Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Veszélyes az egykori MSZP-székház

2013. február 19. kedd

Teljes pusztulásnak indult az MSZP-székház a II. János Pál pápa téren. Omlik a vakolat a homlokzatról, a falak átáztak, az üres épületbe hajléktalanok költöztek. A Józsefvárosi Építésügyi Hatóság tavaly decemberben élet- és balesetveszélyesnek nyilvánította a házat, azonban a tulajdonos - többszöri felszólítás ellenére - semmit sem tett a baleset elkerülése érdekében. Ha továbbra sem teljesíti kötelezettségét, akkor Józsefváros Önkormányzatának saját költségén kell elhárítani a veszélyt.

Áll a víz az egykori párt székház pincéjében. Az esővízcsatorna meghibásodása miatt a homlokzat átnedvesedett, foltokban mállik a vakolat, ezért Józsefváros Önkormányzata lekerítette az épület előtti járdaszigetet a baleset megelőzése érdekében és felszólította a tulajdonost, hogy hárítsa el a veszélyt.

A tulajdonos Kft. azonban 2012 augusztusa óta felszámolás alatt áll. Válaszlevelében arra hivatkozik, hogy kulcsa sincs az épülethez, ugyanis nem történt meg a hivatalos birtokbavétel.

 

Ha továbbra sem történik változás a II. János Pál pápa tér 26-27 szám alatt, akkor Józsefváros Önkormányzatának saját költségén, az adófizetők pénzéből kénytelen elhárítani az életveszélyt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben