Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Emeletenként újul meg az Auróra utcai rendelő

Az első ütem munkálatai egy hónapig tartanak

2015. január 23. péntek

Egyes emeletek kiürítése, költözések, a nagyszabású fejlesztés előkészítése után elkezdődött a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat Auróra utcai rendelő felső szintjeinek felújítása. Az első hónapokban alapvetően a hetedik, hatodik és az ötödik emeletet érinti a felújítás. Közben a munkálatok az udvaron is folynak, éppen ezért a rendelőintézetbe az Auróra utca felől lehet bejutni.

A rendelőintézet 1,5 milliárd forintból újul meg, az előkészítő, kivitelezői munkálatok január 12-én indulhattak meg. Az udvaron elkerítették a munkaterületet, konténereket helyeztek ki, és az épületen elkezdődtek a külső munkálatok is. Egy új, 450 négyzetméteres alapterű szárny is épül majd, aminek a földmunkálatai is hamarosan megkezdődnek. Az új épület földszintjén kap majd helyet a gyógyszertár, az első emeleten pedig a tüdőgondozó.

Mint dr. Koroknai Andrástól, az intézmény főigazgatójától megtudtuk, az első hónapokban alapvetően a hetedik, hatodik és az ötödik emeletet érinti a felújítás. A Pszichiátriai gondozó, a Gyógytorna, a Fényterápiás lézer és a Foglalkozás-egészségügyi szakrendelések a Korányi Sándor utcai telephelyen fognak üzemelni a felújítás teljes időtartama alatt, az így felszabaduló helyiségekbe más szakrendelések költöznek.

Az eddig a hetedik emeleten működő Urológia az ötödik emeleten kapott helyet, a Reumatológia és a Nemibeteg gondozó a hatodikról szintén ide költözött. A Fizikoterápia a harmadik emeleten a Labor melletti helyiségekben végzi tovább gyógyító munkáját, míg a Bőrgyógyászat a másodikra költözik. Az első ütem munkálatai előreláthatólag egy hónapig tartanak. A felújítás teljes körű: az emeleteken többek közt kicserélik a nyílászárókat, az elektromos hálózatot, a vízvezetékeket, a gépészetet és falakat is áthelyeznek. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben