Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Robotok, molekulák, mamutsimogatás

Tudományfesztivál: 1. nap

2014. április 24. csütörtök

Csodálkozással átitatott kacagásokkal, nagy meglepődésekkel, kíváncsi tekintetekkel, érdeklődő arcokkal telt meg csütörtökön a Nemzeti Múzeum kertje. Az óvodás, általános- és középiskolás csoportokat, osztályokat, családokat, felnőtteket a Föld napja – IV. Tudományfesztivál vonzotta, amelyen közel harminc intézmény számtalan programmal várja a látogatókat.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes az elődeink által ránk hagyott környezet védelmére, a környezettudatos nevelésre hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy ebben a tudománynak is fontos szerepe van. Ferencváros polgármestere, Bácskai János Teller Edét idézte: „A tudomány, a technológia – ezt világosan és erősen akarom mondani – nem old meg minden problémát. De tudomány és technológia nélkül semmiféle problémát nem lehet megoldani.”

Szilágyi Demeter, Józsefváros képviselője Kocsis Máté polgármester nevében köszöntötte a megnyitó résztvevőit. Kiemelte: a Tudományfesztivál fontos része annak a programsorozatnak, amelyet a kerületben az elkövetkezendő hónapokban szerveznek.

 

A rendezvényen rövid, érdekes előadások hallgathatók meg, de sok szórakoztatóan tudományos program is várja a kicsiket és nagyokat. Például beülhetünk egy sűrített levegővel hajtott autóba (pneumobil), miközben a fejünk felett egy drón repked. Megismerhetjük, hogyan készül az időjárás-jelentés, de kémiai kísérleteket is végezhetünk, és sok mindent megtudhatunk a molekulákról, a hulladék-gazdálkodásról, környezetünk védelméről.

És akár mamutot is simogathatunk. A Múzeumkertbe cégek, kutatóközpontok, intézetek, nemzeti parkok, egyetemek, szakiskolák települtek ki további változatos programokkal készülve, egészen péntek estig.     

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben