Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Törvényt sérthet a Gyermekrák Alapítvány

2014. április 25. péntek

A Gyermekrák Alapítvány vezetője, Balogh István döntött egy személyben a szervezet pénzeinek felhasználásáról a kuratórium helyett: ezt állapította meg a Fővárosi Főügyészség a szervezetnél lefolytatott törvényességi ellenőrzés során. Az ügyészség figyelmeztette a józsefvárosi székhelyű alapítványt a törvénytelen működés miatt, továbbá felszólította, hogy ne használják magáncélra mentőautójukat. Közben nyomozás is folyik a Balogh István vezette szervezet ellen hűtlen kezelés gyanújával.

Balogh István, az alapítvány vezetője

Az ügyészég továbbá felszólította az alapítvány kuratóriumát, hogy pontosan tartsák be a beszámolási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi határidőket és egyebek mellett ne használják a józsefvárosi székhellyel rendelkező alapítvány gépjárművét magáncélra. Az Index tavaly decemberben írt arról, hogy Balogh István, az alapítvány vezetője az adományokból vásárolt betegszállítót saját céljaira is használja. Balogh István akkor közölte: jogi lépéseket fontolgat a "méltatlan médiatámadások" miatt.

A mentőautó, amelyet - az Index szerint - Balogh István többször magáncélra használt

Az alapítvány ügyében Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő december 20-án hanyag kezelés és csalás gyanúja miatt tett feljelentést.

A Magyar Nemzet január 17-én számolt be arról, hogy hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya a Gyermekrák Alapítvány ügyében.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben