Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Negyedéves beszámoló

Épül az új Teleki téri piac

2013. október 11. péntek

Elfogadta a Képviselő-testület az új Teleki téri piac kivitelezőjének harmadik negyedéves beszámolóját. A tájékoztató szerint a csarnok acélszerkezete már elkészült, csakúgy, mint a kétszintes épület belső vakolása. Vagyis a terveknek megfelelően tavaszra elkészül az új piac.

Az új piac építése április 17-én kezdődött. Azóta a nagyobb szerkezeti munkák már elkészültek, de megépült a földfelszín alatti esővíztározó is. A kétszintes épület belső vakolását követően a homlokzati nyílászárók is a helyükre kerültek – derül ki a kivitelező cég harmadik negyedévi beszámolójából, melyet a testület elfogadott.

Az acélszerkezet külső borítását ezekben a hetekben végzik el. Hátra van még az aljzatbetonozás és a tető vízszigetelése is. A gépészeti és elektromos szerelvényezések, valamint a kamera- és informatikai rendszer kiépítését követően burkolók és festők látnak munkához, végül a piactéri pavilonokat alakítják ki. 

A közel félmilliárd forintos beruházást az önkormányzat hitel felvétele nélkül, saját forrásból biztosítja. Jelen állás szerint a kivitelezés a terveknek megfelelően halad, vagyis 2014 tavaszán már az új piacon, igényes környezetben, de megfizethető árakon vásárolhatnak a józsefvárosiak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben