Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A bűnözés nem ismer kerülethatárokat

A képviselők támogatták az új rendőrkapitány kinevezését

2015. január 22. csütörtök

Molnár Gábor rendőr alezredest január elsejével bízta meg a VIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetésével Papp Károly országos rendőrfőkapitány. Kocsis Máté polgármester szeretné, ha a rendőrség és az önkormányzat között folytatódna a korábban jól működő, közös munka, amelyet alátámaszt a Tárki Társadalomkutatási Intézet napokban publikált felmérése: a Józsefvárosban jelentősen javult a közbiztonság. Az alezredes január 22-én mutatkozott be Józsefváros képviselő-testületének, amely egyhangúlag támogatta Molnár Gábor kinevezését. Az ülésen részt vett Bucsek Gábor rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya is.

Az új kerületi rendőrkapitányt a képviselő-testületi ülésen Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya mutatta be a képviselőknek. A rendőr dandártábornok kifejtette, Budapesten Józsefváros egy kiemelt stratégiai központ, a kerület statisztikái kihatnak a főváros teljes munkájára. „Éppen ezért nagyon fontos, hogy itt egy biztos, stabil vezetői állomány kezdje meg, és hajtsa végre azt a munkát, amit Budapest rendőrfőkapitányaként célul tűztem ki.”

Bucsek Gábor rendőr dandártábornok röviden vázolta Molnár Gábor pályáját, kiemelve, hogy korábban mind a felderítés mind a bűnmegelőzés területén példaértékű eredményeket ért el. „Képes azt a folyamatot továbbvinni, amit az elmúlt 4-5 évben a rendőrség megkezdett, illetve azt az intézkedési kultúraváltást végrehajtani, amit megkezdtünk. Úgy gondolom, ebben a szerepben Molnár úr sikeresen tud fellépni, a célul kitűzött feladatokat véghezvinni” – fejtette ki a rendőrfőkapitány.  

Az új rendőrkapitány tervei

Mint Molnár Gábor elmondta, január elsejével egy jól működő kapitányságot vett át Józsefvárosban, amelyet legjobb tudása szerint igyekszik továbbfejleszteni. A bűnözés nem ismer kerülethatárokat, ezért a jövőben Józsefváros új rendőrkapitánya szorosabbra fűzi a kapcsolatot a környező kerületekkel: tervei között szerepel, hogy a közeli kapitányságokkal, polgárőrökkel, közterület-felügyelőkkel közösen szerveznek nagyszabású akciókat. A kerületi bűnüldözésben kiemelt szerepet kap majd a Józsefvárosban jól kiépített kamerarendszer.

Az új kapitányságvezető a jövőben szeretné összehangolni a körzeti megbízottak és az önkormányzati képviselők munkáját is, szoros kapcsolatot tartana fent az önkormányzattal és más kerületi intézményekkel. Erősítené a rendőrség, a polgárőrség valamint a közterület-felügyelők együttműködését. Molnár Gábor példaértékűnek nevezte a józsefvárosi bűnmegelőzési és áldozatsegítő modellprogram tevékenységét is, amelynek folytatását mindenképpen támogatja.

A rendőrkapitány fontosnak tartja a lakosság tájékoztatását, illetve a rendőrség és a józsefvárosiak kapcsolatának további javítását. Véleménye szerint a bűnmegelőzés területén a rendőrségnek nyitnia kell az iskolák, a pedagógusok, a szülők irányába, hiszen a gyermekek védelme kiemelten fontos.

VIII. kerületi Rendőrkapitányság új vezetőjének főbb célkitűzése a közterületeken elkövetett bűncselekmények csökkentése mellett a rendőrség intézkedési kultúrájának további fejlesztése, és egy lakosság-centrikus, polgárbarát rendőrség létrehozása. 

Javuló közbiztonság Józsefvárosban

Kocsis Máté polgármester a képviselő-testület ülésén elmondta, szeretné, ha a kölcsönös bizalmon, egymás támogatásán alapuló, és egyre inkább eredményeket hozó együttműködés a rendőrség és az önkormányzat között továbbra is fennmaradjon. „Ennek köszönhetően értünk el oda, hogy a Tárki Társadalomkutatási Intézet friss felmérése szerint a józsefvárosiak szerint jelentősen – 13 százalékponttal – javult a közbiztonság, valamint 58-ról 71 százalékra változott azok száma, akik az utcán egyáltalán nem félnek” – mondta Kocsis Máté.

Mint a polgármester kifejtette, nagyon sok döntés – a térfigyelő kamerák fejlesztése, a rendőrségi mobilkonténer létrehozása, a kínai piac bezárása, a rendőrház építése, a rendőrautók beszerzése és számos egyéb motiváló tényező – kezdi meghozni gyümölcsét. „Ezt az együttműködést kérem a jövőben is folytassuk, az állandóság és a stabilitás jegyében” – mondta a polgármester Molnár Gábor rendőr alezredesnek.

Józsefváros képviselő-testülete egyhangúlag – ellenszavazat és tartózkodás nélkül – járult hozzá Molnár Gábor VIII. kerületi rendőrkapitányi kinevezéséhez. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben