Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egyedülálló intézmény jön létre

Letették az Auróra utcai szakrendelő új épületének alapkövét

2015. január 21. szerda

Az Auróra utcai szakrendelő felújítása a józsefvárosiak egészségbiztonságát szolgálja, továbbá egy olyan korszerű épület jön létre, amely fővárosi szinten egyedülálló lesz – mondta Kocsis Máté polgármester az intézmény új épületének ünnepélyes alapkőletételén.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk: elindult az Auróra utcai szakrendelő rekonstrukciója a felső két emelet felújításával. Ezzel párhuzamosan az udvaron is felsorakoztak a munkagépek, amelyek a gyógyszertárnak és a tüdőgondozónak helyet biztosító új épület alapjának kialakítását végzik.

 

 Az új szárny ünnepélyes alapkőletételén Kocsis Máté azt mondta: annak ellenére, hogy a Józsefváros újjáépül program keretében az önkormányzat felújította a kerület iskoláit, óvodáit, számos bölcsődéjét, új piacot épített és megújította a közterületeit is, a szakrendelő felújításával még adós maradt.

„Mára jutottunk el oda, hogy ez a mintegy másfél milliárd forintos beruházás megvalósuljon. A fejlesztés a józsefvárosiak egészségbiztonságát szolgálja, egy korszerű épület és profi egészségügyi ellátás várja majd őket” – hangsúlyozta Kocsis Máté.

  

A polgármester hozzátette: a fejlesztés megvalósulásához szükséges pénz, 970 millió forint Széchenyi pályázati forrásból származik, 285 millió forintot a Belügyminisztérium biztosított és további 255 millió forint a Józsefvárosi Önkormányzat önrésze. Kocsis Máté szavai szerint a beruházás nemcsak hőszigetelést, nyílászárók és burkolatok cseréjét jelenti, hanem a szolgáltatások bővítését és korszerű gépek beszerzését is. Javulni fognak a dolgozók munkakörülményei, és a polgármester várakozásai szerint csökken az évi 325 ezer orvos-beteg találkozó is. Hozzátette: bízik abban, hogy az Auróra utcai szakrendelő fővárosi szinten is egyedülálló létesítmény lesz felszereltségével és ellátásaival.

A rendelő főigazgatója, Dr. Koroknai András megköszönte az önkormányzatnak, hogy kiemelten kezeli a szakrendelő és ezzel együtt a kerületi egészségügy megújulását, majd a polgármesterrel közösen elhelyezték az új szárny szimbolikus alapjába az időkapszulát az utókor számára.

A felújítás a főépületben fentről lefelé, szintenként halad, így a kivitelezés közben is folyamatos lesz a betegellátás. A munkálatok ideje alatt a józsefvárosiak türelmét és megértését kérte a polgármester.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben