptember 12-ei megmérettetésen 11 csapat vett részt, akiknek egy 11 állomásos feladatsort kellett teljesíteni.

Összevesztek egy utason

Megkéselte konkurenciáját egy taxis

Késelés lett a taxisok közötti vita vége a Keleti Pályaudvarnál, a rendőrség tájékoztatása szerint egy fuvaron vesztek össze. Végül mindkét fél kórházban kötött ki. A józsefvárosi rendőrkapitányság ellenük felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított eljárást.

Egymillió forint értékben vásárolt a lopott kártyákkal

Bankkártyás csalót fogtak a józsefvárosi rendőrök

Külföldi bankkártyák adataival visszaélve akart elektronikai eszközöket vásárolni egy józsefvárosi nő. A legutolsó jogosulatlan vásárlása alkalmával rendőrök vitték ki neki a csomagot. A nő ellen csalás miatt eljárás indult. A fotó illusztráció.

A rovat további hírei

 

Közélet.

TeSzedd! - A nagy kerülettakarítás

Összefogás a tisztább Józsefvárosért

Immár hetedik alkalommal rendezik meg szeptember 15-17. között a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű kampányt, amivel hazánk is csatlakozik a nemzetközi takarítási világnaphoz. Józsefváros – az elmúlt évekhez hasonlóan – most is részt vett az akcióban, szeptember 15-én az önkormányzati képviselők a környékbeli lakosokkal, civilekkel és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. (JGK) munkatársaival közösen szedték a szemetet. A nagy kerülettakarításon mintegy 150 személy vett részt, akik összesen 50 nagy zsák hulladékot gyűjtöttek össze, valamint mintegy 50 szeméttárolót le is festettek.

Nyílt nap a Katasztrófavédelem helyi kirendeltségén

Minden, amit a társasházak tűzvédelméről tudni kell

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember 18. és 20. között a Dologház u. 3. szám alatt minden józsefvárosi lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

„Nem dőlünk hátra, folytatjuk a munkát!”

Hároméves a megszépült Teleki tér

Színes programkavalkád várta azokat, akik szeptember tizedikén, vasárnap kilátogattak a megújult a Teleki térre. Józsefváros önkormányzata három évvel ezelőtt adta át a téren található park jelképes kulcsát a Társaság a Teleki Térért Egyesület elnökének. A civil szervezet ebből az alkalomból gyermekprogramokkal, koncertekkel, tombolával és születésnapi tortával emlékezett a fontos eseményre. A rendezvényen jelen volt Kocsis Máté polgármester és Sára Botond alpolgármester is.

„Szenes Iván generációkat tanított meg együtt énekelni”

Nagy sikerrel zárult a hetedik Szenes Iván emlékkoncert

Hetedik alkalommal rendezték meg Szenes Iván tiszteletére az ingyenes emlékkoncertet szeptember 10-én, a tavaly felavatott Szenes Iván téren. Az est folyamán három generáció – Szenes Andor, Szenes Iván és Szenes Andrea – dalai csendültek fel a legendássá vált téren. Az eseményen adták át a Szenes Iván Művészeti díjakat, valamint a Szenes Iván Ötletdíjat, amelyet kerületünk polgármestere Kocsis Máté vett át.

A rovat további hírei

 

Oktatás.

„Megtartani az állandó értékeket”

Tanévnyitó a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Hatodik alkalommal rendezték meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tanévnyitóját, amelyet ezúttal az új oktatási épület nagy előadójában tartottak. Trócsányi László igazságügyi miniszter ünnepi beszédében hangsúlyozta: a kormány értéket tulajdonít mindannak, ami közös, a köz érdekét szolgálja. A tanévnyitón részt vett mások mellett Boross Péter Magyarország korábbi miniszterelnöke, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes és Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere.

Péter és a csodaágy

Az Aranyszamár Bábszínház előadása a Kesztyűgyárban

Lesznai Anna: Mese a bútorokról és a kisfiúról című meséjét dolgozta át színpadra és adta elő szeptember 3-án az Aranyszamár Bábszínház a Kesztyűgyár Közösségi Házban. Az előadáson a színház által meghívott szakemberek, valamint a Gyermekek Átmeneti Otthonának lakói, illetve a közösségi házzal kapcsolatban álló családok vettek részt.

Játékos feladatok a Csőszkunyhónál

Nyárbúcsúztató gyermekprogram a II. János Pál pápa téren

Ötpróba, aszfaltrajzverseny és kézműves foglakozás is szerepelt a Népszínház Kör a Polgári Értékekért augusztus 27-én délelőtt a II. János Pál pápa téren megtartott gyermekprogramjának palettáján. A játszótéri programsorozat nemcsak a környékbeli családok körében népszerű, egyre többen érkeznek a kerület több pontjáról, sőt távolabbról is.

Új bútorok, megszépült konyhák

Fejlesztések a kerületi bölcsődékben

„Józsefvárosban idén is kiemelt cél a gyermekjóléti intézmények fejlesztése, ennek keretében 100 millió forintot fordítunk a bölcsődék felújítására” – mondta lapunknak Sára Botond alpolgármester. Ebből az összegből a legtöbb bölcsődében végeznek kisebb-nagyobb beruházásokat a nyáron: hat bölcsődében teljesen megújult konyhában főznek a kicsiknek, a Játékvár Bölcsődében már berendezték a csoportszobákat az új szekrényekkel, a Gyermekkert Bölcsődében új fapadlót fektettek le, a Fecsegő-tipegők Bölcsődében pedig a festés mellett megszépült fürdőszobák várják az apróságokat.

A rovat további hírei

 

Józsefváros újság.

Józsefváros újság archívuma

2017/26

Figyelemfelkeltő programok a biztonságos közlekedésért

EDWARD Nap a Deák Diák Általános Iskolában

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) idén is meghirdette az EDWARD Napot. Az Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés célja, hogy szeptember 21-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. A kezdeményezéshez a Deák Diák és a Németh László Általános Iskola is csatlakozott: a gyerekek látványos bemutatókon és előadásokon keresztül közelebb kerülhettek a biztonságos és szabályos közlekedés elsajátításához. Az eseményen Sára Botond alpolgármester elmondta: az elmúlt öt évben az önkormányzat 4,5 milliárd forintot fordított a közbiztonság fejlesztésére, amiből éves szinten 30-40 millió forint jutott baleset-megelőzési eszközök telepítésére.

Józsefváros is részt vett az Európai Sporthéten

Kerületi sportnap a Vajdában

Nyolc józsefvárosi iskola csapata mérkőzött meg egymással az Európai Sporthét alkalmából, szeptember 20-án és 21-én megrendezett kerületi sportnapon. A kétnapos eseményen a gyerekek futballban, kötélmászásban, asztaliteniszben és futóversenyen mérhették össze ügyességüket.

A rendőrség az állampolgárok segítségét kéri

Eltűnt egy 11 éves srác Józsefvárosban

Murzsa Roland szeptember 20-án a VIII. kerületi lakcíméről ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre. Murzsa Roland 140 centiméter magas, rövid barna hajú, barna szemű.

A rovat további hírei

 .