Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Alaptalan vádaskodás

Sajtópert nyert Józsefváros Önkormányzata

2013. június 17. hétfő

Józsefváros Önkormányzata megnyerte a nepszava.hu szerkesztősége ellen indított sajtó-helyreigazítási pert. A Népszava online felületén egy MSZP-s közlemény alapján írt februári cikkében valótlanságokat állított Józsefváros Önkormányzatáról.

A nepszava.hu internetes portál Török Zsolt, az MSZP szóvivője által kiadott hamis állításokat tartalmazó szocialista közleményt vette át. A cikk bevezetőjében az MSZP-s közlemény szó szerinti idézésével arról számolt be, hogy „súlyos, erkölcsileg elfogadhatatlan közpénztalicskázó ügy” zajlik a kerületben. Török Zsolt egyébként a hamis állításokat Szabó Gábor egykori SZDSZ-es józsefvárosi önkormányzati képviselő blogjáról másolta ki.

Az ítélet szerint a februárban megjelent „MSZP: Máté és a milliós mutyi” című cikkel azonos helyen és betűszedéssel a főoldalon legalább nyolc napig elérhető módon közzé kell tennie a helyreigazítási közleményt. Továbbá meg kell jelentetnie internetes portálján, hogy lapjuk február 14-i írásában valótlanságokat híresztelt a Józsefvárosi Önkormányzattal kapcsolatban egy takarítógép beszerzési ügyben.

Előzmény:

http://old.jozsefvaros.hu/hir/1149/reagalas_torok_zsolt_ragalmaira/

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben