Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nemzetközi Diáknap a H13-ban

2013. november 28. csütörtök

A Nemzetközi Diáknaphoz kapcsolódva kerekasztal-beszélgetéssel, különböző országok konyhájának ízeit megidéző ételekkel és éjszakába nyúló, fergeteges hangulatú partival várta a diákokat a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ november 21-én este.

A rendezvény résztvevőit a Józsefvárosi Önkormányzat nevében Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője köszöntötte, aki hangsúlyozta, hogy hagyományt szeretnének teremteni ezzel az estével, és mostantól minden évben valamilyen programmal készülnek majd a Nemzetközi Diáknap alkalmából.

„Józsefváros egyetemváros, és azt szeretnénk, ha a Palotanegyed egyetemi és kulturális negyeddé, a szellemi élet központjává válna” – mondta a képviselő, hozzátéve, hogy az elmúlt évek során már eddig is számtalan fejlesztés szolgálta ezt a célt. Ezért jött létre többek között a H13 is, ahol változatos és tartalmas szakmai, kulturális, illetve szabadidős programok várják az egyetemistákat.

A kerekasztal-beszélgetés keretében, külföldi csereprogramok szervezésével és lebonyolításával foglalkozó diákszervezet vezetői, illetve az ERASMUS diákcsere-programban részt vett hallgatók osztották meg élményeiket és tapasztalataikat a külföldi tanulmányi lehetőségek iránt érdeklődő társaikkal. Az előadók hangsúlyozták, hogy a külföldi tanulmányi utaknak számtalan haszna és hozadéka van.

Aki vállalkozik rá, hogy kiszakadva a megszokott környezetéből egy-egy félévet külföldön töltsön, nemcsak az idegen nyelvek használatában szerez nagyobb gyakorlatot, de önállóbbá, talpraesettebbé is válik, ami később szintén komoly előnyt jelent számára a munkaerőpiacon. További kedvcsinálóként a külföldi tapasztalatszerzéshez a szervezők a nemzetközi konyha ízeit felvonultató vacsorával és egy remek hangulatú zenés bulival is készültek erre az estére.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben