Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közös takarításra buzdít a FŐKERT a takarítás világnapján

Az Apáthy-szikla megtisztítása a cél

2013. augusztus 28. szerda

Az Apáthy-szikla a főváros egyik legjelentősebb összetett természeti értéke, azon túl, hogy egyúttal a főváros egyik legmarkánsabb dolomitképződménye is. A terület kedvelt kirándulóhely, mely sajnálatos módon – ma Budapesten - együtt jár a hulladékképződéssel, szemeteléssel is. Ettől szeretnék most a FŐKERT, valamint a Madártani Intézet dolgozói a fővárosi lakossággal közösen megtakarítani ezt a páratlan természeti értéket.

 A FŐKERT Nonprofit Zrt.-nél évek óta hagyomány, hogy a Takarítás Világnapja alkalmából önkéntes takarítási akcióval kívánják felhívni a figyelmet a zöldterületeket elborító hatalmas mennyiségű szemétre, eldobált pet-palackokra, s arra, hogy ezeknek a területeknek a védelme, megóvása közös feladatunk.

Idén a kedvelt, s Budapesten egyedülálló panorámával rendelkező Apáthy-sziklát választották akciójuk színhelyéül. A szeptember 21-én, reggel 9 órától megrendezésre kerülő szemétszedő akcióhoz szükséges összes kelléket biztosítják, a jelentkezőknek nem kell mást magukkal vinniük, mint a lelkesedésük és tenni akarásuk.

A FŐKERT a kisgyermekekkel érkező családokra is gondolt, hiszen a terület bejáratánál „Gyerekmegőrzőt” üzemeltet majd, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a terület élővilágával, gyermek kvízeken mérhetik össze tudásukat és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

Találkozási pont: 2013. szept. 21. reggel 830 és 930 között a Batthyány térről induló 11-es busz Törökvészi úti végállomásánál.

Természetesen, a később érkezők is bátran becsatlakozhatnak a szemétszedő akcióhoz, a környéken kihelyezett táblák segítik majd a tájékozódást. 

Kontaktinformáció:

Erdélyi Krisztina – Marketing és Pr csoportvezető

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben