Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fél éve nyitott meg az új piac

Bővülő szolgáltatások, szezonális akciók

2014. október 29. szerda

Pénteken, szombaton naponta akár kétezren is megfordulnak a májusban átadott Teleki téri piacon. Alacsony árak, rendezett, biztonságos környezet, bőséges kínálat vár a piacra látogatókra hétköznap is, ahol – természetesen – kapható olcsó, ugyanakkor finom melegétel is. Egyes árusok már évtizedek óta dolgoznak itt, de vannak újabb bérlők is. Márton nap közeledtével a piacra látogatva bőséges libahúskínálatra is számíthatunk majd.

Hétköznap délelőtt is bőven van forgalom a Teleki téri piacon, amelynek bejáratánál biztonsági őr áll. A pékségben friss péksütemények sorakoznak, kissé továbbhaladva lángos és frissen sült rántott hús, illetve jó kis babgulyás illata terjeng a levegőben. Az egyik konyha üzemeltetője Frena József, aki már a hatvanas évek vége óta a Teleki téri piacon dolgozik. Még beosztottként kezdte, most már saját Retro büféjét vezeti több alkalmazottal.

Mérsékelt árak

Május elején adták át a teljes egészében önkormányzati beruházásban megépült új Teleki téri piacot. Amellett, hogy sokkal szebb lett, ideálisabb környezetben várja a vásárlókat, és bővebb szolgáltatásokat is nyújt. Jelenleg 43 bérlő van a piacon, szinte minden megkapható, ami a hétköznapokra, a hétvégi vagy akár egy-egy ünnepi alkalomra szükséges lehet. Az azonos termékeket – zöldség-gyümölcs, hús-hentesárú, melegétel stb. – árusító helyek egy-egy blokkban találhatók, ami megkönnyíti a vásárlók dolgát.

Ami nagy változás a kínálatban korábbiakhoz képest, hogy alkohol nem vásárolható a piac területén. „Teljesen kulturált lett a piac, sok új vevőt is vonzott. A korábbi zeg-zugos piacon lehetetlen állapotok uralkodtak, és nem a bérlők vagy a felügyelők miatt. Rengeteg bejárata volt, több kocsma volt szinte, mint üzlet. Az kimondottan jó, hogy itt most nem lehet alkoholt kapni, aki csak inni járt ide, azok mind elkoptak, ők a piacon egyébként sem vettek semmit” – mondja Süllei György, aki 1992 óta dolgozik a Teleki téri piacon. Hozzáteszi: nagy segítség számukra, hogy az önkormányzat a bérleti díjat nem emelte, így ők is alacsonyabb áron tudják kínálni a zöldségeket, gyümölcsöket.

További fejlesztések

Minden egyes piacnak megvan a maga vásárlórétege, amely valamelyest formálódik. A Teleki téri piacon az alacsony áraknak köszönhetően a kevésbé tehetős réteg is be tud vásárolni, ugyanakkor a piac vezetősége nyit a kicsit vastagabb pénztárcájú vevők felé is, például bővülő egzotikus, kuriózumnak számító gyümölcskínálattal, illetve kézműves sajtok, tejtermékek is kaphatók már a Telekin.

A piacon további fejlesztések is várhatók, a bérlők és a vásárlók számára komfortosabb érzést nyújt majd a kiépítésre kerülő fűtőrendszer, illetve a bejárati kapukat a jelenleginél jóval légmentesebbé teszik. A piac területét kamerák is vigyázzák, miközben egyszerre három-négy biztonsági őr felügyel a rendre, akiknek szoros a kapcsolata a közterület-felügyelettel is.

Márton napi finomságok

A piacra autóval érkezőket egy órán át tartó ingyenes parkolási lehetőség várja (a volt konténerpiac területén), ahol a tervek szerint majd karácsonyi, adventi vásárt is tartanak.

Ahogyan korábban eper- vagy lecsófesztivált rendeztünk igen kedvező árakkal, a jövőben is rendszeresek lesznek a szezonális akciók – mondja Szűcs Tamás, a piac vezetője. Már készülnek is a Márton napi ünnepekre, a böllérszezonban pedig gazdagabb húskínálat és kapcsolódó programok várják a piacra látogatókat.

Dél közeledtével a büfésor felé indulunk, és csak az íze kedvéért, előételként, rendelünk egy lángost, simát, némi foghagymával, elvitelre pedig egy kis pörköltet, 800 forintért. Távozóban megállapítjuk, a piacon hétköznap, napközben is zajlik az élet – de már egészen más formában és körülmények közt, mint fél évvel korábban.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben