Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megszűnik a balesetveszély az Ötpacsirta és a Reviczky utcában

Újraburkolják a járdákat

2013. szeptember 24. kedd

A Főváros tíz évvel ezelőtt újította fel ezeket az utcákat. A kivitelező 3 év garanciát vállalt – kb. ennyi kellett is hozzá, hogy az esővíz elkezdje kimosni a homokot a kövek alól. Józsefváros Önkormányzata nem akar még egy telet adni a billegő, balesetveszélyes térköveknek. Ezért gyorsított közbeszerzési eljárással még a fagyok beállta előtt felújítja az Ötpacsirta és a Reviczky utca járdáit.

2002-ben fejeződtek be a Szabó Ervin tér és környékének díszburkolat-építési munkálatai. A járdák gránit lapburkolatot kaptak, az úttestet kis kockakövekkel fedték be. Az egyidejűleg elültetett díszkörtefasor azóta szépen fejlődik, és különösen tavasszal igazi látványosság. A járdafelújítással azonban korántsem lehettünk elégedettek. A térkövek alatti ágyazóhomok kipergett, funkcióját rég nem látja el. Egyes kövek kifordultak, és úgy billegnek, mint a villanykapcsoló, más kövek széttörtek, míg  bizonyos helyeken egyszerűen eltűntek. Helyüket néhol kis virágokkal ültették be a helybéli lakosok. Ebben az állapotában a járda kétségtelenül balesetveszélyt jelent a gyalogosokra nézve, így a két utcában a felújítás mindenképpen esedékessé vált.

A kivitelezéshez szükséges terveket és műszaki dokumentációt a Kisfalu Kft. már elkészíttette. A felszedendő  térköveket összegyűjtik, és azokat később társasházak igényelhetik meg pályázat útján. Az Ötpacsirta utcában 439, a Reviczky utcában 599 négyzetmétert szednek fel. A felújítás becsült költsége 24 millió 800 ezer forint plusz Áfa. Mivel a kivitelezés megvalósítása legalább 30 eső- és fagymentes napot igényel, ezért az önkormányzat gyorsított közbeszerzési eljárással és a Corvin Sétány Kft. közterület-felújítási előirányzatáról átcsoportosított pénzkeretből tervezi a járdafelújítást még a tél beállta előtt befejezni.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben