Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefvárosi mozi a világ legjobbjai között

Átvette a vezetést az Uránia a világ legszebb mozija szavazáson

2015. január 27. kedd

A hét elején még csak a 9. volt, kedd délutánra pedig már átvette a vezetést az Uránia Nemzeti Filmszínház a BoredPanda szavazásán, amelyen a világ legszebb moziját keresik. A listán szerepel a Puskin Art Mozi is. A voksolás még tart, klikkeljen Ön is, hogy a józsefvárosi Uránia nyerje a címet!

Több turisztikai ajánló is született az utóbbi években kerületünkről. A népszerűsítő cikkek a szállások és éttermek mellett szórakozási lehetőségeket is gyakran ajánlanak olvasóik figyelmébe. Így tett legutóbb a Condé Nast Traveller újságírója is, aki kihagyhatatlannak nevezte a Rákóczi úti Uránia Nemzeti Filmszínházat is. De nem ő az egyetlen, aki áradozik a józsefvárosi moziról. Az Uránia egy friss toplistára is felkerült. A Boredpanda.com nemzetközi weboldal a világ érdekes képei mellett számos rangsort is felállít, a toplistákat az olvasóik szavazatai alapján állítják össze: ezúttal a mozikat vették górcső alá.

A jelenleg is tartó szavazáson tizenöt impozáns mozi közül pillanatnyilag a képzeletbeli dobogó tetején az Uránia áll pompás nagytermével. 

A listán olyan érdekes filmszínház is megtalálható, mint az V. kerületi Puskin Art Mozi, a párizsi csónakos moziterem, a londoni jakuzzis vagy a hollywoodi autós mozi. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben