Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Már helyreállt a forgalom

Gránátot találtak a FiDo téren

2014. augusztus 12. kedd

Egy 7,5 cm-es német páncéltörő gránátot találtak kedden kora este a Fiumei út, Dobozi út melletti térfelújítás során. A területet lezárták, a Dobozi utca, Magdolna utca térre néző néhány lakását ki is kellett üríteni. A Magyar Honvédség tűzszerészei a gránátot gyorsan elszállították, így a forgalom nem sokkal 7 óra után megindulhatott, a lakosok pedig visszatérhettek otthonaikba.

A tér felújítása során találták meg azt a 7,5 cm-es német (nem kilőtt) páncéltörő gránátot, amelyet a Magyar Honvédség tűzszerészei szakszerűen kiemeltek, majd a speciális járművükbe helyeztek. "A gránátot a központi gyűjtőhelyre szállítjuk, ahol a későbbiekben megsemmisítik" – tudtuk meg a helyszínen Várkonyi Melindától, a honvédség tűzszerészetének kommunikációs tisztjétől. Mint elmondta: fémkeresővel átkutatták a tér többi részét is, de több bombát, gránátot egyelőre nem találtak.

A művelet idejére a környéket a rendőrség lezárta, így a Magdolna, Lujza utca, illetve a Fiumei út egy részén kisebb dugók alakultak ki. Néhány, a térre néző lakást is ki kellett üríteni, de este 7 óra után a lakók visszatérhettek otthonaikba, az utak lezárásait a rendőrség pedig feloldotta.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben