Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Gyorsabb ellátás, ideális környezet

Elindult az Auróra utcai rendelő felújítása

2015. január 10. szombat

A magasabb színvonalú és gyorsabb, valamint igényesebb környezetben történő betegellátás érdekében elindult az Auróra utcai rendelő felújítása. Szombaton megkezdődött a munkaterület elkerítése, az elkövetkezendő hetekben nekilátnak az új épületszárny alapozásának, valamint az épület hetedik és hatodik szintjének felújításának. Korszerűbb berendezések kerülnek az épületbe, nem csak jobb lesz az ellátás, de bővül a szolgáltatások köre is. A beruházás összköltsége mintegy 1,5 milliárd forint, amelyből 970 millió forint uniós, 285 millió forint belügyminisztériumi támogatás, Józsefváros Önkormányzata 255 millió forintnyi saját forrást biztosított. A felújítás ideje alatt a betegellátás folyamatos.

Az Auróra utcai rendelőintézet a kerület egészségügyi ellátásában kiemelkedő szerepet tölt be, évente több mint 325 ezer alkalommal találkoznak itt betegek orvosokkal. Józsefvárosban mintegy 80 ezren laknak, de más kerületből is érkeznek ellátásért a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat intézményébe. Sok tehát a feladat, sok a beteg, az Auróra utcai rendelő épületéhez ráadásul a hetvenes évek óta gyakorlatilag nem nyúltak.

Az Auróra, a Nagy Fuvaros és a Déri Miksa utca által határolt egészségügyi intézmény felújítási munkálatai szombaton indultak el. Szakemberek elkerítették a munkaterületet, konténereket helyeztek ki. A meglévő építményt nem csak felújítják, bővítik is. A mintegy 450 négyzetméteres alapterületű új szárny alapozása a napokban indul el, és megkezdődik az épület hetedik, hatodik emeletének felújítása is, majd szépen sorban, lefelé haladva következnek az újabb szintek kivitelezési munkálatai. A beruházás – a KMOP-4.3.2/A-13-2013-0001 azonosító számú „Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat komplex fejlesztése” című projekt – költsége kb. 1,5 milliárd forint, amelyhez Józsefváros Önkormányzata 970 millió forintot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán nyert, a saját forrás 255 millió forintot tesz ki, míg a belügyminisztérium 285 millió forinttal támogatta a rendelőintézet felújítását. 

A szakrendelő külső és belső felújítása, energetikai modernizációja, teljes akadálymentesítése mellett kiemelt cél a barátságosabb rendelők kialakítása, a szakellátás hatékonyságának növelése. Modernebb egészségügyi eszközöket, műszereket szereznek be, aminek köszönhetően az ellátások köre is bővülhet. Fejlesztik a szakrendelő számítógépes, info-kommunikációs hátterét is, korszerű betegirányító-rendszer alakítanak ki, aminek köszönhetően csökken a betegek várakozás ideje, és az előjegyzési idő is jelentősen mérséklődik. A fejlesztések további eredménye lesz, hogy a betegellátásban dolgozók is jobb, ideálisabb körülmények között tudnak majd dolgozni.

A felújítás ütemterve

Fentről lefelé haladva, szintenként újul meg az Auróra utcai rendelő. A felújítás során minden egyes emeleten kialakítják az új gépészeti rendszert, kicserélik az elektromos hálózatot, továbbá a nyílászárókat és a burkolatokat is. A munkát már ebben a hónapban elkezdik a hetedik emeleten, februárban pedig a hatodikon folytatják. Ugyanebben a hónapban a homlokzat hőszigetelését is megkezdik a gyógyszertár és a tüdőgondozó épületének kialakításával egy időben. Az ötödik és a negyedik emeletnek márciusban fognak hozzá, a harmadiknak április végén, a második emelet felújítását májusban kezdik. A földszintet és az első emelet keleti szárnyát június közepére ütemezték, a nyugati szárny megújításának augusztusban látnak neki. A megújult szakrendelő ünnepélyes átadása 2015 őszén várható.

 

Változások a rendelőintézetben

A felújítás alatt a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat továbbra is nagy odafigyeléssel igyekszik biztosítani a zavartalan betegellátást.  A leggondosabb előtervezés mellett is akadhatnak menetközben nehézségek, a felmerülő problémákért, kellemetlenségért a szolgálat előre is elnézést, megértést, türelmet és együttműködést kér.

  • Az Auróra utcai Szakrendelő minden pénteken 14 órától hétfő reggel 7 óráig a betegek részére zárva tart.
  • A gyógytorna, a lézeres fényterápia, a pszichiátriai és a foglalkozás-egészségügyi rendelés január 19-től a Korányi Sándor u. 3/a szám alatt található épületben várja a betegeket.
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben