Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Magdolna Negyed Program III.

Szomszédsági Fórumon ismertették a program részleteit

2013. június 13. csütörtök

Fórumot szervezett Józsefváros Önkormányzata annak érdekében, hogy a lakosok átfogó képet kapjanak a Magdolna Negyed Program III. ütemében megvalósuló beruházok menetéről és a szociális programok lényegéről. A részleteket a megvalósításban részt vevő szervek képviselői ismertették.

Az első Szomszédsági Fórumot a Magdolna negyed önkormányzati képviselője, Balogh István Szilveszter köszöntötte. „A Magdolna Negyed Program esetében túl vagyunk egy nagyon sikeres I. és II. ütemen, nemrég pedig Józsefváros történelmének eddigi legnagyobb pályázati sikereként közel 4 milliárd forintot nyertünk a III. ütemre”- mondta a képviselő. Hozzátette, ez nemcsak a közterek és a lakóépületek megújítását jelenti, hanem az ott élők életminőségének javítására szolgáló szociális és bűnmegelőzési programokat is.

Ezt követően a projekt kivitelezésével foglalkozó szervezetek képviselői kaptak szót. Elmondták, hogy a Magdolna Negyed Program I. és II. szakaszának eredményeként jelentősen javult a negyed épületeinek, közterületeinek minősége, és a közterület-használat módja, valamint a helyi közösségi élet is kedvezően átalakult. Hangsúlyozták, hogy az eddigi tapasztalatok felhasználásával a most következő ütemben további, bűnmegelőzést és a szociális helyzet javítását szolgáló elemekkel is kiegészítik a programot.

A III. ütem középpontjában továbbra is a lakóépületek és a közterek – többek között a Teleki tér, a Kálvária tér, illetve a Fiumei és Dobozi utca közötti zöldterület – megújítása, illetve a társadalmi összetartás megerősítése és a közbiztonság növelése áll. Kiemelték, hogy az épület felújítások során környezettudatos, az energiahatékonyság növelését célzó beavatkozásokat végeznek majd. Felhívták a figyelmet azokra a kiegészítő, bűnmegelőzési, szociális és közösségi programokra is – többek között a szomszédsági rendőr járőrszolgálatra, az intenzív családmegtartó szolgáltatásokra, valamint a szenvedélybetegek számának csökkentését szolgáló programokra – melyek az itt élők mindennapi életét teszik majd könnyebbé, biztonságosabbá, illetve a felújítások és fejlesztések fenntarthatóságát is segítik majd. A tájékoztatást követően a lakosok tehették fel kérdéseiket az illetékeseknek. A fórumot ősszel ismét megrendezi az önkormányzat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben