Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egyenesen a termelőtől

A Palotanegyedben nyílt meg az első zenés termelői piac

2013. július 06. szombat

Termelői piacot nyitott Kocsis Máté a Palotanegyedben. Az árusok júliustól karácsonyig minden szombaton kint lesznek portékáikkal a Rákóczi út és a Gyulai Pál utca kereszteződésében. Az adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes termékek mellett minden szombaton kellemes cigányzene fogadja a vásárlókat.

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere az átadáson elmondta: a városrész első saját szervezésű őstermelői piacát hagyományteremtő szándékkal hozta létre Józsefváros Önkormányzata. Kiemelte: azzal, hogy egy évvel ezelőtt a kormány és a Vidékfejlesztési Minisztérium a törvények és jogszabályok módosításával lehetővé tette, hogy a gazdák közvetlenül eljuttathatják áruikat a fogyasztókhoz, gombamód elkezdtek szaporodni a termelői piacok. Az őstermelők becsületes munkájának eredménye eddig kevésbé volt elérhető a városi emberek számára, holott lenne igény az eredeti, tartósítószer- és adalékmentes termékekre- folytatta Kocsis Máté a Palotanegyedi Termelői Piac megnyitóján.

A piac megszervezésével Józsefváros Önkormányzatának elsődleges célja az volt, hogy jó minőségű, egészséges és hazai élelmiszer kerüljön a kerület lakóinak asztalára. Mindemellett azt reméljük, hogy az Európa Belváros Program keretében felújított közösségi tereket megtölti élettel az új piac – hangsúlyozta a megnyitón Szilágyi Demeter önkormányzati képviselői, az ötlet megálmodója. Hozzátette, a piaccal a vidék és a város kapcsolatát is tovább szeretnék erősíteni, nem utolsó sorban pedig a gazdákat támogatni. 

A megnyitó napján 15 termelő árulta az adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes termékeit, elérhető árakon. A portékák között volt friss zöldség, gyümölcs, füstölt áruk, sajtok és más tejtermékek, vagyis minden jó, ami a magyar vidékről származik. Józsefváros Önkormányzata júliustól karácsonyig minden szombaton megszervezi a zenés Palotanegyedi Termelői Piacot 6-14 óra között a Gyulai Pál utcában. A jó hangulatért a Józsefvárosi Roma zenészek felelnek szombatról szombatra.  Ha a józsefvárosiak megkedvelik, az önkormányzat a kerület több közösségi terén is szervez termelői piacot.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben