Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Népszerű a magyarkúti és a káptalanfüredi üdülő

Fejlesztések a józsefvárosi táborokban

2014. december 29. hétfő

Az önkormányzat magyarkúti és káptalanfüredi üdülőjében folyamatosak a fejlesztések, sokan szívesen is járnak ide. A két helyszínen az elmúlt mintegy egy évben közel 2000 óvodás, iskolás és több mint 300 kísérő, felnőtt pihenhetett, a VIII. kerületben lakó gyermekek kedvezményesen. Az üdültetés önkormányzati vezetői, valamint iskolák, óvodák, bölcsődék és más kerületi intézmények munkatársai Magyarkúton tartották a már hagyományosnak mondható tábori évértékelőjüket.

Kevés önkormányzat büszkélkedhet azzal, hogy saját üdülőt működtet, ráadásul két helyszínen is. Józsefvárosban élők egy része nem teheti meg, hogy gyermekeit táborozni küldje, ezért is tartja fontosnak Józsefváros vezetése ezek fenntartását. „Ha a gyerekek egy ellenőrzött, tiszta, fegyelmezett közösségben vannak, ahol együtt játszanak, sportolnak, pihennek, szórakoznak, kikapcsolódnak, este együtt töltik az időt a tábortűznél, sokkal jobban megtanulják a másikat is tisztelni” – mondta korábban Kocsis Máté polgármester.

A magyarkúti táborban 2013 szeptemberétől idén augusztusig 1010 fő gyerek és 145 fő kísérő, illetve felnőtt volt, míg Káptalanfüreden 2014 májusától szeptemberig 977 gyerek, 174 felnőtt, köztük a kerületből érkező nyugdíjasok és felnőtt csoportok is pihenhettek. Mint Kis István, a Józsefvárosi Közösségi Házak Nonprofit Kft. üdültetés igazgatója elmondta, a VIII. kerületi lakcímmel rendelkező gyerekek napi 300 forint támogatást kapnak az önkormányzattól, így a táborozásért naponta 590 forint helyett csak 290-t kell szüleiknek fizetnie. Továbbá az üdülő a gyermekek számára ingyenesen biztosít változatos programokat is.

A magyarkúti évértékelőn a megjelentek megosztották egymással tapasztalataikat, javasolták például, hogy a fürdőhelyiségek, illetve a szobák fogasokkal, akasztókkal legyenek jobban felszerelve. Igényként merült fel, hogy jó lenne a káptalanfüredi táborban minden házhoz vizesblokkokat kialakítani. Magyarkúton a tervek közt szerepel többek közt a fűtés korszerűsítése, a melegvíz-keringtető szivattyúk, valamint a szúnyoghálók és az ágybetétek cseréje. Az udvaron kialakítanak egy játszóteret is, vetélkedőkhöz, mozizáshoz pedig egy kiépített projektort telepítenének. A bővítések folyamatosak Káptalanfüreden is: a régi épületek fejlesztése mellett új faházakat építenek, a tábor teljes területét újra parkosítják, és több bográcsozó helyet is kialakítanak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben