Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kocsis Máté leállíttatja az újabb fizetős parkolók kialakítását

2014. február 27. csütörtök

A parkolási díjfizető övezetek bővítése márciustól lenne esedékes Józsefvárosban, de a polgármester annak szakmai, társadalmi előkészítését hiányosnak tartja, ezért rendkívüli képviselő-testületi ülést hív össze annak átmeneti felfüggesztése érdekében.

A polgármester szerint rosszul előkészített volt a parkolási övezet bővítése. Kocsis Máté elfogadhatatlannak tartja, hogy a március 1-jétől életbe lépő új díjfizető zónák kialakításáról az illetékes szervezetek nem tájékoztatták megfelelően a lakosságot, nem készültek fel a tömegesen jelentkező igények kezelésére, a felmerülő kérdések megválaszolására.

Amennyiben a képviselő-testület elfogadja Kocsis Máté javaslatát, úgy március 1-jétől még továbbra is ingyen parkolhatnak az autósok a Csarnok, a Magdolna, a Losonci és az Orczy negyed egyes részein, így a:

Népszínház u, - Nagyfuvaros u. – Mátyás t. – Koszorú u. – Magdolna u. – Szűz u. – Baross u. – Futó u. – Üllői út – Korányi S. u. – Illés u. – Kálvária tér – Kálvária u.– Csobánc u. – Szeszgyár u. – Visi Imre u. - Orczy út – Baross u. – Karácsony S. u. – Népszínház utca által határolt területen.

A díjfizető övezetek bővítését azért kezdeményezték, mert a főváros külső kerületeiből és az agglomerációból érkezők P+R parkolóként használják a Józsefváros közterületeit, kiszorítva ezzel helyi lakosok autóit a parkolóhelyekről. A polgármester jelezte, az eredeti szándékot továbbra is támogatja, de a kialakítás és az új rendszer bevezetése előtt szükséges a józsefvárosiak átfogó és részletes tájékoztatása, ami véleménye szerint az illetékesek részéről elmaradt. Példaként kiemelte: minden érintett józsefvárosi lakosnak tudnia kell, hogy a díjfizető zónák bővítése után is ingyenesen használhatják a parkolóhelyeket, amennyiben a kerületben rendelkeznek állandó lakcímmel és gépjárművükre igénylik a lakossági várakozási hozzájárulást. Ez utóbbi éves díja 3000 forint, ám a polgármester javasolni fogja a Képviselő-testület ülésén ennek eltörlését, a jövőre nézve teljesen ingyenessé tételét.

  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben