Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Financial Times: Józsefváros jó hely

Elismerően írt rólunk a neves brit gazdasági lap

2013. október 14. hétfő

Terjedelmes cikket közölt kerületünkről a neves pénzügyi napilap, melyben azt fejtegetik, hogy Józsefvárosban javult a közbiztonság, pörög a kulturális élet és minőségi ingatlanok várják a vásárlókat közel a belvároshoz.

A tekintélyes brit szaklap szerint az új galériák és a régi épületek felújítása vonzza a kerületbe a fiatalokat, akik most már nem csak tanulni járnak nagy számban a kerületbe, de egyre többen itt töltik a szabadidejüket is. Sőt, a turisták körében is egyre inkább felkapott célpont, ha kultúráról vagy szórakozásról van szó.

A Financial Times felidézi, hogy a kerületet jelentősen bombázták a II. világháború alatt, de az ’56-os forradalom is mély nyomott hagyott Józsefváros arculatán, valamint évtizedekig a magas bűnözési hullám és gazdasági hanyatlás jellemezte a városrészt. A VIII. kerület évtizedeket küzdött azért, hogy visszaszerezze kulturális sokszínűségét, gazdasági potenciálját és sikerrel javítja a közbiztonságot is, ezt példázza, hogy 2011-ről 2012-re 16%-kal csökkent a bűnözési ráta.

Azonban mint Hoxton a londoni East Enden, vagy Kreuzberg Berlinben, Józsefváros épp újjászületése közepén jár. A csökkenő bűnözési ráta idevonzotta a kortárs művészeti galériákat és a trendi kávézókat. A felújított metróvonalak ide-oda szállítják a turistákat és fiatalokat, hogy élvezzék a kerület vibráló éjszakai életét. Józsefváros legjavát azonban a Palotanegyed jelenti, ahol a régebben málladozó, 1860-as évekbeli épületek most már felújítva múzeumokat és egyetemi épületeket rejtenek –írja a cikk szerzője.

Az ingatlanfejlesztők is meglátták a lehetőséget a kerületben, hiszen a Belváros lassan telítődik, így a befektetők egyre inkább Józsefváros felé kacsintgatnak, amit mi sem bizonyít jobban, mint a Palotanegyed XIX. századi épületeinek folyamatos felújítása és a több százmilliárdos ingatlan fejlesztés, a Corvin-promenád. A lap idézi Mező Zoltánt az At Home Network ügyvezetőjét, aki szerint a legtöbb felújítás azért történik, hogy diákoknak adják bérbe a lakásokat, akik szeretnek ilyen nagy múltú ingatlanokban élni. 

A brit gazdasági lap cikkét a linkre kattintva olvashatja el.

http://www.ft.com/intl/cms/s/2/82555196-2c11-11e3-acf4-00144feab7de.html#axzz2hhByg5C5

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben