Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kutatásban a világ élvonalában

Előkelő társaságban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

2015. január 29. csütörtök

A kormányzati kutatóközpontok körében a világ élvonalában szerepel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontja – olvasható a józsefvárosi intézmény honlapján. Mindez a Pennsylvania Egyetem által készített világméretű felmérésből derül ki. A 2014-es Global Go To Think Tanks Index azoknak a kutatóintézeteknek, „agytrösztöknek” a listája, amelyek mérvadónak számítanak a kormányzati és társadalmi politikaformálásban.

A 2014-ben immár nyolcadik alkalommal megjelenő Index készítői globálisan 6618 kutatóintézetet vizsgáltak, és tevékenységük értékelése során húszezer politikus, szakértő, újságíró, kormányzati és magánszereplő, valamint donor véleményét is felmérték, így alakítva ki a funkcionálisan és földrajzi bontásban is vizsgált sorrendet. Magyarországon a védelmi szféra biztonság- és védelempolitikai döntéshozatalának háttérintézményeként működő Stratégiai Védelmi Kutatóközpont (SVKK) a kormányzati kutatóközpontok körében 41. helyen szerepel.  Olyan előkelő társaságban, mint a brit Royal United Services Institute (RUSI), a lengyel Polish Institute of International Affairs (PISM), vagy az Európai Unió biztonságpolitikai kutatóintézete, az EUISS.

„Bár az SVKK fennállása óta számos átalakulást megélt, mindvégig képes volt megtartani azt a központi szerepet, amit széles tudásbázisa, komplex szakmai kapcsolatrendszere biztosít számára a védelmi szférán belül. 2012 óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen működünk, ami jelentős mértékben javította lehetőségeinket a nemzetközi együttműködés fejlesztése, a közös kutatások, szakpolitikai konzultáció terén. Február 1-től az NKE új karaként felálló Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar részeként működünk tovább, ami lehetővé teszi, hogy kutatási eredményeink hatékonyan beépüljenek az oktatásba és a közigazgatási továbbképzésbe, valamint hozzájáruljunk az egyetem nemzetközi kapcsolatainak bővítéséhez, minőségi szemléletű kutatási tevékenységéhez” – értékelt Dr. Tálas Péter, az SVKK igazgatója, az új kar leendő dékánja az uni-nke.hu oldalnak. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben