Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Évértékelő

2014-ben indul a felújítás

2013. december 20. péntek

Az Auróra utcai rendelőintézetben karácsonyi műsor keretében tartotta év értékelőjét a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat. Jövőre belevágunk az 1,2 milliárdos felújításba. De közben az intézmény működik tovább. Tudom, hogy számíthatunk Önökre – mondta köszöntőjében Kocsis Máté polgármester. Az ünnepségen jelen volt dr. Sára Botond és Egry Attila alpolgármester is.

Az évértékelő ünnepségen Dr. Koroknai András főigazgató azt modta, a karácsony kitűnő alkalom arra, hogy a mindennapi munka terhét kicsit lerakva, megértéssel forduljunk egymás felé. A főigazgató hozzátette, az ünnepi műsorral is az itt dolgozók összetartását szeretnék erősíteni, mert muszáj néha meg-megállni a rohanásban, hogy felidézzük az elmúlt év legszebb pillanatait, annak minden szépségét és elraktározzuk lelkünkben.

A főigazgató elismerését és nagyrabecsülését fejezte ki a dolgozóknak azért a felelősségteljes és áldozatos munkáért, amivel egész évben, nap, mint nap hozzájárulnak a józsefvárosiak magas színvonalú egészségügyi ellátásához. A polgármesterhez és alpolgármesterekhez fordulva megköszönte a józsefvárosi önkormányzat azon fáradozását, hogy a rendelőintézet 2014-ben megújulhasson. „De a felújításból adódó kényelmetlenségek közepette jusson eszünkbe, hogy utána egy – mind műszerezettségében, mind infrastruktúra tekintetében – új, szebb intézményben tudjuk majd végezni gyógyító munkánkat”- tette hozzá Dr. Koroknai András. 

Kocsis Máté polgármester is a köszönet és a megbecsülés hangján szólt az egybegyűltekhez és büszkén említette, hogy már főváros szerte tudják, hogy az Auróra utcai szakrendelőben milyen odaadóan és magas színvonalon végzik munkájukat az itt dolgozók. Mint fenntartók mi is hoztunk ajándékot a „fa alá” – utalt a polgármester a 2014-ben kezdődő 1,2 milliárd forintból megvalósuló teljeskörű épület felújításra. Ez egyrészt azt jelenti, hogy modern, megszépült környezetben fogadhatják a betegeket, másrészt pedig megújult munkakörülmények között végezhetik feladataikat az itt dolgozók. Ha a magas színvonalú és lelkiismeretes gyógyítás párosul a korszerű környezettel és körülményekkel, még büszkébbek lehetünk és még jobban fog teljesíteni a rendelőintézet és az itt dolgozók – mondta Kocsis Máté. De felhívta a figyelmet arra is, hogy jövőre sok türelemre lesz szükség, hiszen a szolgáltatások a felújítás alatt is működnek. „Fontosnak tartjuk Józsefváros újjáépítését, amelynek elengedhetetlen része az Auróra utcai szakrendelő felújítása. Hiszünk abban, hogy ez a megújulás magával vonja a helyiek egészségének jelentős javulását.” – fejezte be köszöntőjét a polgármester, hozzátéve, hogy a magyar állam átvállalta az önkormányzatok adósságát, így a jövőben még több lehetőség lesz az együttműködésre az egészségügyi intézmény és a kerület között.

Az ünnepi műsorban láthatták az egybegyűltek a jászfényszarui Fortuna Együttes betlehemes játékát, hallhatták Tamás Menyhért versét Magyar Krisztina tolmácsolásában, végül Conolly Izabella énekelt egy karácsonyi dalt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben