Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kiégett egy lakás a Koszorú utcában

Egy lakót füstmérgezéssel vittek kórházba - VIDEÓ

2014. november 27. csütörtök

Teljesen kiégett és lakhatatlanná vált annak a kétemeletes társasháznak az egyik lakása, amely csütörtök reggel gyulladt ki a Koszorú utcában. A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat, így azok nem terjedtek tovább a tetőre. Az kiégett lakás bérlői gondnokság alatt állnak, egyiküket füstmérgezéssel szállították a Péterfy Sándor utcai Kórházba.

Csütörtökön reggel, hat óra után néhány perccel  riasztották a tűzoltókat a Koszorú utca 22. számú házhoz, amelynek második emeletén tűz ütött ki – mondta a jozsefvaros.hu oldalnak Kelemen Zsolt.

A tűz nem terjedt tovább a tetőre, de a lakás teljesen kiégett

(Fotó:langlovagok.hu)

A VIII. kerületi hivatásos tűzoltóparancsnokság vezetője hozzátette: négy gépjárműfecskendővel és két magasból mentő szerrel vonultak ki a helyszínre, ahol még időben sikerült megfékezniük a lángokat. Az erről készült videót itt nézheti meg. 

A tűzoltók két órán keresztül oltották a tüzet

A tűz nem terjedt tovább a tetőre, a lakás azonban teljesen lakhatatlanná vált – jegyezte meg Kelemen Zsolt. A mentés idejére kiürítették a házat, a mintegy 50 lakónak azonban nem kellett az utcán várakoznia, a kerületi rendőrség kisbuszokat biztosított számukra, ahol felmelegedhettek. A tűzoltás két és fél órán keresztül tartott, utána mindenki visszatérhetett otthonába – szögezte le a tűzoltóparancsnok.

Egy férfit füstmérgezéssel szállítottak kórházba, a ház állapotát statikus vizsgálja

A kiégett ingatlant egy pár bérelte Józsefváros önkormányzatától – tudtuk meg Tóth Tímeától.  Az önkormányzat közbiztonsági referense elmondta azt is, hogy  mindketten gondnokság alatt állnak, a férfit füstmérgezéssel szállították a mentők a Péterfy Sándor utcai Kórházba, ahová a nő is elkísérte. Hozzátette: amennyiben elhelyezésüket a gondnokuk nem tudja biztosítani, úgy Józsefváros nyújt számukra szállást.

A tűz okát még vizsgálják a szakértők.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben