Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rendőrségi beszámoló

Megelőlegezett bizalom

2012. szeptember 28. péntek

Elfogadta a képviselő-testület a VIII. kerületi Rendőrkapitányság tavasszal elutasított, 2011. évi tevékenységéről szóló beszámolóját. A testület azzal magyarázta döntését szeptemberi, rendes ülésén, hogy látható, pozitív változások történtek az elmúlt hónapokban a kerületi kapitányság munkájában, ezért megelőlegezi a bizalmat és elfogadja a benyújtott anyagot.

Ismételt szavazásra azért kerülhetett sor, mert a vonatkozó jogszabály szerint újra kell tárgyalni a rendőrségi beszámolót, ha azt a testület nem fogadja el. A képviselők indoklásukban elmondták: szakmailag megalapozott volt az áprilisban elutasított anyag, de azóta látják, hogy a kerületi rendőrkapitányság próbál javítani a munkáján, a körzeti megbízottak is beváltották a hozzájuk fűzött elvárásokat. Mindezek ellenére a kerület közbiztonsága még nem kielégítő- jegyezte meg Józsefváros polgármestere.

Kocsis Máté kiemelte, a kamerarendszer fokozottabb használatának köszönhetően lát javulást a közbiztonság területén, de új problémák is megjelentek. A lépcsőházakban, magánterületeken elkövetett bűncselekmények megelőzésében, felszámolásában fokozott figyelmet és erőfeszítést vár a kerület rendőreitől. Arra bíztatta a kapitányság vezetését, hogy lehetőség szerint vegyék igénybe a készenléti rendőrök munkáját is. Hangsúlyozta, az önkormányzatnak és a rendőrségnek közös erővel kell fellépnie a bűnözés ellen. A testület végül 14 igen, 2 tartózkodás mellett fogadta el a kerületi kapitányság beszámolóját.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben