Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tanuszoda a Losonci iskolában

Kedvezményes áron várják a sportolni vágyó gyerekeket

2015. január 26. hétfő

Télen-nyáron várja az érdeklődőket a Losonci Téri Általános Iskola fedett tanuszodája. A 25 méteres medencében ingyen úszhatnak a józsefvárosi általános iskolások, délután úszásoktatást tartanak kedvezményes áron.

Az intézmény földszintjén található uszoda egy időben épült az iskolával, 1983-ban adták át. 2013. január 1-től a Józsefvárosi Intézményműködtető Központ (JIK) üzemelteti.

A 25 méteres, feszített víztükrű, négy sávos, 170 centiméter mély medence vize 28 fokos. Hosszú évek óta a kerületi iskolások használják napközben. Órarend szerint járnak ide úszni, amiért az önkormányzat jóvoltából fizetniük sem kell. Péntekenként - szintén tanrendben - gyógytestnevelést tartanak azoknak a gyerekeknek, akiknek valamilyen gerincproblémájuk van.

Hétköznap délutánonként úszótanfolyamokat tartanak gyerekeknek, napi 578 forintos, önköltségi áron. Az oktatók bérét az önkormányzat fizeti.

A JIK ezen felül is szeretne bárki számára elérhető sportolási lehetőséget nyújtani, a tervek szerint hamarosan nyílt napot tartanak, ahol az érdeklődők, kerületi lakosok, sportegyesületek megismerhetik az uszodát. Bővebb információ a 06-1-303-1160-as telefonszámon kérhető.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben