Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A környezetre gyakorolt hatás is szempont volt

Újabb elismerést kapott a Corvin Sétány

2014. október 29. szerda

A Corvin Sétány Európa egyik legkiemelkedőbb városmegújítási projektje újabb nemzetközi jelentőségű szakmai díjat érdemelt ki: elnyerte az Urban Land Institute 2014 Global Awards for Excellence díját. Az elismerés kapcsán Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere elmondta, a Corvin Sétány projekt erősíti Józsefváros vonzerejét, javítja megítélését, így méltán kapott újabb szakmai díjat.

A teljes infrastrukturális, építészeti és környezeti megújuláson átesett Corvin Sétány közel 22 hektárján magas színvonalú lakó- és irodaházak, valamint kereskedelmi, szolgáltató és sport funkciójú területek kerültek kialakításra a 100 százalékban magyar tulajdonú Futureal valamint Józsefváros példaértékű összefogásában.

A projektet számos szakmai szervezet elismerte már az évek során. Legutóbb a hetekben az amerikai Urban Land Institute nemzetközi civil szervezet jutalmazta az ULI Global Awards for Excellence elnevezésű díjával. Az elbírálásnál a felelős terület-használaton túl figyelembe vették a létrejött fejlesztés építészeti minőségét, környezetre gyakorolt hatását, valamint azt, hogy a fejlesztők hogyan működtek együtt a helyi szervezetekkel, és milyen alternatív finanszírozási megoldásokat alkalmaztak.

Mint dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere elmondta, a Corvin Sétány projekt volt az első városmegújító program a kerületben, a Corvin negyed megújulása Józsefváros újjáépítésének egyik szimbóluma. A program Közép-Európa egyik legnagyobb, komplex város-rehabilitációs programja, amivel egy új, modern és színvonalas városközpont jött létre. „Az Önkormányzat és a Futureal Csoport között kialakított kiváló együttműködéssel elkészült közel 1200 lakás, 50.000 m2 iroda, több mint 100 üzlethelyiség, a belváros legnagyobb sportközpontja és megújultak a környező utcák is. A projekt erősíti Józsefváros vonzerejét és javítja megítélését is, így méltán kapott újabb szakmai díjat” – nyilatkozta Kocsis Máté.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Corvin Sétány elnyerte a nemzetközi ingatlanszakma talán legnevesebb díját. 2004-ben egy élhető városnegyedet álmodtunk meg a kerületi önkormányzattal közösen, melyben kiváló tömegközlekedés és a szolgáltatások legszélesebb skálája szolgálja az ott lakók, az ott dolgozók és az oda látogatók igényeit – mondta Futó Gábor, a Futureal alapítója. Majd hozzátette: napjainkra az egyedülálló városmegújító koncepciónknak köszönhetően megszületett a Corvin Sétány, mely a projekten túl egy egész városrész fejlődésének katalizátorává vált. Ezeket ismerte el a nagy múltú Urban Land Institute, a Global Awards for Excellence díjjal.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben