Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elindult a Józsefváros-Zeneváros-Zenenyár

22 milliót ad Kocsis Máté kultúrára

2013. június 01. szombat

A kerület megítélése és a történelmi Belső-Józsefváros, a Palotanegyed egykori pezsgő, kulturális életének visszaállítsa érdekében egész nyáron át tartó programsorozatot indított Józsefváros Önkormányzata. A 250 programot magába foglaló Józsefváros-Zeneváros-Zenenyár megnyitóján Kocsis Máté, a kerület polgármestere úgy fogalmazott, nem elég csupán a tereket, az utakat és a házakat megújítani, ismét meg kell ismertetni a világgal a Palotanegyedet, Józsefváros kulturális motorját. Minderre 22 millió forintot fordított az önkormányzat.

A XIX. században Józsefváros belső része, a Palotanegyed volt a pesti oldal kulturális központja. Józsefváros Önkormányzata az elmúlt években hatalmas lépéseket tett annak érdekében, hogy megújítsa a kerületet és visszaállítsa annak jó hírét. Tavaly fejeződött be az a közel 2 milliárd forintos fejlesztés a Palotanegyedben, amely során utcák és közterek újultak meg. A fizikai fejlesztések idén is folytatódnak, de mindemellett a kultúrára is jutott az idei büdzséből.

Kocsis Máté a Józsefváros-Zeneváros-Zenenyár megnyitóján a Muzikumban

22 millió forintot különített el Józsefváros Önkormányzata arra a 250 programra, amely a nyár minden napjára kínál kulturális élményt a Palotanegyedbe látogatóknak. A júniustól augusztus végéig tartó programsorozat a Józsefváros-Zeneváros-Zenenyár nevet viseli.

A megnyitó színpadra lépett a Kossuth-díjas mesemondó, Berecz András is

A megnyitón a kerület első embere kiemelte, csak akkor válhat igazán újjáépült városrésszé a Palotanegyed, ha ismét a pesti oldal nyüzsgő kulturális központja lesz. A programok közül Kocsis Máté a köztereken muzsikáló cigányzenészek előadásait emelte ki. A Roma Zenei Projekt célja, hogy a klasszikus, magyar cigányzenét játszó művészek előadásai bárki számára elérhetőek legyenek- tette hozzá a polgármester. Újdonságnak számít az is, hogy az érdeklődők - mint egy kívánságműsorban- kérhetnek maguknak és szeretteiknek klasszikus magyar nótákat, operett slágereket, filmzenéket vagy éppen valcereket.

A Prima Primissima- díjas Csillagszemű Táncegyüttes a Nemzeti Múzeum kertjében

Józsefváros Önkormányzata jóvoltából a programok mindegyike ingyenes lesz, összesen 15-20 ezer látogatóra számítanak.  

A programfüzetért kattintson ide!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben