Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint kétszer annyi kátyú van idén

Kocsis Máté gyorsabban, halkabban és környezettudatosabban tömi a kátyúkat

2013. július 18. csütörtök

Egyetlen önkormányzat sem engedheti meg magának, hogy életeket veszélyeztessen egy kátyú - mondta Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere az új aszfaltozó gép átadásán. A kerület első embere hozzátette: a hosszú tél miatt 60-70%-al több úthiba keletkezett Józsefvárosban az előző évhez képest. Józsefváros Önkormányzata ezért egy új, gyorsabb, halkabb és környezetkímélőbb technológiát vetett be.

A megközelítőleg 7 millió forintos technológia mindemellett környezetbarát, mert nem keletkezik törmelék a munka során. Az eljárás lényege, hogy az aszfalt környezetének felmelegítésével és meleg aszfalt pótlásával az eredeti anyag kerül vissza a lyukba. 

Józsefváros polgármester, Kocsis Máté az új gép átadásán elmondta: egy héttel ezelőtt egy 21 éves lány vesztette életét egy kátyú miatt Borsod megyében. A fiatal lány belehajtott a kátyúba, elvesztette az egyensúlyát és elesett - éppen egy autó elé, amely halálra gázolta. A polgármester ezért kiemelte: egyetlen önkormányzat sem engedheti meg magának, hogy életeket veszélyeztessen egy kátyú. Nemcsak feladatunk, de felelősségünk is, hogy közútjainkat karban tartsuk – folytatta Kocsis Máté.

A kerület első embere jelezte: az idei költségvetési évre 64 tonna aszfalt vásárlását tervezte be az önkormányzat 1,6 millió forint értékben. Az új technológia bevetésétől azt reméljük, hogy sok kátyú ellenére csökkenni fog a felhasznált anyag mennyisége, így elegendő lesz az erre elkülönített pénz.

Az átadás után Kocsis Máté azt is megmutatta a sajtó képviselőinek, milyen gyors és egyszerű az új gép használata, kevesebb, mint 20 perc alatt tömte be a kátyút a polgármester.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben