Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pórul járt biciklitolvajok

Térfigyelő kamerák segítségével fogták el őket

2013. június 17. hétfő

A közterület-felügyelők és a rendőrök a térfigyelő kamera segítségével érték tetten a biciklitolvajokat. Nagy segítségükre volt az a két fiatalember, akik a Palotanegyedben épp hazafelé tartva figyeltek fel a gyanús alakok tevékenységére, és értesítették a rendőrséget. Mivel az elkövetők egyike visszaesőként követte el tettét, ráadásul 50 ezer Ft feletti értékhatárt meghaladó lopásról van szó, ezért három évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetése.

Dr. Ferencz Orsolya önkormányzati képviselőt hajnali negyed négykor ébresztette a rendőrség.  Miközben a család aludt, elkötötték a gyerekek kerékpárjait, de már megvannak az elkövetők és a kerékpárok is.

Dr. Ferencz Orsolya elmondta, hogy örömmel tölti el a rendőrség és a közterület-felügyelet együttműködésének, valamint a térfigyelő kamerarendszenek a hatékonysága, ami mindenképpen javítja a kerület közbiztonságát. „Jó látni azt is, hogy sok bátor és öntudatos lakója van a városnak, akik egy bűncselekmény észlelésekor nemcsak a rendőrséget értesítik haladéktalanul, de hajlandóak rászánni akár egy egész éjszakát, hogy a tanúvallomásukkal segítsék a bűnelkövetők elleni eljárást.”

A képviselőnőVarga Miklós r. őrm., Neisz Ferenc r. őrm., Terjék Tamás r. zls., Oláh Attila r. őrm., Sz. M. r. ftőrm.), a közterület-felügyelők (Péter Imre és Petréd Csaba), valamint a magukat megnevezni nem kívánó szemtanúk segítségéért, munkájáért.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben