Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Múzeumi tárlatvezetés a mozivásznon

A Vatikáni Múzeum kincsei az Urániában

2014. december 18. csütörtök

December 18-tól vetítik a mozikban a Vatikáni Múzeum 3D című látványos ismeretterjesztő filmet, amely a múzeum legfontosabb műkincseit és a Sixtus-kápolna freskóit tárja a nézők elé.

A dokumentumfilm korábban nem látott minőségben mutatja be a Vatikáni Múzeum kétezer éves múltra visszatekintő gyűjteményének legkiemelkedőbb műalkotásait és a Sixtus-kápolna lenyűgöző freskóit – a múzeum igazgatója, Antonio Paolocci professzor kalauzolásával.

Többek között olyan remekművekben mélyülhetnek el a nézők, mint Michelangelo, Raffaello, Leonardo da Vinci, Giotto és Caravaggio műalkotásai, a Laokoón-csoport, továbbá 19-20. századi művészek, köztük Van Gogh, Chagall és Salvador Dalí festményei.

A nagyszabású produkció forgatása négy hónapot vett igénybe, felhasználva a legújabb generációs technológiát. Egy 40 szakértőből álló olasz produkciós csapat háromezer kilométert térképezett fel, hogy megragadják a világ egyik leglátogatottabb múzeumának pompáját.

A festmények és freskók szemléltetéséhez újfajta térábrázolási technikát alkalmaztak: a nagy felbontású képrészletek a síkból kiemelkedve mélységet is adnak a műalkotásoknak. Ez az új nézőpont a 3D vetítéstechnikával kombinálva lehetővé teszi a nézők számára, hogy még jobban elmélyülhessenek a festmények, freskók és oltárképek rétegzettségében és részleteiben. A háromdimenziós technikával készült dokumentumfilmet Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban és országszerte 16 további moziban vetítik.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben