Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Epres napok május 30-31.

Hazai epret az új Teleki téri piacról

2014. május 30. péntek

Itt az eperszezon! Az új Teleki téri piac standjai is megteltek hazai, szabadföldi eprekkel. A magyar termelők május utolsó két napján, 30-án és 31-én várják a vásárlókat az Epres napokra. Az akciót mi sem hagytuk ki.

Az epernek kedvezett a meleg tavasz, javában dúl az eperszezon. Az édes gyümölcsöt ugyan már korábban is meg lehetett kapni hazánkban, de azok jellemzően külföldi üvegházakból származtak. Ám a termelők szerint a hazai, szabadföldi eper az igazi.

Az újjáépült Teleki téri piac nemrég akciót hirdetett, amelynek lényege, hogy a standokon csak olyan eperrel találkozhatnak a vásárlók, amely magyar szabadföldben termett. Az Epres napok alakalmából az ország számos pontjáról, így a pest megyei Felsőpakonyról, de még Szegedről is érkeztek termelők. A tiszta és rendezett piacon találtunk olyan standokat, ahol csak epret árulnak, de egyébként a legtöbb zöldségboltos kínálatában is megtalálható.

Az árak széles skálán mozognak, a kisebb szeműből 1 kilót már 399 forintért vehetünk, az extra nagyszeműt pedig 799 kilónkénti áron kínálják. Bio epret láttunk már 599 forintért is, ami egybeesik az átlagos árral. Lehet kapni félkilós tálcákban, kimérve és rekesszel is. Aki úgy érzi, el tud fogyasztani egy rekesznyit, vagy készítene egy kis eperlekvárt, az 2800 forintért vásárolhatja meg a 6 kilónyi finomságot. Aki szereti, ne feledje, szombat 14 óráig tart az Epres napok az új Teleki téri piacon.   

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben