Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bankkártya adatokat loptak

Egy automatánál érték tetten az elkövetőket

2015. január 28. szerda

Több tízmillió forintos kárt okozott az a két, Józsefvárosban elfogott bolgár férfi, akik ellen bankkártyacsalás miatt indult eljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - fogva tartásuk mellett - Iliev P. és Vasilev R. 49 éves bolgár állampolgárságú férfiak ellen – írja a police.hu. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak - egy nemzetközi bűnszervezet tagjaiként - tavaly június óta különböző budapesti bankautomatákra adatrögzítő eszközöket szereltek, amelyekkel adatokat szereztek meg.

Az így kapott információkkal ismeretlen társaik az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában, illetve a Távol-Keleten hamis bankkártyákkal vettek fel készpénzt. A bűncselekménnyel okozott anyagi kár több tízmillió forint. A nyomozók a két férfit január 21-én az esti órákban érték tetten, amikor az általuk felszerelt adatszerző eszközöket távolították el egy józsefvárosi ATM-ről. A tartózkodási helyükön megtartott házkutatás alkalmával további adatszerző eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben