Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egyenesen a termelőtől

Őstermelői piac nyílik a Palotanegyedben

2013. június 14. péntek

Józsefváros lakói hamarosan olyan őstermelői piaccal gazdagodnak, ahol közvetlenül a termelőktől vásárolva egészséges, természetes, adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes árukhoz juthatnak hozzá, ugyanis július 6-tól megnyílik a Józsefvárosi Heti Piac a Palotanegyedben. A Gyulai Pál utca Rákóczi út és Stáhly utca közötti szakaszán az őstermelők december 21-éig, szombatonként 6 és 14 óra között várják majd a vásárlókat.

„A termelői piaccal Józsefváros Önkormányzata elsősorban azt szeretné elérni, hogy a kerület lakói friss, egészséges, termelőktől származó élelmiszerekhez juthassanak, de remélhetőleg a környék forgalmát, látogatottságát, közösségi életét is fellendíti majd, hiszen a vásárlásnak ez a módja kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat, élményeinket, véleményünket”– mondta lapunknak Szilágyi Demeter önkormányzati képviselői, az ötlet megálmodója. Hozzátette, hogy a piaccal a vidék és a város kapcsolatát is tovább szeretnék erősíteni, illetve az őstermelőket is támogatják.  A termelői piacon – melynek üzemeltetésével a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálatot (JVSZ) bízta meg az önkormányzat – mindent megkaphatunk majd, mi szem-szájnak ingere. Az eladásra kínált termékek között a sonkák, kolbászok, házi sajtok, lekvárok, szörpök, házi készítésű kozmetikumok mellett természetesen megtaláljuk majd a frissen szedett, termelőktől származó zöldségeket és gyümölcsöket is.

A piac területén húsz olyan ponyvával fedett, részben egybenyitott sátor lesz, melyben az árusok az önkormányzat által biztosított asztalokon kínálhatják majd portékájukat, 15 további helyen pedig a termelők által biztosított szerkezetekről – például mobil hűtőpultokról, illetve speciális utánfutókról – történhet az eladás. Az árusoknak alkalmanként 800 forint helypénzt kell majd fizetniük négyzetméterenként. Ezt az összeget a JVSZ teljes egészében a piac fenntartásához és fejlesztéséhez szükséges kiadásokra fordítja. Annak érdekében pedig, hogy semmi ne zavarja meg a vásárlás és a közösségi élet örömét, a Józsefvárosi Közterület-felügyelet és a Józsefvárosi Polgárőrség emberei rendszeresen járőröznek majd a környéken a nyitva tartás ideje alatt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben