Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A józsefvárosi gyerekek ingyen korizhatnak

Megnyílt a jégpálya a főtéren - VIDEÓ

2014. december 07. vasárnap

A kissé szomorkás időjárás ellenére több család is kipróbálta Józsefváros új főterén, a Horváth Mihály téren vasárnap megnyílt korcsolyapályát. Többen felültek a Mikulásfogatra is, mások pedig az Aranyszamár Színház előadását tekintették meg. A mai, december 7-ei napon a korcsolyázás mindenkinek ingyenes volt. Napközben több program várta még a családokat, a második adventi gyertyát este fél hatkor gyújtották meg.

A jégpálya mellett felállított sátorban korcsolyát is lehet bérelni. Így tett több család apró tagja is vasárnap napközben, s alig került a lábukra a kori, már szaladtak-csúsztak is a több mint 300 négyzetméteres jégpályára.

A szemerkélő eső ellenére már a délelőtt folyamán mintegy tucatnyi család látogatott ki a Horváth Mihály térre. Többen kipróbálták a Mikulásfogatot, akik nem fértek fel, azok az Aranyszamár Színház Póruljárt krampuszok című előadását tekinthették meg.

Délután a Magonc együttes adott koncertet, majd fellépett a Vasas Művészegyüttes. A második adventi gyertyát dr. Ferencz Orsolya önkormányzati képviselő gyújtotta meg, majd igét hirdetett Varga Miklós Péter, a Magyarok Nagyasszonya Templom plébánosa. Koncertet adott a téren a Bokros zenekar is.

A jégpálya használata december 7-én, vasárnap mindenkinek ingyenes volt, a későbbiekben a 140 centiméter alattiak 400 forintért használhatják, az annál magasabbak 600 forintért. A melegedő sátorban korcsolyabérlésre is van lehetőség. A reggel 8-tól este 8-ig - február 5-ig - nyitva tartó pályán a józsefvárosi óvodások és iskolások hétköznap délután 2 óráig ingyen csúszkálhatnak, a korcsolyáért sem kell fizetniük.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben