Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A kerületben csupa jó gyermek lakik

Megérkezett a Mikulás Józsefvárosba

2014. december 05. péntek

Minden józsefvárosi gyermek jó volt, így járt nekik az ajándék. Legalábbis ezt állapította meg a kerület óvodásait és bölcsődéseit meglátogató Mikulás, akinek önkormányzati képviselők is segítettek az ajándékok kiosztásában. A télapó járt a Józsefvárosi Galériában is, ahol a gyerekek Gulyás László vándormuzsikus ünnepi előadását tekinthették meg.

Mikulás-napi programmal várta a Kesztyűgyár Közösségi Ház a közeli óvodák csoportjait. A Koszorú és a Százszorszép Óvodából érkező több mint hetven gyermeket a krampuszok bábjátékkal fogadták: a kicsik hamar bekapcsolódtak az interaktív műsorba.

Koszorú és a Százszorszép óvodások a Kesztyűgyárban találkoztak a Mikulással

A zenés mulatságot követően megérkezett a Mikulás, aki miután megbizonyosodott róla, hogy minden gyermek jó volt, kiosztotta a józsefvárosi önkormányzat által felajánlott csomagokat. A gyermekek karácsonyi énekekkel köszönték meg a finomságokat. A télapó a kerület többi óvodájába és bölcsődéjébe is ellátogatott, ahol az önkormányzat képviselői segítettek neki kiosztani a csomagokat.

Sára Botond alpolgármester a Fecsegő-tipegők Bölcsődében adta át a csomagokat

A Józsefvárosi Galériában a gyermekeket játszóház, mézeskalácssütés és a Berbencés Vándorszín Mikulásváró vándorjátszó műsora várta.

A Százszorszép óvodások Gulyás László vándormuzsikussal várták a Mikulást a Galériában

Gulyás László vándormuzsikus elmesélt néhány történetet, majd ládikájából előkerültek a hangszerek is.

A kerületben csak jó gyerekek laknak, senki nem kapott virgácsot

A közös mókázás után a gyerekek már izgatottan fészkelődtek, és egyre hangosabb énekszóval hívogatták a Mikulást, aki a dal végére megérkezett közéjük, és nagy zsibongás közepette kiosztotta az ajándékokat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben