Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zene és játék

Kesztyűgyári Napok a Mátyás téren

2014. szeptember 01. hétfő

Augusztus utolsó hétvégéjén a Kesztyűgyár Közösségi Ház egy kétnapos programsorozattal örvendeztette meg a Magdolna negyed lakóit. A „Kesztyűgyári Napok” nevű rendezvény keretében koncertekkel, bemutatókkal, versenyekkel és kézműves foglalkozásokkal várták a közönséget a Mátyás téren.

A kétnapos fesztivál pénteken délután a Józsefvárosi Cigányzenekar fellépésével vette kezdetét. Sándor János prímás és zenekara hol tüzes csárdásokkal, hol lassú, szívhez szóló dallamokkal szórakoztatta a közönséget.

Az estébe hajló mulatság során a zenekar kíséretével színpadra lépett Nova Brigitta énekesnő, de láthattunk a hagyományos roma népviseletet újragondoló ruhákat felvonultató divatbemutatót is.

Hallhattuk az EtnoRom együttest, illetve Luigit és barátait, akik a helyszínen improvizált free-style rappel szórakoztatták a közönséget – akik maguk határozhatták meg egy-egy produkció témáját – az est fénypontjaként pedig Nótár Mary koncertjét hallhattuk.

A rendezvény szombaton is számos izgalmas programmal várta az érdeklődőket. Részt vehettek egy csocsó- és egy aszfaltrajzversenyen, játszhattak az óriás társasjátékkal, megmérethették magukat egy szimultán sakkversenyben és egy Luigi által vezetett rapversenyen is, láthattak kung fu és hastánc bemutatót, megismerkedhettek helyi civil szervezetekkel, tanácsokat kaphattak, melyek segítségével sikeresebben szerepelhetnek majd az állásinterjúkon.

A rendezvénysorozat sorozat keretében került sor a II. Belvárosi Amatőr filmfesztiválra is, amelyen kisfilmek amatőr készítői mutathatták be alkotásaikat, illetve a II. Magdolna szépe szépségversenyre is. A háromtagú zsűri – Kovács Barbara, a Kesztyűgyár Közösségi Ház ügyvezető igazgatója, Balogh István Szilveszter, a Magdolna negyed önkormányzati képviselője és Nagy Sándor filmrendező, a filmfesztivál szervezője – nehezen tudott választani a sok szép jelölt közül.

Végül a tavalyi győztes, Rigó Vivien nyerte el ismét a koronát. Koncertekben szombaton sem volt hiány. Fellépett a Lashe Shave Budapest Gipsy Band, a Megasztárból ismert Jenser Balázs és zenekara.

Az est és a rendezvény megkoronázásaként pedig Király Viktor koncertjét láthatta a közönség, aki egy vendéget is hozott magával: néhány számot Berki Artúrral, az Ének iskolájának idei nyertesével közösen adott elő.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben