Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Aktuális

Együtt szaval a nemzet

Versmondással emlékeztek a Deák Diák tanulói

Figyelemfelhívás a kábítószerek veszélyeire

Drogprevenciós előadás a JEGYMI-ben

A kábítószerek veszélyeiről tartott előadást Tolnay Krisztina, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságának iskolarendőre a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet (JEGYMI) felső évfolyamos diákjainak. A fiatalok érdeklődve hallgatták a kisfilmekkel, bemutatóval fűszerezett drogprevenciós tájékoztatót.

Programsorozat a 125 éves bőrklinikán

BőrŐrök előadás középiskolásoknak

A fiatalkorúak bőrápolást illető tájékozatlansága, a bőrrákok egyre gyakoribbá válása, a tetoválás és a piercing kritikátlan terjedése, ezek szövődményeinek nem-ismerete, valamint az elmúlt években a fiatal nemi betegek arányának növekedése is alátámasztotta azt az igényt, hogy a Semmelweis Egyetem bőrklinikája fiatalokat közvetlenül érintő, prevenciós előadássorozatot indítson.

Videotár

Általános toborzó a Dologház utcában

Tűzoltó és gépjárművezetői állás a Fővárosi Katasztrófavédelemnél

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó és gépjárművezetői beosztásba. A jelentkezőknek folyamatosan tartanak toborzó tájékoztatót, egy, a www.fovaros.katasztrofavedelem.hu honlapon megtett regisztrációt követően.

A magyar kultúra napja

Főhajtás a Himnusz szerzője előtt

Immár 195 éve annak, hogy 1823. január 22-én Kölcsey Ferenc megajándékozott minket a Himnusszal. 1989 óta erre a jeles eseményre emlékezünk ezen a napon, fejet hajtva minden alkotó előtt, aki valamilyen módon gazdagította a magyar kultúra színes palettáját. Kerületünkben Józsefváros önkormányzata nevében Sántha Péterné alpolgármester helyezte el a költő emléktábláján az emlékezés koszorúját.

A mikrochip segített a kutya azonosításában

Visszajuttatták Felhőt a gazdájához a józsefvárosi rendőrök

Fontos a kutyák mikrochippel való ellátása – vonta le a következtetést annak az ebnek a gazdája, amelyet a napokban sétáltatás közben szem elől tévesztettek. A kutya – és tulajdonosa – szerencséjére a kóborló ebre rátaláló járókelők a józsefvárosi rendőrök segítségét kérték. A körzeti megbízottak állatorvoshoz vitték a kutyust, ahol beazonosították a gazdáját, így a Felhő névre keresztelt törpe pincser hamar hazakerült.

A lakosság segítségét kérik

Eltűnés miatt keresik Nádasdi Zsanettet

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága eltűnés miatt keresi a fényképen látható Nádasdi Zsanettet.

 

Köztér.

Segítség a járőri és a körzeti megbízotti munkában

Öt új autó a józsefvárosi rendőrkapitányság kötelékében

Fiatalodik a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság gépjárműflottája. 2018 januárjában 5 új Skoda Octavia kombi állt szolgálatba a józsefvárosi rendőrség kötelékében. A mintegy 50 millió forint értékű autók a járőrözések, valamint a körzeti megbízottak munkája során jelentenek segítséget.

Senki nem sérült meg

Tűzeset a Kerepesi úti bevásárlóközpontban

Kisebb tűz ütött ki a Kerepesi úti Aréna plázában december 12-én. A tűzoltók sikeresen eloltották a tüzet, amelyben az előzetes hírek szerint senki nem sérült meg.

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik

Autókat rongáltak meg fiatalok

Ismeretlen férfiak január 9-én 5 óra körül egy Bródy Sándor utcai parkolóban megrongáltak több autót. Az elkövetőkről fényképfelvételek készültek. A józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfiak azonosításához.

2017-ben is csökkent a gépjárműlopások száma

Józsefváros az egyik kerület, ahonnan a legkevesebb autót lopják el

Az egyik gépjárműlopások felkutatására specializálódott weboldal minden év elején közzéteszi a statisztikáit. A legfrissebb adataik szerint az autótolvajok által a legkedveltebb márkák a Ford a Volkswagen és a BMW. A helyszíneket tekintve pedig – a korábbi évekhez hasonlóan – Józsefváros azon kerületek között van, ahonnan a legkevesebb autót lopják el.

A rovat további hírei

 

Közélet.

Eszközberuházások várhatók a rendelőkben és a Szent Kozma Központban

Folytatódnak az egészségügyi fejlesztések

Jelentős egészségüggyel kapcsolatos döntéseket hozott meg a képviselő-testület decemberi ülésén. A fejlesztések, eszközbeszerzések a háziorvosi alapellátást, és a járó-beteg szakellátást nyújtó Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központot (JEK) is érintik. Az egészségüggyel összefüggő idei beruházásokról Sára Botond alpolgármester számolt be lapunknak.

„Józsefváros 75+” kártya

Ingyenes előadások a 75 év felettieknek a Turayban

A Turay Ida Színház és Józsefváros önkormányzatának jó együttműködése eredményeként a Színház lehetőséget nyújt minden 75 év feletti józsefvárosi lakosnak, hogy 2018-ban ingyen látogathassa az előadásokat. Az ehhez szükséges kártyát előzetes regisztráció után a színház pénztárában vehetik át.

Hagyományos értékek és új technikák találkozása

Képzőművészeti kiállítás nyílt a H13-ban

A NaN-art Rajztanoda és Grafikai Műhely tanítványainak alkotásaiból nyílt kiállítás január 15-én este, a H13 Galériában. A Német utcában található képzőművészeti iskola diákjainak 2017-es munkáiból szemezgető tárlatot a műhely vezető tanára, Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművész nyitotta meg.

Választás 2018

Hivatalos: Kocsis Máté indul a 6. számú választókerületben

A Fidesz országos választmánya keddi ülésén döntött a kormánypártok 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjéről. A budapesti 6. számú – Józsefvárost és Ferencváros egy részét magában foglaló – választókerületben Kocsis Máté józsefvárosi polgármester indul az április 8-ai parlamenti választáson. Az 1. számú – az I. és az V. kerület, valamint a VIII. és IX. kerület egy része – választókerületben Hollik Istvánt jelöli a kormánypárt.

A rovat további hírei

 

Oktatás.

Felolvasás, filmbejátszás és közös éneklés

Diákok emlékeztek a 140 éve született Molnár Ferencre

A gyermekkönyveit gondozó Móra Kiadó megemlékezést szervezett a népszerű író születésének 140. évfordulója alkalmából a Hatszín Teátrumban. A programon a józsefvárosi Molnár Ferenc Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjait is vendégül látták.

Számíthatunk rájuk a bajban

Új szimulációs eszközökkel gazdagodott a Molnár Ferenc iskola

A Molnár Ferenc Angol–Magyar Két Tannyelvű Általános Iskola diákjai már számtalanszor értek el kiemelkedő eredményeket az országos elsősegélynyújtó versenyeken. Tudásukat és sikereiket most tovább gyarapíthatják azoknak a szimulációs eszközöknek köszönhetően, amelyekkel az intézmény egy sikeres pályázat révén gazdagodott.

A tudatos szemléletmód kialakítása a cél

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyert a Leövey

A Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola az intézményben folyó oktató-nevelő munka eredményeképpen elnyerte a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet. A díjat és a vele járó oklevelet Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át.

Délelőtt az iskolások, délután és hétvégén a családok csúszkálnak

Közkedvelt a Horváth Mihály téri jégpálya

A kerületi lakosok és az idelátogató turisták körében is népszerű a józsefvárosi jégpálya – jelentette ki a pályát üzemeltető egyik szakember. Délelőtt kizárólag iskolai csoportokat fogadnak, ám a délután és a hétvége a családoké. Ki is használják a téli sportot szerető lakosok, hiszen a rövid karbantartási időn kívül szinte mindig vannak a jégen. Ott jártunkkor a Grundsuli diákjai rótták a köröket.

A rovat további hírei

 

Józsefváros újság.

Józsefváros újság archívuma

2018/1

Rendőrségi felhívás

Eltűnés miatt keresik Révész Laura Dzsenifert

A 14 éves lány egy gyermekotthonból tűnt el, a józsefvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

Modern tartalommal fűszerezett klasszikusok

Lackfi János felolvasóestje a Galériában

A Józsefvárosi Galéria Könyvjelző Varieté című programsorozatának keretében ezúttal Lackfi Jánossal találkozhatott a közönség. A január 18-án megrendezett irodalmi esten a remek előadói képességekkel is megáldott József Attila-díjas költő legújabb verseiből, illetve Magyari Andrea írónő novelláiból tartott humorral teli, mégis elgondolkodtató, olykor lélekig ható felolvasást.

Irodalmi kávéházi beszélgetések

Varró Dániel, a gyereklelkű felnőtt

Egy évvel ezelőtt indult útjára az Irodalmi kávéházi beszélgetések a Nem Adom Fel Kávézóban, amelynek első meghívottja Bereményi Géza, Józsefváros díszpolgára volt. A kulturális programsorozat ezen a héten Varró Dániel József Attila-díjas magyar költőt, műfordítót látta vendégül. A gyermekek és felnőttek körében egyaránt népszerű költő telt ház előtt mesélt életéről, irodalmi munkásságáról és terveiről.

A rovat további hírei

 .