Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hatékonyabb munkamegosztás az önkormányzat élén

dr. Sára Botond általános alpolgármester lett

2012. december 13. csütörtök

A Polgármesteri Kabinet vezetőjét, dr. Sára Botondot választotta Józsefváros Képviselő-testülete általános alpolgármesterré. A kinevezésre azért volt szükség, hogy a polgármester segítse a hatékony munkavégzésben, továbbá helyettesítse őt távollétében.

A Képviselő-testület december 6-ai ülésén választotta dr. Sára Botondot főállású alpolgármesterré. Feladatköre szerint általános jelleggel helyettesíti a polgármestert annak távolléte esetén, valamint segíti munkáját a polgármester közvetlen felügyelete alatt álló területek esetében.

Józsefvárosban jelenleg egy főállású és egy társadalmi megbízatású alpolgármester dolgozik. Sántha Péterné, aki a humánszolgáltatási (szociális, egészségügyi, oktatás) területeket felügyeli főállású alpolgármesterként, valamint Egry Attila, aki társadalmi megbízatású alpolgármesterként a gazdálkodási, közterületi és pénzügyi területen illetékes.

dr. Sára Botond nős, két gyermek édesapja. A jogi egyetem elvégzését követően egy ügyvédi irodánál helyezkedett el, ahol csaknem hat év gyakorlatot szerzett. Ezt követően egyéni ügyvéd lett, tagja a Budapesti Ügyvédi Kamarának. Józsefvárosért 2011. április 1- je óta dolgozik. Kezdetben jogi referensnek nevezték ki a Polgármesteri Kabinet szervezeti egységéhez, amellyel egyidejűleg ügyvédi tevékenységének szünetelését kérte. Néhány hónappal később kérték fel a Polgármesteri Kabinet vezetésére. A jog területén és a kabinetben szerzett tapasztalata miatt javasolta dr. Sára Botond kinevezését Józsefváros polgármestere, dr. Kocsis Máté.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben