Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szeptember végére megtisztulhat

Bontják az egykori Négy Tigris piacot

2014. szeptember 02. kedd

Több évtized után június 16-án zárt be végleg a kétes hírű Józsefvárosi piac, de a korábbi üzemeltető a törvényi előírások ellenére nem üresen, megtisztítva adta át a mintegy 40 ezer négyzetméteres területet. Ezért annak rendezését célul kitűzve, a területen található vasanyagra vonatkozóan a MÁV Zrt. pályázatot írt ki. A két részre osztott területen győztes cégek szeptember elsején meg is kezdték a munkálatokat. Ott jártunkkor mi is láttuk, hogy feladat akad bőven, a rengeteg szemét mellett számtalan konténer is maradt még a helyszínen.

Hosszas huzavona után, erős rendőrségi biztosítás mellett június 16-án vehette végre birtokba az egykori Józsefvárosi piac területét a MÁV Zrt. az üzemeltető Komondor Kft.-től. Annak ellenére, hogy a Józsefvárosi piac egykori területét kiürítve kellett volna a MÁV részére visszaadni, rengeteg szemét, konténer és egyéb ingóság maradt a területen.

Mint a MÁV egyik illetékesétől a helyszínen megtudtuk, a felelős őrzés szabályainak megfelelően egy hónapig lehetősége volt a korábbi bérlőnek ingóságainak elszállítására. Erre azonban csak részben került sor, hiába vittek el tíz konténert és két autót, bőven maradt még eltakarítanivaló. A harminc nap lejárta után a MÁV Zrt. a területen található ingóságok, hulladék, vasanyag elbontására értékesítési pályázatot írt ki.

A vasanyagot – és egyéb hulladékot – magának a vásárlónak kell kibontania, természetesen megfelelve a törvényi előírásoknak. Mint megtudtuk, a pályázat során a területet két részben hirdették meg, így végül két nyertes cég kezdhette meg a munkát.A munkálatok szeptember elsején így el is kezdődhettek, amelyet a hónap végéig kell befejezni, hogy a MÁV egy sima, rendezett, részben lebetonozott területet kaphasson vissza. A MÁV Zrt. folyamatosan készíti elő a teljes józsefvárosi pályaudvar átadását a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. részére.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben