Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

1 év múlva nyílik az új piac

Aláírták a szerződést, két hét múlva indul az építkezés

2013. április 04. csütörtök

Mérföldkőhöz érkezett Józsefváros – hangsúlyozta Kocsis Máté a Teleki téri piac kivitelezői szerződésének ünnepélyes aláírásán. A közel fél milliárd forintos beruházást az önkormányzat hitel felvétele nélkül, saját forrásból biztosítja. A tervek szerint jövő tavasszal már igényes környezetben, de megfizethető árakon vásárolhatnak a lakosok az új piacon.

Sokan remélték, hogy Józsefváros legszimbolikusabb beruházásába belebukik az önkormányzat vezetése is, de nem hagyjuk magunkat! - mondta a kerület első embere a kivitelezői szerződés ünnepélyes aláírásán. Hozzátette, olyan piac megvalósításán dolgoznak, amely nem adósítja el a kerületet, külsejében megújul, áraiban mégis a régi marad.

A rendezvényen az aláíró felek mellett az ideiglenes piac bérlői, az őstermelők, a vásárlók nevében pedig Bene Károlyné is részt vett. Marika néni évek óta rendszeres vásárlója a Teleki téri piacnak. Ismerte a régi piacot és most, az ideiglenesen is naponta megfordul, ezért a polgármester arra kérte, hogy a vevők nevében írja alá a szerződés megkötéséről szóló emléklapot.

Az ünnepélyes aláírás előtt dr. Sára Botond alpolgármester elmondta, az önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárást indított nettó 430 millió forint értékhatárral, ám az első eljárás eredménytelen lett, így újat kellett kiírni, ami a korábban kitűzött határidőt közel másfél évvel csúsztatta el. A második kiírásánál az FK-RASZTER Zrt. munkája került ki nyertesen.

A kivitelezői szerződés hivatalos aláírása zárt ajtók mögött történt. Az ünnepségen egy olyan társadalmi szerzősét írt alá a polgármester, Kocsis Máté a kivitelező cég képviselőjével Kalmár Lászlóval, az új piac üzemeltetőjével, a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat igazgatójával, Ács Péterrel és a vásárlók nevében Bene Károlynéval, amelyben vállalták, hogy az építkezés ideje alatt együttműködnek az új piac megvalósítása érdekében.

Az elmúlt 20 évben nem volt példa arra, hogy felújítanak egy piacot, a bérleti díjak azonban nem változnak. Nem volt arra sem példa, hogy egy ilyen jelentős beruházás kapcsán olyan ellenzéki többségű bírálóbizottság álljon fel, ami maradéktalanul érvényesítheti a saját szempontjait. Józsefváros vezetés 3 éve döntött úgy, hogy felújítja a leromlott állapotú, bűntanyaként működő 60 éves piacot. A szerződés értelmében a munka április közepén kezdődik és előreláthatólag 2014 januárjában fejeződik be. A kivitelező cég műszaki igazgatója, Kalmár László a környék lakóinak türelmét és megértését kéri az építkezés ideje alatt.

A Teleki téren nem csak a piac újul meg, de a környezete is. A Magdolna Negyed Program III. ütemének köszönhetően 3, 8 milliárd forintból valósul meg a piac szomszédságában található városrész rehabilitációja. Vagyis 2014 nyarának végére teljesen újjáépül Józsefváros ezen része.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben