Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Biztonságos játszóudvar

Gumiburkolat és új csúszda az óvodában

2014. április 24. csütörtök

Verőfényes napsütésben és vidám hangulatban adták át a gyerekeknek a Baross utca 91-93. alatt található óvoda új, biztonságos gumiburkolattal lerakott udvarrészét és a szintén új, mászókás csúszdát, melyeket a kerületben működő Michelin Hungária Kft. a józsefvárosi önkormányzattal együttműködésben ajándékozott az intézménynek.

A Gyerek-Virág napközi otthonos óvoda Baross utca 91-93. szám alatt található tagóvodájában a gyerekek már izgatottan várták, hogy birtokba vehessék az udvart és az új mászókás csúszdát. A megnyitón Sántha Péterné alpolgármester asszony régi ismerősként köszönt az óvodásoknak, és üdvözölte őket Guzs Gyula önkormányzati képviselő is.

A gyerekek versekkel, mondókákkal köszönték meg az adományokat, majd legnagyobb örömükre megjelent a meglepetés vendég, maga a Michelin baba, akinek boldogan integettek, és vezetésével vonultak át kipróbálni az új csúszdát.

Miközben a gyerekek türelmesen vártak a sorukra a csúszdánál, lapunknak Sára Botond elmondta, hogy immár hagyománnyá vált a kerületben, hogy a Michelin adományaival újulnak meg iskola - és óvodaudvarok. Ez már a kilencedik új óvodaudvar, mely a kerületi gumigyár és a józsefvárosi önkormányzat együttműködésében valósul meg, közel 5 millió forint értékben. Hozzátette, hogy a Michelin gyárban tett látogatás alkalmával is ugyanazt a családias hangulatot tapasztalták, ami az átadón az udvaron is érzékelhető volt. „A Michelin Hungária Kft. minden évben felajánlja a segítségét az önkormányzatnak, melyet mi szívesen fogadunk, mert azt tapasztaljuk, hogy őszintén segíteni akarnak, fontos nekik a józsefvárosi gyerekek boldogsága, és biztonsága. Hálásak vagyunk nekik ezért a segítségért” – mondta Sára Botond. Az alpolgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a Michelin több mint 150 józsefvárosinak biztosít munkát, filozófiájuk is az, hogy elsősorban azoknak az intézményeknek teszik felajánlásaikat, ahova munkavállalóik gyerekei járnak.

Orosz József a Michelin Hungária Kft. pénzügyi igazgatója örömét fejezte ki, hogy az ovisok ezek után még biztonságosabb környezetben játszhatnak, elmagyarázta a gyerekeknek, hogy ez az új udvarburkolat használt gumiabroncsokból készült. Elmondta, hogy mivel a Michelin gumigyár is Józsefvárosban található, és szívükön viselik a helyi gyerekek életének megkönnyítését, biztonságosabbá tételét. A Michelin fontosnak tartja, hogy ha a gyerekek az udvaron önfeledten játszanak, közben biztonságban is legyenek, minél kisebb balesetveszélynek legyenek kitéve.

A Gyerek-Virág napközi otthonos óvoda intézményvezetője, Dr. Gyurasitsné Puha Ibolya örömét fejezte ki, hogy kibővítették és biztonságos gumiburkolattal látták el a játszóudvart, ahol ünnepélyeket is tudnak tartani. Az óvodavezető hozzátette, hogy tavaly a Baross utca 111/b alatt található másik tagintézmény udvarát újították fel a Michelin felajánlásával, amely óriási segítséget nyújt ezzel az óvodáknak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben