Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Biztonságosabb és szebb lett

Fejlesztések a Mini-Manó Bölcsődében

2014. szeptember 17. szerda

Udvari kamerarendszert telepítettek és pancsolót építettek ki a Baross utca 103/a szám alatt található Mini-Manó Bölcsődében. Az őszi indulásra több fejlesztés, felújítás is történt az intézményben, amelyeket Guzs Gyula és Vörös Tamás önkormányzati képviselő mutatott be.

Boldog gyerekzsivajtól hangos a Mini-Manó bölcsőde udvara, ahol több mint 70 kisgyermek tölti napjait. Mostantól nem csak szebb, de biztonságosabb is lett a bölcsőde. Gyakran előfordult ugyanis, hogy a bölcsőde udvarára éjszakánként illetéktelenek másztak be.

„A bölcsőde energiakorszerűsítését Józsefváros önkormányzata korábban 24 millió forinttal támogatta, amiből kicseréltük a nyílászárókat és szigeteltük az épületet. Most pedig mintegy 400 ezer forintos beruházás eredményeképpen kamerarendszer őrzi a bölcsődét, a gyermekeket, a dolgozókat” – mondta a Józsefváros újságnak Guzs Gyula önkormányzati képviselő. A kamerák felvételeit számítógépen rögzítik, amelyek egy esetleges későbbi rendőrségi eljárás során fel is használhatók.

„A bölcsőde udvarán pancsolót is kialakítottunk. Az intézményt panelházak ölelik körbe, nyáron nagyon meleg tud itt lenni, a mikroklímát ez a pancsoló nagyban javítja majd” – mondta Vörös Tamás képviselő.

Az új bölcsődék udvarára már előírás, hogy pancsolókat építsenek, azonban ez nem vonatkozik a korábban épültekre. Ennek ellenére az önkormányzat mégis úgy döntött, megépíti ezt a gyermekek számára.

Az épület belső részeiben tisztasági festés is történt, és elkezdődött a közös terek lambériázása. Felújítják az udvar kerítését is, amire nagy szükség van: ugyanis drogosok a kerítés lábazatának réseibe is rendszeresen dugdosták a használt, így nagyon veszélyes fecskendőiket. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben