Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közel ezren szavaztak

Televíziót szeretnének a józsefvárosiak

2013. március 19. kedd

Egy nem reprezentatív felmérés szerint a józsefvárosiak 97%-a egy közszolgálati csatornán keresztül szeretne tájékozódnia kerületet érintő legfontosabb hírekről, eseményekről. Józsefváros Önkormányzata ezért elkezdte felkutatni a lehetséges műsorszolgáltatókat.

Szavazást hirdetett Józsefváros Önkormányzata, hogy felmérje a kerület lakosainak médiafogyasztási igényeit. A kérdések arra irányultak, hogy a józsefvárosiak szeretnének-e egy közszolgálati csatornán keresztül értesülni a kerület legfontosabb híreiről és eseményeiről. Ha igen, akkor milyen időpontban, ha nem, akkor melyek azok az médiafelületek, amelyekből szívesen tájékozódnak. Józsefváros Önkormányzata hivatalos honlapján és a Józsefváros Újságban hirdette meg a szavazást. Voksolni telefonon, postai úton, e-mailben illetve a www.jozsefvaros.hu oldalon lehetett.

Közel ezren adták le szavazatukat. A végeredmény szerint a voksolók 97% - a legszívesebben egy közszolgálati csatornán keresztül értesülne a kerületet érintő legfontosabb hírekről és eseményekről. A szavazók 3%- a azonban nem szeretne kerületi televíziót, ők inkább az internetről és az újságokból informálódnak szívesen. Ahogy azt a grafikon is jól ábrázolja, a voksoló józsefvárosiak egyértelműen azt szeretnék, hogy a meglévő médiafelületek mellett egy közszolgálati csatorna is foglalkozzon a kerület híreivel, eseményeivel. Józsefváros Önkormányzata ezért elkezdte felkutatni a lehetséges műsorszolgáltatókat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben