Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nagyobb biztonságban

Együttműködést kötött az önkormányzat a polgárőrökkel és a tűzoltókkal

2013. április 03. szerda

A bűncselekmények és a balesetek megelőzése érdekében összefogott az önkormányzat a polgárőrséggel és az önkéntes tűzoltókkal. A Képviselő-testület erkölcsi és anyagi támogatásáról biztosította az új szervezetet.

Együttműködési megállapodást kötött Józsefváros Önkormányzata a Józsefvárosi Közbiztonsági Polgárőrséggel és a Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel.

Az összefogás az önkormányzat részéről támogatást az polgárőrök és a tűzoltók részéről pedig feladatvállalást jelent. Vagyis határozatlan ideig, ingyen használhatja az önkéntes polgárőrség a Józsefvárosi Önkormányzat egyik Magdolna utcai helyiségét és a hozzá tartozó pincehelyiségét. Továbbá két használt személygépkocsit is kapott az önkormányzattól. A polgárőrök ezért cserébe vállalják, hogy járőrszolgálatot teljesítenek a kerület egész területén, közreműködnek Józsefváros közrendje és közbiztonsága fenntartásában, a veszélyhelyzetek megelőzésében és kezelésében, a környezet- és természetvédelemben, a bűnmegelőzéssel kapcsolatos lakossági és iskolai fórumok szervezésében, illetve az önkormányzati rendezvények biztosításában.

A kerületi önkéntes polgárőrök vezetője Kaiser József, aki egyben önkormányzati képviselő, összeférhetetlenség miatt nem vett részt a szavazásban.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben