Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Marad a hideg, téli idő

A szálláshelyek igénybevételét kéri a fővárosi önkormányzat a hajléktalanoktól

2015. január 29. csütörtök

A várható hideg éjszaka miatt nyomatékosan kéri a fővárosi önkormányzat az utcán élő hajléktalan embereket, hogy vegyék igénybe a fővárosi szociális ellátórendszer intézményeit. Józsefváros önkormányzata Életmentő Pont működtet a Dankó utcában a szociálisan rászorulók és krízishelyzetbe került személyek számára.

A fővárosi önkormányzat számára a legfontosabb az emberi életek megmentése. "Nem engedhetjük meg, hogy bárkit az utcán tragédia érjen, semmiképpen sem fordulhat elő olyan helyzet, hogy valaki az utcán megfagy" - fogalmazott Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok, Józsefváros polgármestere csütörtöki közleményében. Tarlós István és Kocsis Máté szerint a fővárosi önkormányzatnak más eszköze nem maradt, hogy segítsen a rászorulókon, miután bizonyos "jogvédő szervezetek" ellehetetlenítették a főváros ezirányú segítő munkáját.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat utcai gondozószolgálata a téli krízisidőszakban éjjel-nappal működik, a szociális munkások rendszeresen felkeresik a szabadban éjszakázókat, az öntudatlan vagy kommunikációra képtelen emberekhez mentőt hívnak. A hajléktalanellátó szervezetek mindenkit el tudnak helyezni, aki az ellátást elfogadja.

Tarlós és Kocsis kéri a lakosságot, hogy aki kihűlés veszélyének kitett embert lát, értesítse a hajléktalanellátás 24 órában működő diszpécserszolgálatát a 338-4186-os telefonszámon.

Életmentő Pont Józsefvárosban

A Dankó utca 18. szám alatt Életmentő Pontot működtet Józsefváros önkormányzata a szociálisan rászorulók és krízishelyzetbe került személyek védelme érdekében. Az ingatlanon – a korábbi évekhez hasonlóan – több sátor szolgál éjszakai melegedőként, a helyszínen teát is osztanak. Az Életmentő Pont előreláthatólag február 28-ig üzemel.

Legfrissebb

Jelöljön Ön is a Józsefvárosi kitüntetésekre!

Új emléktáblák és Kolodko-szobor a kerületben

Átadják a Kálvin téri, Corvin negyedi és a Semmelweis Klinikák állomásokat

Milyen legyen a Losonci tér? Közösségi tervezés

Miénk itt a tér… - Beszámoló a Tavaszváró Piknikről

Ideiglenes védelemről döntött a képviselő-testület

Gyermekrészvételi pályázaton indul a Józsefvárosi Önkormányzat

Idén is folytatódnak a kerületi kutyafutattók fejlesztései

A JKN Zrt. működését érintő képviselő-testületi döntések

A Képviselő-testület napirendje 2022. május 5.

Facebook

Városfejlesztés

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben