Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bezárt a Fagylaltgyár

10 józsefvárosi család utazhat a Balatonra

2013. augusztus 29. csütörtök

Bezárt a Jótékonysági Fagylaltgyár józsefvárosi üzeme. Közel 1000 gombóc fagyi fogyott, amely bevétel feléből 10 nehéz sorsú józsefvárosi család utazhatott a Balatonra. Józsefváros Önkormányzatának jóvoltából idén nyáron további 1300 diák és nyugdíjas vakációzhatott kedvezményes áron a káptalanfüredi táborban valamint a Kesztyűgyár Közösségi Ház táborában.

A magyarok majdnem fele évek óta nem volt sehol nyaralni. A helyzet javítása érdekében Jótékonysági Fagylaltgyár nyílt Józsefváros Önkormányzata támogatásával a kerületben. Jótékonysági fagylaltot azonban nem csak Józsefvárosban lehetett vásárolni. Óbudán, Balatonlellén és Sárváron is nyílt üzeme a fagylaltgyárnak. A bevételből a budapesti gyerekek Balatonlellén, míg a balatoni fiatalok Sárváron és a fővárosban nyaralhatnak augusztus 20. és szeptember 1. között. A három napos nyaralást tehát abból az összegből finanszírozták, amelyet a jótékony fagylaltozók hagytak a karitatív akció pénztáraiban.

A Jótékonysági Fagylaltgyár akciója mellett az önkormányzat fenntartásában működő káptalanfüredi táborban több mint 1000 diák és nyugdíjas nyaralhatott kedvezményes feltételek mellett a Balatonnál. További 300 gyermeknek pedig táborozási lehetőséget biztosított a vakáció ideje alatt a kerület közösségi házában, a Kesztyűgyárban, ahol a foglalkoztató programok mellett a diákok nyári étkezéséről is gondoskodott Józsefváros. A kerület vezetése azt reméli, a Fagylaltgyár jövőre is megnyitja kapuit Józsefvárosban és még több nehéz sorsú család nyaralását tudja biztosítani az akció keretében.

A bevétel másik felét ugyancsak jótékony célra fordítják: munkanélkülieket és olyan egyetemistákat foglalkoztattak a gyárban, akik e munka nélkül nehezebben tudnának felkészülni a szeptemberi tanévkezdésre. Többen tandíjukat fizetik majd ki fizetésükből.

Jövőre Balatonfüreden és Keszthelyen is szeretne üzemet nyitni az Első Jótékonysági Fagylaltgyár, az ezzel kapcsolatos kérelmüket a napokban postázták a polgármesteri hivataloknak. A tervek szerint a füredi és a keszthelyi gyár nem csak jótékonysági feladatokat látna el, hanem ingyenesen árképzési és vendégcsalogató információkkal is ellátnák a turizmusból élő lakosokat, annak érdekében, hogy megtudják tartani azokat a vendégeket, akik már legalább egyszer kíváncsiak voltak a füredi és keszthelyi turisztikai attrakciókra. Az akcióba turisztikai, reklám- és vendéglátóiparban jártas szakemberek is bekapcsolódnának.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben