Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ovi-foci pálya a Koszorú utcában

Az önkormányzat 3 millió forinttal támogatta

2014. május 27. kedd

Nagy örömmel vehették birtokba a Koszorú Napközi Otthonos Óvoda kis játékosai az intézmény új ovi-foci pályáját, amelyet dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Alapítvány elnöke, Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és Hrutka János volt válogatott labdarúgó kedden adott át. A pálya létrejöttét Józsefváros önkormányzata közel 3 millió forinttal támogatta.

Már a megnyitó előtt vidám gyerekzsivajjal telt meg a Koszorú óvodával szembeni kis telek, ahol helyet kapott az új pálya. A kicsik izgatottan várták, hogy birtokba vehessék 6×12 méteres, műfűvel borított, multifunkcionális pályát, amelyen nem csupán focizni, de például kosár- és kézilabdázni, lábteniszezni, illetve akár tollasozni is lehet.

  

A sport szeretetére való nevelést már az általános iskola előtt, az óvodákban el kell kezdeni, amihez megfelelő környezetet szükséges teremteni. Amit a kicsik itt megtanulhatnak: az ügyesség, a másik tisztelete, a becsületes verseny, azt felnőve is hasznosítani tudják – mondta Kocsis Máté az ünnepélyes átadón. A pálya az Ovi-Foci Alapítvány és Józsefváros együttműködésének köszönhetően jött létre, az önkormányzat közel 3 millió forinttal támogatta a beruházást.

A 2011 óta működő alapítvány eddig több mint hetven pálya elkészítésében működött közre, a józsefvárosi szám szerint a 75-ik a sorban. Az óvodás korba lépő alapítvány 800 pedagógusnak külön szakmai képzést is biztosított, összesen mintegy 15000 gyermeket mozgattunk meg eddig – sorolta az impozáns eredményeket Molnár Andrea elnök. A nem csak jól funkcionáló, de esztétikus, kifejezetten a kicsik igényeire szabott pálya gyártója, a Globál Sport Kft. tavaly Magyar Termék Nagydíjas lett, az alapítvány megkapta az Innovációért Különdíjat is.

Az átadó ünnepségen Hrutka János volt válogatott labdarúgó, a Ferencváros egykori focistája is részt vett. Mint kifejtette, rendkívül fontosak a fiatalkori fejlesztések és támogatások, sok tehetséges fiatal kap így lehetőséget a kibontakozásra.

Az új ovi-foci pályán a Ferencváros egykori focistája és Kocsis Máté végezte el a kezdőrúgást, ezután a kis óvodások kedves, látványos bemutatójával majd önfeledt játékával folytatódott az ünnepség.

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje 2011-ben alapította azzal a céllal, hogy támogassa a forrásokkal kevésbé rendelkező intézményeket a korai sportnevelésbe történő bekapcsolódásban. Józsefváros önkormányzata tavaly kötött megállapodást az alapítvánnyal.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben