Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kibővült a Józsefvárosi Közterület-felügyelet központja

Határozott fellépést ígért a JKF

2013. július 11. csütörtök

A megnövekedett létszám miatt felújította Józsefváros Önkormányzata a közterület-felügyelet rég nem használt épületszárnyát. A 30 millió forintos beruházásból öltözőket, vizesblokkokat, konyhát és ebédlőt alakítottak ki a Német utcai bázison. Józsefváros vezetése cserébe - a jogszabályi kereteket betartva - határozott fellépést vár a felügyelettől azokkal szemben, akik képtelenek betartani a közösségi együttélés szabályait.

Tavaly több mint 1 milliárd forintot különített el Józsefváros Önkormányzata a kerület közterület-felügyeletének működésére. Idén megnövelte a létszámát, lecserélte autóparkját és megemelte költségvetési keretét is, így közel másfél milliárd forintból gazdálkodik a cég- mondta dr. Sára Botond a felügyelet kibővített központjának átadó ünnepségén. Józsefváros alpolgármestere jelezte: ameddig a lakosság elégedetlen a kerület közrendjével és köztisztaságával, addig hiábavalónak látszik az önkormányzat és a felügyelet erőfeszítése.

 

dr. Sára Botond alpolgármester

Az az elvárásom az állománnyal szemben, hogy mindenki érezze sajátjának a feladatot és a jogi kereteket betartva határozottan lépjen fel azokkal szemben, akik képtelenek betartani a közösségi együttélés szabályait – emelte ki dr. Sára Botond az átadáson.

A Józsefvárosi Közterület-felügylet igazgatója, Biál Csaba megköszönte a fenntartó önkormányzatnak, hogy európai színvonalú környezetben dolgozhatnak. Az igazgató hozzátette, az utóbbi hónapokban megnövekedett a közterületre illegálisan lerakott hulladék mennyisége, amelynek elkövetőit a térfigyelő kamerák segítségével igyekeznek felderíteni.

Biál Csaba, a Józsefvárosi Közterület-felügyelet igazgatója az átadáson

Az átadáson jelen volt a Józsefvárosi Polgárőrség elnöke, önkormányzati képviselője, Kaiser József is. Arról biztosította a felügyeletet, hogy a polgárőrök mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak a felügyelet mindennapi munkájában.

A férfi öltöző

A Józsefvárosi Közterület-felügyelet központjának kibővítése a megnövekedett létszám miatt vált halaszthatatlanná. A használaton kívüli épületszárny felújítása 30 millió forintot emésztett fel. A renoválás alatt öltözőket alakítottak ki külön a férfi és külön a női kollégáknak, továbbá újak a vizesblokkok, a konyha illetve az ebédlő, amit oktatási célokra is használnak majd.

Szolgálat közben

Az állomány 107 fővel, három műszakban, hétfőtől péntekig, 0-24 órában dolgozik Józsefváros közterületein a közbiztonságért és a köztisztaságért.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben