Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Föld napja

Padot festett Kocsis Máté a józsefvárosiakkal

2013. április 22. hétfő

Graffiti-állóak azok a padok, amelyeket Kocsis Máté a kerület lakóival közösen festett le a Föld napja alkalmából. Az akcióban több mint 130 köztéri pad újult meg, de kihelyezték azokat a plakátokat is, amelyek gyerekrajzokból készültek. Arra figyelmeztetnek, hogy védjük köztereink tisztaságát.

Példaértékű volt az az összefogás, amiről az józsefvárosiak tettek tanúbizonyságot a Föld napján. A kerület polgármestere, Kocsis Máté arra kérte a lakókat, hogy fessék át együtt Józsefváros köztéri padjait.

Lelkes diákok a Gyulai Pál utcában

A meghirdetett kezdéskor kerületszerte kicsik és nagyok együtt ragadtak kesztyűt és ecsetet, hogy megújítsák a padokat. Józsefváros Önkormányzata közel 100 liter festékkelt készült az akcióra. Olyan festéket szerzett be, amelyről egy speciális folyadék segítségével könnyen letörölhetők a graffiti feliratok.

Egry Attila alpolgármester és Szilágyi Demeter képviselő a Lőrinc pap téren

A Föld napja alakalmából kihelyezték a köztisztaság megóvására figyelmeztető gyermek rajzokból készült plakátokat is. Józsefváros Önkormányzata nemrég közbiztonsági és köztisztasági kampányt indított.

Gyerekrajzból készül plakát a szemetelés ellen

A program részeként Kocsis Máté arra kérte a józsefvárosi diákokat, hogy készítsenek olyan rajzokat, amelyek felhívják társaik és a kerület lakóinak figyelmét arra, hogy ne szemeteljenek az utcán, ne rongáljanak, hanem vigyázzanak Józsefváros közterületeinek értékeire és tisztaságára.

A szemét nem ugrik magától a kukába! - figyelmeztet a plakát a Nemzeti Múzeum kerítésén

A rajzokból készült első plakátokat többek között a Nemzeti Múzeum kerítésére függesztette ki a polgármester.

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben